Важливість Ліній. Застосування сторітелінгу на уроках української мови.

Про матеріал
Застосування сторітелінгу на уроках української мови. Розповідаємо казку Важливість Ліній.
Перегляд файлу

                             Важливість Ліній.

                             (малювання ліній)                       

                                        ФормулаПелюстки.

Діти, сьогодні ми з вами поринемо у незвичайну подорож. До нас у гості завітали п’ять сестриць. Але вони не звичайні - водночас дуже схожі та неймовірно різні між собою. Звати загадкових сестрицьлініями. Ми знаємо, що лінії бувають прямими і хвилястими. Але, виявляється, лінії можуть бути непростими, а з характером. Саме вони розкажуть сьогодні про себе цікаві історії.                                                                                                   Який же характер може бути у ліній? Такий же, як і у людей. У когось спокійний, у когось веселий, у когось похмурий. Спокійній лінії довподоби тихо полежати, поспати. Забіякувата лінія так і хоче кого-небудь зачепити. А вертка лінія любить покрутитися. Щоб у нас вийшло намалювати лінії з характером, ми повинні зосередиться на тому характері, який малюємо. Відчути його. І тоді наші руки зможуть намалювати те, що ми відчуваємо.

Перша лінія я спокійна-спокійна. Я повільно рухаюся, усі зможуть провести мене рівненькою, і тоненькою, і грубенькою. Я найважливіша! Уявіть це, відчуйте, дайте руці це намалювати. Цікаво, який колір підійде для спокійної лінії? (Зелений, жовтий). Діти підбирають колір і малюють спокійну лінію.

Друга лінія я весела і радісна!  І покручусь, і поверчусь. Наздоженіть мене і в митьвас посмішка зустріне всіх. Відчуйте цей настрій! Я найважливіша і хочу співати, веселитися, танцювати! Яким кольором ви намалюєте мене? (Червоним, помаранчевим). Діти малюють радісну лінію, хто хоче, коментує свої малюнки.

Третя лінія а я хвилююча, врівноважена, красива і надиво всім вродлива. Що я вам нагадую? Який колір для мене підходить? Який у мене настрій? Ви згодні, дітки, я найважливіша? ( Синій, голубий)

Четверта лінія я зубаста! Характер у мене сильний, рішучий, небезпечний! Ялінія забіяка! Від мене краще триматися подалі!  Але я найголовніша! Яким кольором ви мене намалюэте?( Чорний, фіолетовий)

Пята лінія я кривуля! Не стою на місці, гарно спинку вигинаю, в різні боки направляю. Ти но тільки подивисья найкраща, посміхнись. Якого я кольору?(Коричнева, рожева)

Довго красувалися лінії, але нарешті зрозуміли, що поодинці вони не такі важливі як разом. Взявшись за руки вони зробили неймовірне. Разомлінії утворюють чудові малюнки.

 

 

 

Застосування сторітелінгу на уроках української мови. Розповідаємо казку Важливість Ліній.

 

 

docx
Додано
1 квітня 2021
Переглядів
280
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку