Додатковий матеріал до уроків Правознавства

Про матеріал
Додатковий матеріал до уроків Правознавства з різних тем, має тренувальний характер. Можна застосовувати як ігровий матеріал, для підготовки до олімпіад тощо.
Перегляд файлу

Вставте  пропущені слова та цифри:

  1. Правила, які складаються в суспільстві під впливом громадської думки відповідно до уявлень людей про добро і зло і забезпечуються засобами громадського впливу та внутрішнім переконанням – це   ________________________
  2. Правовідносини – це врегульовані нормами права суспільні відносини, учасники яких мають______________ і ___________________________.
  3. Президент протягом __________ днів підписує закон, який набирає чинності через___________ днів з його офіційного оприлюднення, якщо інше не передбачено законом.
  4. Єдиним органом ____________ влади в Україні є Верховна влада України.
  5. Людина, її життя і здоров’я ,__________________, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою ______________________.
  6. Згідно з Конвенцією Україна у квітні 2001 прийняла _____________ .
  7. Право голосу на виборах і ___________________ мають громадяни України, які досягли на день їх проведення вісімнадцять років.

Знайдіть у тексті юридичні помилки та виправте їх:

  1. Права та свободи людини є вичерпними.
  2. Щорічна відпустка для неповнолітніх  становить 21 робочий день.
  3. Здатність особи своїми діями створювати права й нести обов’язки називається правосуб’єктивністю.
  4. Народний суверенітет – це суверенітет народу як політичної нації.
  5. Основні напрями, види діяльності держави , які виражають ії суть і призначення називають ознаками держави.
  6. Механізм держави має три складові елементи: державні підприємства, установи, організації; органи місцевого самоврядування; органи держави спеціального призначення.
  7. Суб’єктна юрисдикція визначає право суду розглядати справи залежно від їх змісту.
  8. Набуття громадянства внаслідок свідомого та добровільного вибору із двох чи більше наявних у людини громадянств називають натуралізацією.
  9. Можливість певної особи задовольняти свої потреби законним шляхом – це об’єктивне право.

 

Вставте  пропущені  цифри:

 

  1. Право голосу на виборах і референдумах мають громадяни України, які досягли на день їх проведення_________ років.
  2. Набуття громадянства України дітьми віком від _____до__________ років може відбуватися лише за їхньою згодою .
  3. Всеукраїнський референдум проголошується за народною ініціативою на вимогу не менш як  ______ громадян України, які мають право голосу, за умови, що підписи щодо призначення референдуму зібрано не менш як у _________ областей і не менш як по __________  підписів у кожній області.
  4. Дитячі громадські організації – це об’єднання громадян віком від ____ до ____ років.
  5. Молодіжні громадські організації – об’єднання громадян віком від ______ до _______  років, метою яких є здійснення діяльності, спрямованої на задоволення та захист своїх законних інтересів.

 

Знайдіть у тексті юридичні помилки та виправте їх:

  1. За загальним  правилом адміністративне затримання не може тривати більш 72 годин.
  2. Заява – звернення громадян, де висловлюються порада, рекомендація щодо діяльності органів державної влади і місцевого самоврядування, депутатів, посадових осіб.
  3. Міністерство фінансів України готує проект бюджету , його розглядає Верховна Рада України та не пізніше 15 жовтня подає Президенту України.
  4. Серед податків є такі, що встановлені Верховною Радою України для всієї держави, їх називають прямими, та ті, які для певної місцевості встановлюють органи місцевого самоврядування – непрямі податки.
  5. Довічне позбавлення волі не застосовується до осіб, які вчинили злочини у віці до 16 років, понад 60 років, а також до жінок з дітьми до 3 років.

 

 

 

 

Вставте  пропущені  цифри:

  1. Для присвоєння чергового рангу в межах відповідної категорії посад державний службовець повинен успішно відпрацювати на посаді, яку обіймає _____________ роки.
  2. За вчинення адміністративних правопорушень до неповнолітніх у віці від ____ до _____ років можуть бути застосовані заходи впливу.
  3. Адміністративний арешт установлюється і застосовується лише у виняткових випадках за окремі види адміністративних правопорушень на строк до ___________.
  4. Адміністративне затримання особи може тривати не більш ______

 з моменту доставлення її до органів внутрішніх справ.

  1. Особа, яка знайшла загублену річ, зобов’язана  ___________ ( в який строк ) повідомити про це особу, яка її загубила, або власника речі і повернути знайдену річ цій особі.

 

 

 

Знайдіть у тексті юридичні помилки та виправте їх:

Правила поведінки, які склалися історично та закріплені внаслідок постійного повторення, є моральними нормами. Найважливішим документом, прийнятим ГА ООН 10 грудня 1948 року, стала Декларація прав людини. Особисті ( громадські) права людини – це право на життя, на свободу світогляду, на недоторканність, на участь в управлінні державою. Згідно з українським законодавством  діти – це особи, які не досягли віку 16 років. Для захисту своїх прав , дитина, яка досягла 15 років, може самостійно звернутися до суду. Обов’язками людини і громадянина згідно конституції України є обов’язок сплачувати податки, дотримуватися Конституції, законів України, отримати вищу освіту та інші. Громадянство України припиняється внаслідок депортації, виходу з громадянства та втрати цього правового статусу. Права людини – це визначена законом міра необхідної поведінки особи.

 

 

 

 

docx
Додано
19 серпня 2019
Переглядів
647
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку