Ведення ділової документаціїшкільної бібліотеки

Про матеріал
Помічник у роботі молодого спеціаліста шкільної бібліотеки, який допоможе вести документацію.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ведення ділової документації шкільної бібліотеки Майстер клас на тему: Підготувала: Лазарюк Галина Іванівна ОЗ – “Вікнянський ЗЗСО І – ІІІ ступенів”

Номер слайду 2

Ефективність функціонування шкільної бібліотеки і якість вирішення різних питань значною мірою залежить від організації роботи з використання та зберігання документів, у тому числі від їх систематизації та класифікації.

Номер слайду 3

Нормативні документи, які регулюють роботу шкільної бібліотеки

Номер слайду 4

Закон України «Про освіту». Закон України «Про загальну середню освіту». Державна національна програма "Освіта" ("Україна XXI століття"). Закон України «Про бібліотеки і бібліо- течну справу». Положення про бібліотеку загальноос- вітнього навчального закладу. Типові правила користування бібліоте- ками в Україні

Номер слайду 5

Типова посадова інструкція бібліо- текаря загальноосвітнього навчаль- ного закладу. Інструкція з обліку документів, що знаходяться в бібліотечних фондах. Інструкція про порядок доставки, комплектувавання та облік матері- альних цінностей, розрахунків та інших статей балансу бюджетних установ.

Номер слайду 6

Типова інструкція про порядок списання матеріальних цінностей з балансу бюджетних установ. Інструкція зі складання типових форм з обліку та списання основних засобів, що належать установам і організаціям, які утримуються за рахунок державного або місцевих бюджетів. План роботи бібліотеки. Паспорт бібліотеки.

Номер слайду 7

Облік фонду – це комплекс операцій, що забезпечують фіксацію відомостей про величину, склад і рух бібліотечного фонду, а також його збереження.

Номер слайду 8

Документи обліку та контролю основного фонду: 1. Книга сумарного обліку. 2. Інвентарні книги. 3.Зошит обліку книг, взамін загублених 4. Зошит обліку подарованих книг. 5. Акти. 6. Щоденник бібліотеки 7. Читацькі формуляри.

Номер слайду 9

Документи обліку та контролю підручників: 1. Книга сумарного обліку підручників 2.Картотека підручників. 3. Інвентарна книга підручників. 4.Зошит заміни загублених підручників 5. Зошит обліку видачі підручників по класах

Номер слайду 10

План роботи шкільної бібліотеки Планування роботи шкільних бібліотек - дуже важлива частина - це засіб раціональ- ного використання трудових ресурсів, фінансових асигнувань.

Номер слайду 11

Планування роботи перспективне поточне на 5 років на рік на квартал на місяць

Номер слайду 12

Характерна особливість складання плану Участь Заступника директора з виховної роботи вчителів - предметників класних керівників

Номер слайду 13

Принципи планування: принцип наступності; принцип системності; принцип сучасності ; принцип науковості.

Номер слайду 14

Орієнтовні розділи річного плану роботи: Вступ. Аналіз роботи бібліотеки за попередній рік. 1. Основні завдання бібліотеки на наступний рік. 2. Основні контрольні показники роботи бібліотеки на наступний рік

Номер слайду 15

3. Організація бібліотечного обслугову –вання. 3.1. Залучення читачів. 4. Зміст та організація роботи з чита – чами. 4.1. Індивідуальна робота. 4.2. Масова робота. 5.Довідково-інформаційне обслуговуван- ня, масове інформування. 5.1. Пропаганда бібліотечно-бібліографіч - них знань. 5.2.Удосконалення і формування каталогів, картотек, папок.

Номер слайду 16

6 .Формування і використання фонду. 6.1. Комплектування, обробка, вивчення та розкриття фонду. 6.2. Робота з підручниками. 7.Організаційно – методична робота. Підвищення кваліфікації.

Номер слайду 17

Звітна документація: 1.Звіт про одержану літературу протягом року; 2.Інвентаризація підручників.

Номер слайду 18

Термін зберігання документації :

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кириченко Елена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додав(-ла)
Лазарюк Галина
Додано
13 грудня 2020
Переглядів
1363
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку