Величини.Презентація для 4 класу

Про матеріал
Поняття величини. Сталі та змінні величини Алгоритми, так як і програми, в першу чергу мають справу з величинами. Енциклопедичний словник тлумачить поняття величини як узагальнення конкретних понять: довжини, площі, ваги тощо. З погляду алгоритмізації в якості величин виступають дані, що обробляються цими алгоритмами. Якщо розглядати алгоритм на рівні його виконання на комп’ютері, то тоді величина трактується як інформація, якою оперує програма. Програма, в свою чергу, є послідовністю даних, тобто програмних величин. Отже, за допомогою величин передаються всі значення, вся інформація, виконуються різні обчислення. Величина – це інформація (данні), які використовуються в алгоритмах та програмах. Величини можна поділити на сталі та змінні. Сталі величини – це величини, що не змінюють свого значення протягом виконання всього алгоритму.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СьогодніДомашнє завдання: Повторити матеріал про величини ігеометричний матеріал.

Номер слайду 2

02.06.2023 Сьогодні Величини поділяють на основні (довжина, об’єм, маса, час, площа) та похідні (швидкість, вартість, продуктивність праці, врожайність). Швидкість — це відстань, яку долає тіло за одиницю часу. Швидкість вимірюють в одиницях: км/год; км/хв; км/с; м/с; м/хв… Прийняті буквені позначення: v — швидкість, S — подоланий шлях, t — час. S = v · t — подоланий шлях дорівнює швидкості, яку помножено на час. Величини

Номер слайду 3

02.06.2023 СьогодніПодоланий шлях — це добуток швидкості та часу. Тому швидкість та час є множниками, які знаходять за правилом знаходження невідомого множника. v = S : t — швидкість дорівнює подоланому шляху, який поділено на час. t = S : v — час дорівнює подоланому шляху, який поділено на швидкість. Вартість. Одиницями вартості є гривні (грн) та копійки (к.) Прийняті позначення: В — вартість, Ц — ціна, К — кількість.

Номер слайду 4

02.06.2023 СьогодніВартість є добутком ціни і кількості, тому її знаходимо арифметичною дією множення. Ціна та кількість є множниками, тому їх знаходять за правилами знаходження невідомого множника. Ціна — це вартість одиниці товару. В = Ц · К — вартість дорівнює ціні, яку помножено на кількість. Ц = В: К — ціна дорівнює вартості, яку поділено на кількість. К = В: Ц - кількість дорівнює вартості, яку поділено на ціну.

Номер слайду 5

02.06.2023 СьогодніПродуктивність — це робота, яку виконано за одиницю часу. Загальний виробіток є добутком продуктивності праці і часу роботи. Тому продуктивність праці та час роботи — це множники, їх знаходять за правилом знаходження невідомого множника. Робота дорівнює продуктивності, яку помножено на час. Продуктивність дорівнює роботі, яку поділено на час. Час дорівнює роботі, яку поділено на продуктивність.

pptx
Пов’язані теми
Математика, 4 клас, Презентації
НУШ
До підручника
Математика 4 клас (Скворцова С.О., Онопрієнко О.В.)
Додано
3 червня 2023
Переглядів
710
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку