Вчимо англійську з дітьми: поради батькам!

Про матеріал
Англійська – щодня. Нехай вивчення англійської стане грою, яку можна розпочати будь-де чи будь-коли.
Перегляд файлу

Вчимо англійську з дітьми: поради батькам

Картинки по запросу англійська для дошкільнят консультація для батьків

 

 

 

Сьогодні англійська мова – невід`ємна частина навчання вже з дитячого садочка. Проте навчити – це обов`язок не лише вчителів, а й батьків. Старий Лев уже писав про вивчення іноземних мов з дітлахами. Сьогодні пропонуємо ще кілька порад для батьків, як підтримати малюка на його шляху до знання.

 

1. Англійська – щодня. Не обов`язково обмежуватись кількома годинами щотижня для вивчення англійської. Звісно, перевантажувати дитину заняттями не варто. Нехай вивчення англійської стане грою, яку можна розпочати будь-де чи будь-коли. Прочитайте віршик англійською перед обідом, заспівайте пісеньку під час прогулянки парком чи зіграйте у «показуху» (або «крокодила») з використанням відомих іноземних слів. 

 

2. Нехай частина тих фільмів чи мультфільмів, які ви дивитесь з дитиною, будуть англомовними. Достатньо подивитися кілька простіших моментів англійською, тоді – українською. Так малюк навчиться сприймати мову на слух та зіставляти сказане візуальному супроводу.

 

3. Читаєте казку на ніч? Чому б не прочитати її англійською?

 

4. Пам’ятайте, що дитина повинна бачити та відчувати вашу підтримку. Вчіться разом із нею, проявляєте зацікавлення до того, що вона вже вивчила і які методики навчання їй подобаються, хваліть та заохочуйте маля. Це також допоможе збудувати чудові стосунки між батьками та дитиною.

 

Картинки по запросу англійська для дошкільнят консультація для батьків5. Не критикуйте! Якщо дитина зробила помилку – це її право. Дайте їй зрозуміти, що так вимовляти те чи інше слово не правильно, і продемонструйте – як правильно. Але в жодному разі не робіть це з критикою. Так ви можете «відбити» у дитини будь-яке бажання навчатися. Це стосується й інших галузей як навчання, так і самого життя.  Для малюка навіть найменша, на ваш погляд, перемога – велике досягнення.

 

6. Заохочуйте! Дитина повинна розуміти, що вчити і використовувати англійську – весело. Гра, гра і ще раз гра – найкращий спосіб провести час корисно й цікаво.

 

7. Не «тисніть». Можливо, ваша дитина ще не готова вивчати мову. Не змушуйте її «зубрити» слова та правила. Спробуйте підібрати інші методики вивчення або відкласти навчання на деякий час.

 

8. Розмовляйте англійською. Встановіть у своєму домі звичку використовувати англійську у побутових справах. Ви можете, наприклад, покликати дитину, похвалити чи сказати, що любите, англійською. Короткі речення і помірна частота використання допоможе дитині краще сприймати мову на слух і покращить вимову.

 

9. Якщо дитині нудно – зупиніться. Зробіть паузу, а з часом запропонуйте дитині продовжити вивчення, розробіть нові способи навчання.

 

10. І ще одне правило – регулярність. З невеличкими перервами, зі зміною методик, але головне – регулярно вчити мову. Сьогодні проведіть повноцінне заняття, завтра – подивіться мультфільм, ще пізніше – заспівайте пісеньку чи прочитайте казку, потім знову поверніться до граматики. Це принесе свої результати.

 

Вірте у свою дитину та підтримуйте її – і все вдасться!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Random 

 

doc
Пов’язані теми
Англійська мова, Інші матеріали
НУШ
Додано
26 березня 2020
Переглядів
411
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку