Весела дерев’яна лялька, яку знає весь світ. Карло Коллоді «Пригоди Піноккіо»

Про матеріал
Презентація до уроку читання у 3 класі. Тема: Весела дерев’яна лялька, яку знає весь світ. Карло Коллоді «Пригоди Піноккіо» Мета: вдосконалювати навички виразного читання прозових творів; вчити відтворювати послідовність подій; розвивати вміння вживати у мовленні образні вислови, знаходити спільне та відмінне у пригодах головних героїв різних творів, давати їм оцінну характеристику; виховувати почуття справедливості та відповідальності за свої вчинки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Весела дерев’яна лялька, яку знає весь світ. Карло Коллоді «Пригоди Піноккіо»Мета: вдосконалювати навички виразного читання прозових творів; вчити відтворювати послідовність подій; розвивати вміння вживати у мовленні образні вислови, знаходити спільне та відмінне у пригодах головних героїв різних творів, давати їм оцінну характеристику; виховувати почуття справедливості та відповідальності за свої вчинки.

Номер слайду 2

1. Робота над чистомовкоюІли-іли-іли — гуси на лужку присіли. Али-али-али — потім травку пощіпали. Или-или-или — у водиці лапки мили. Ою-ою-ою — ґелґотали між собою.

Номер слайду 3

Гра «Озвуч малюнок»

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

III. Перевірка домашнього завдання. Гра «Хто краще?»Учні стисло переказують казку.

Номер слайду 8

Відгадайте загадку. Від розбійників тікав, В небі з лебедем літав,Півня, взявши за коня,Мчав по полю навмання,Друзів у біді не кинув. Знаменитий...

Номер слайду 9

1. Опрацювання уривка з казки Карло Коллоді «Пригоди Піноккіо» (с. 147–151)

Номер слайду 10

2) Словникова робота. Попрямував шкодабезвихідь шибениквиразне афішабідолашний йолопрозсудливіший сольдо

Номер слайду 11

Вправи на розвиток швидкості читання— Знайдіть у тексті, кому належать ці слова.• «Чи я сплю? Чи ні?» • «Справді, Піноккіо!» • «Хочемо комедії! Дайте комедію!» • «Ти чого прийшов до мого театру?» • «Ой татоньку мій, рятуй мене!»

Номер слайду 12

Гра «Чи уважний ти читач?». Карло Коллоді — псевдонім відомого: а) італійського письменника;б) російського письменника;в) японського казкаря. На головного героя казки схожий: а) російський Буратіно;б) французький Хлопчик-мізинчик;в) український Котигорошко. Яке прізвище було у столяра, який першим побачив поліно, що говорило? а) Верба;б) Вишня;в) Груша.

Номер слайду 13

• Куди поспішив Піноккіо замість того, щоб піти до школи? а) На роботу;б) в ляльковий театр;в) до магазину.• Де взяв гроші Піноккіо? а) Продав свою куртку;б) отримав зарплатню;в) продав «Буквар».• Як зустріли ляльки свого друга? а) Їм було байдуже до нього;б) вороже;в) з радістю.• Хто був хазяїном театру? а) Жеривогонь;б) Джеппето;в) Арлекін.• Навіщо хазяїн наказав принести Піноккіо? а) Щоб дати йому прочухана;б) щоб кинути його у вогонь;в) щоб навчити читати і писати.

Номер слайду 14

VII. Домашнє завдання. Намалювати малюнки до казки (с. 147–151).

pptx
Додано
17 березня 2019
Переглядів
1616
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку