Великий Кобзар. Вадим Скомаровський «Над “Кобзарем”»

Про матеріал
Великий Кобзар. Вадим Скомаровський «Над “Кобзарем”» За підручником Н.Савченко
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

-Назвіть відомих українських поетів, твори яких ви вивчали? - Оберіть серед них того, кого називали великим Кобзарем. Мозковий штурм

Номер слайду 3

Текст слайда Розшифрування Немає хати без родини, а Шевченка без України.

Номер слайду 4

Цікаве про Шевченка Прізвище Шевченко пов'язане із назвою професії швець. Шевцем був прадід по батьковій лінії. Син шевця — шевченко—Шевченко. Ім'я Тарас прийшло до нас з грецької мови, в який слово „тарактіос" означає бунтівливий, бунтівник.

Номер слайду 5

. Тарас Шевченко народився в кріпацькій родині, та був одним із 7 дітей. Майбутній поет закінчив лише два класи церковно-приходської школи. Дід майбутнього поета та художника, Іван Шевченко, був грамотним селянином — умів читати й писати, знав багато цікавих історій. Після смерті матері, хлопчик був змушений багато працювати — наймитував у дяка, виконуючи найрізноманітніші доручення.

Номер слайду 6

Прочитай виразно! Учітеся, брати мої! Думайте, читайте, І чужому научайтесь, −  Свого не цурайтесь…

Номер слайду 7

Перевірка домашнього завдання Зацвіла в долині Червона калина, Ніби засміялась Дівчина-дитина. Любо, любо стало, Пташечка зраділа І защебетала. Почула дівчина, І в білій свитині З біленької хати Вийшла погуляти У гай на долину.

Номер слайду 8

Повідомлення теми і мети уроку Закінчується наша подорож сторінками теми «Тарас Шевченко-України син». Але ми прочитали і почули маленьку часточку з його багатого доробку. Минають віки, стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі, але слово Шевченкове — живе й вічне. І знайти його ви зможете у "Кобзарі", як і героїня вірша В.Скомаровського "Над "Кобзарем".

Номер слайду 9

Прослухай вірш

Номер слайду 10

Опрацювання вірша Прочитайте вірш мовчки і скажіть, яка картина постає у вашій уяві. Як звати дівчинку? З чого видно, що вона захоплена читанням? Які вирази вжиті в переносному значенні? Що автор хотів ними висловити? На яких словах треба зробити логічні наголоси? З якою силою голосу треба читати? Чому? У якому темпі? Прочитайте вірш виразно.

Номер слайду 11

Склади прислів’я про Тараса Григоровича із частинок. Шевченко Тарас наче Шевченкові твори сяють мов Шевченків «Кобзар» то для народу Ми Шевченка славить будем і ніколи Зорі Сонце для нас Не забудем Великий дар

Номер слайду 12

Асоціативний кущ

Номер слайду 13

Перейди за посиланням та виконай завдання https://learningapps.org/6746732

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Булгакова Олександра Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
7 березня 2023
Переглядів
1140
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку