Велика літера .Презентація.

Про матеріал
Назви тварин: корова, кінь, собака, кіт. Клички тварин: Рябуха, Орлик, Сірко, Пушок.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вживання великої букви.

Номер слайду 2

Щоб урок пройшов немарно. Треба сісти рівно, гарно. Дарма часу не втрачати,Думати і працювати.20.04.2020.2

Номер слайду 3

Перевірте себе:тварини. Закінчи речення. Комахи, павуки, раки, риби, жаби, птахи, звірі – це назви … .2. Що б ти хотів запитати у тварин?

Номер слайду 4

Каліграфічна хвилинкатв ва ни тварини 20.04.2020.4

Номер слайду 5

{0505 E3 EF-67 EA-436 B-97 B2-0124 C06 EBD24}д . тинадухм .янийжайв . ронокдят . лзавдан . яза . цьеи ´ о аиенієїrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Номер слайду 6

Загадка. Папуга. Як веселка кольорова,має здібності до мови. Слово пташці цій скажіть —вона його повторить вмить.

Номер слайду 7

Проблемна ситуація У нашого папуги Чіпа чудова новина! У нього — свято. А яке ж свято без друзів? І вирішив Чіп запросити друзів. Виготовив чудові листівки, почав писати: «Привіт…». І зупинився. Адже не знав, як правильно написати клички своїх друзів: (к,К)иці (м,М)ури, (с,С)винки Фросі, (к,К)орівки (к,К)васолинки, (с,С)обачки (г,Г)авчика... Навіть не знав, як правильно записати «(п,П)апужка (ч,Ч)іп». Засмутився птах, заплакав. А потім згадав, що сльозами горю не поможеш. Подумав-подумав і вирішив прилетіти до нас на урок.

Номер слайду 8

Крок 1. Розглянь малюнки. Які тваринки зображені? З якої букви написані назви тварин?20.04.2020.8 ушистик, еша, омка, інді КХ СПКрок 2. Добери тваринам клички. Зверни увагу, з якої букви пишуть клички тваринstyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 9

С. 71 Назви тварин пишуть з малої літери. Клички тварин пишуть з великої літери. Крок 3. Зроби висновок.

Номер слайду 10

Запиши назви тварин та їх клички .20.04.202010 Пухнастик, Кеша, Хомка, Сінді. Перевір себе:кролик Пухнастик, хом’ячок Хомка, папужка Кеша, собака Сінді.

Номер слайду 11

20.04.202011 Перевір себе:курочка Ряба, мишенята Круть і Верть, лис Микита.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Вибіркове списування. У Миколки на подвір’ї гамірливі друзі: знають хлопчика в селі,та й, мабуть, в окрузі. Корівчина — Квасолина,кізка біла — Намистина, курочка — Манюня, півень Кузя, кішка — Муся. Та ще й песик — Нюня. Свинка Фрося просить проса, кролики — травички. Всіх хлопчина нагодує,всім наллє водички. Прочитати вірш. Виписати назви і клички тварин.

Номер слайду 14

Підсумки уроку. Яку добру справу ви зробили на уроці?Що нового ви дізналися сьогодні на уроці?Що корисне ви вивчили сьогодні?Де ви можете використати ці знання?Назвіть 5 тварин. Доберіть клички цим тваринам. Пригадайте моїх друзів. Дякую. Тепер піду додому і запрошу всіх друзів на свято. Я ж тепер знаю, що назви тварин пишуться з … літери, а клички — з … !

Номер слайду 15

На уроці мені дуже сподобалось. На уроці мені сподобалось. На уроці мені не сподобалось.20.04.202015

pptx
Додано
20 квітня 2020
Переглядів
2702
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку