"Великі права маленьких дітей"

Про матеріал
Презентацію підготувала вчитель історії КЗ “Нововодянська ЗОШ І-ІІІ ступенів” Юрченко Людмила Миколаївна
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Великі права маленької дитини…”Презентацію підготувала вчитель історії КЗ “Нововодянська ЗОШ І-ІІІ ступенів” Юрченко Людмила Миколаївна

Номер слайду 2

Дитина, як і кожна людська істота, від народження має права…Дитя моє! Бог дав тобі життя,І щоб ніхто не заподіяв шкоди -Тобі, маленький громадянин,Бог дав закони нашому народу. Від дня народження, від іменин –Він твій, цей світ широкий за вікном,Ти на життя і щастя маєш право,Під золото-блакитним знаменом. Своєї Української Держави!

Номер слайду 3

ДИТИНОЮ ВВАЖАЄТЬСЯ ЛЮДИНА ВІКОМ ДО 18 РОКІВ. Якщо тобі не виповнилося 18 років, ти вважаєшся дитиною. Ти ще ростеш, ходиш до школи, одним словом – формуєшся фізично та духовно.

Номер слайду 4

ВСІ ДІТИ МАЮТЬ ПРАВО НА ЛЮБОВ ТА ПІКЛУВАННЯ . Дитина має право на піклування батьків, родичів, громади та держави. Інтереси дітей є першочерговими.

Номер слайду 5

ВСІ ДІТИ МАЮТЬ ПРАВО НА ВІДПОЧИНОК. Діти мають право на відпочинок, дозвілля та учать у культурному та творчому житті.

Номер слайду 6

КОЖНА ДИТИНА МАЄ ПРАВО НА МЕДИЧНУ ДОПОМОГУ. Діти мають право на медичну допомогу за найвищими стандартами, які реально може забезпечити держава. Жодна дитина не може бути позбавлена доступу до ефективної охорони здоров`я.

Номер слайду 7

ВСІ ДІТИ МАЮТЬ ПРАВО НА НАЦІОНАЛЬНУ САМОБУТНІСТЬ ТА СВОБОДУ ВІРОСПОВІДАННЯ. У кожного народу є своя мова, свої традиції, релігія обряди. Діти мають право користуватися своєю національною культурою, рідною мовою та сповідувати свою релігію.

Номер слайду 8

ОСОБЛИВА ТУРБОТА ДІТЯМ-ІНВАЛІДАМ. Дитина – інвалід має право на особливе піклування та умови життя, які забезпечують її гідність та участь у житті суспільства.

Номер слайду 9

ВСІ ДІТИ Є РІВНИМИ У СВОЇХ ПРАВАХ. Всі діти незалежно від походження, кольору шкіри, національності, статі, мови, є рівними у своїх правах.

Номер слайду 10

Хто може й повинен захистити права дитини: Сім’я. ВчителіДержава. Уповноважений з прав дитини

Номер слайду 11

У якому документі, крім Декларації прав дитини, записані права громадян ?У Конституції України

Номер слайду 12

Чим право відрізняється від обов’язку? Право - можу;обов’язок - треба.

Номер слайду 13

Якими правами дитини користуєтеся ви у даний момент ? Правом на життя ;правом на освіту.

Номер слайду 14

Добре вчитися - це право чи обов’язок ?Обов’язок.

Номер слайду 15

Про які права говориться у прислів’ї: «Добре працювати – легко відпочивати!»?Право на працю;право на відпочинок.

Номер слайду 16

“Казкова правознавча лотерея…”Мають право на:

Номер слайду 17

“Білосніжка і сім гномів...”Кожна дитина має право на життя.

Номер слайду 18

«Попелюшка»Кожна дитина має право на турботу, любов і сім’ю.

Номер слайду 19

«Лисиця і журавель»Порушено право на харчування.

Номер слайду 20

“Три ведмеді”Порушено право на відпочинок

Номер слайду 21

“Дюймовочка”Мають право на ставлення як до рівних.

Номер слайду 22

“Гидке каченя”Порушено право на ім’я.

Номер слайду 23

“Червона Шапочка”Порушено право на життя.

Номер слайду 24

Правила безпечної поведінки з незнайомими людьми: Отже, щоб зберегти своє життя й здоров'я необхідно знати й завжди дотримуватися простих й у той же час досить ефективних правил поведінки. Будь ввічливим та привітним у спілкуванні з людьми. Така поведінка викликає позитивне відношення до тебе серед оточуючих. Тримайся подалі від незнайомих людей, які поводять себе не добре, уникай будь-яких розмов із ними. Намагайся не відповідати на грубість і нахабство тим же. Краще промовчати або зробити влучне зауваження про невихованість грубіяна.

Номер слайду 25

Не грайся на вулиці допізна!

Номер слайду 26

Ніколи не йди гуляти на вулицю, не повідомивши батьків чи інших близьких тобі людей про те, куди ти ідеш і з ким!

Номер слайду 27

Якщо ти загубив батьків у незнайомому місці, стій там, де ти загубився. Якщо ти не можеш їх знайти, звернись про допомогу до поліцейського чи інших дорослих.

Номер слайду 28

Якщо ти відчуваєш, що хтось переслідує тебе, намагайся скритися від нього, але не заходь у безлюдні місця. Ніколи не погоджуйся йти з незнайомими людьми до чужого під’їзду, підвалу або інших безлюдних місць.

Номер слайду 29

Перед тим, як увійти до ліфту, під’їзду, добре роздивись навколо. Не заходь у ліфт із незнайомими, краще почекай чи йди пішки. Якщо в ліфт зайшла незнайома людина, то не повертайся до неї спиною, краще стежити за її діями. Якщо на тебе напали у ліфті чи у під’їзді, голосно кричи про допомогу, дряпайся, кусайся й іншими діями відбивайся від нападника.

Номер слайду 30

Не приймай від незнайомих людей ласощі, подарунки. Не впускай чужу людину до себе у квартиру. Про всі дивні зустрічі, подарунки і пропозиції незнайомих людей обов'язково й негайно повідомляйте своїм батькам або вчителям.

Номер слайду 31

Якщо біля тебе зупиняється авто і незнайома людина звертається з якимось проханням, головне – не підходь надто близько до машини. Якщо запитання тобі здаються сумнівними, то ввічливо скажи незнайомцю, що ти поспішаєш, ні в якому разі не сідай до машини, що б тобі не пропонували.

Номер слайду 32

Якщо ти бачиш на вулиці, у транспорті коробку, сумку, згорток, пакет – не чіпай їх. Пам’ятайте, що говорити ласкаві слова, обіймати, цілувати, дарувати подарунки й пригощати солодощами можуть тільки дуже близькі люди.

Номер слайду 33

Дякую за увагу!

pptx
Додано
25 червня 2019
Переглядів
804
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку