Види і жанри образотворчого мистецтва.

Про матеріал
Розкрити багатство і різноманітність видів і жанрів образотворчого мистецтва, формування нових знань, умінь, навичок. Систематизувати знання про жанри і види образотворчого мистецтва. Вчити самостійно застосовувати теоретичні знання у вирішенні творчих завдань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Види і жанри образотворчого мистецтва.урок 1

Номер слайду 2

Цілі уроку: розкрити багатство і різноманітність видів і жанрів образотворчого мистецтва, формування нових знань, умінь, навичок. Завдання: Освітні: узагальнити і систематизувати знання про жанри і види образотворчого мистецтва. Вчити самостійно застосовувати теоретичні знання у вирішенні творчих завдань. Виховні: виховувати морально-естетичне ставлення до світу. Розвиваючі: сприяти розвитку творчих здібностей, умінь аналізувати і синтезувати об'єкт або форму; допитливості, уяви, пам'яті, через об'єднання знань і умінь працювати в певному напрямку. Розвивати вміння працювати в команді, комунікативні навички.

Номер слайду 3

Види образотворчого мистецтва. З найдавніших часів, у міру розвитку образотворчого мистецтва, виділилися його наступні види:скульптура,живопис,декоративно-прикладне мистецтво (ДПІ),графіка,архітектура

Номер слайду 4

скульптура. Скульптура (лат. sculptura-вирізаю, висікаю) - вид образотворчого мистецтва, твори якого мають об'ємну форму і виконуються з твердих або пластичних матеріалів.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

живопис. Живопис - вид образотворчого мистецтва, пов'язаний з передачею зорових образів за допомогою нанесення фарб на поверхню. Існує два види живопису: станкова, монументальна.

Номер слайду 7

«Крик» Едвард Мунк. 1893"Герніка" Пабло Пікассо. 1937"Демон сидить" Михайло Врубель. 1890

Номер слайду 8

декоративно- прикладнепродукт народної творчості

Номер слайду 9

Номер слайду 10

графікавид образотворчого мистецтва, що використовує в якості основних образотворчих засобів лінії, штрихи, плями і точки на папері олівцем, пером, вугіллям або за допомогою спеціальних пристосувань.

Номер слайду 11

Ван Гог «Скорбота»Начерк. Архітектура вулиць. Манро

Номер слайду 12

архітектура. Архітектура (або зодчество) - мистецтво і наука будувати, проектувати будівлі і споруди (включаючи їх комплекси), а також сама сукупність будівель і споруд.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Анімалістичний- зображення тварин. Франц Марк, «Синий конь», 1911

Номер слайду 15

Батальний- зображення військових дій.

Номер слайду 16

Побутовий- зображення життя людей. Питер Брейгель Старший. Охотники на снегу. Рубенс с помощниками. Скотный двор зимой.

Номер слайду 17

Історичний- зображення історичних подій.«Запорожцы пишут письмо турецкому султану» (1880-1891) Ильи Репина. Последний день Помпеи (1830—1833) Карла Петровича Брюллова,

Номер слайду 18

Натюрморт- зображення предметів: квітів, дичини, начиння. Анри Фантен-Латур. Натюрморт с цветами и фруктами. С. Осипов. Васильки.

Номер слайду 19

Пейзаж- зображення природи (Морський, сільський, архітектурний, міський, за порами року). Алексей Венецианов. «Спящий пастушок». Исаак Левитан. «Весна. Большая вода».

Номер слайду 20

Портрет- зображення людини. Автопортрет Дюрера Леонардо да Винчи, «Мона Лиза»

Номер слайду 21

Казково-билинний- зображення казкових героїв. В. Васнецов «Три богатыря»

Номер слайду 22

Ще можна віднести. Релігійно-міфологічний жанрзображення сцен з Біблії, з міфів. Александр Иванов. Явление Христа народу

Номер слайду 23

Карикатурний жанрзображення карикатури (комічне зображення навколишніх явищ).

Номер слайду 24

Інтер'єрний жанрзображення внутрішнього оздоблення приміщення.

Номер слайду 25

Фольклорний жанрзображення або ілюстрування сцен з народної творчості.

Номер слайду 26

«НА УРОК» ФЛЕШ-КАРТКИ "Види і жанри образотворчого мистецтва."https://naurok.com.ua/test/flesh-kartki-533396/flashcard

Номер слайду 27

Ось ми і познайомилися з видами і жанрами образотворчого мистецтва. Для закріплення матеріалу відповімо на питання:1. Які види були одні з перших? (живопис, скульптура, архітектура)2. Що таке живопис?(робота, виконана в кольорі, фарбами, на площині)3. Що таке скульптура? (робота, виконана в обсязі шляхом висікання, ліплення, виливки)

Номер слайду 28

Завдання до дому. Скласти таблицю (як називаеться, де перебувае) пам'ятки м. Бердянська. Презентація підготовленадля уроку "Образотворчого мистецтва" в 5 класі учителем Бердянського НВК №1 «Мрія»Картамишевим Ігорем Павловичем

Номер слайду 29

Підручник з образотворчого мистецтва. 5 клас. Залізнякhttps://history.vn.ua/pidruchniki/jeleznyak-art-5-class-2013-rus/ Види образотворчого мистецтва.https://sites.google.com/view/zv-ua/образотворче-мистецтво/5-класс/урок-1-виды-и-жанры-изобразительного-искусства

Номер слайду 30

Список джерел інформації:https://ru.wikipedia.org/wiki/Изобразительное_искусство#cite_note-ОУ-3https://yandex.fr/search/?text=Жанры%20изобразительного%20искусства.&lr=143&clid=9582&redircnt=1567523379.1https://ru.wikipedia.org/wiki/Портретhttps://infourok.ru/material.html?mid=60130

pptx
Додано
8 червня 2020
Переглядів
12089
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку