Види й засоби міжфразного зв'язку

Про матеріал
Презентація містить теоретичний та практичний матеріал до вивчення теми у 9 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВИДИ Й ЗАСОБИ МІЖФРАЗОВОГО ЗВ’ЯЗКУВчитель української мови та літератури Новозапорізької гімназії «СМАРТ» Бабашкіна О. А.

Номер слайду 2

Основні види міжфразного зв’язку. Ланцюжковий(послідовний)Паралельний

Номер слайду 3

Ланцюжковий (послідовний) зв’язок. Розгортання думки відбувається послідовно, кожне наступне речення доповнює попереднє. Найбільш самостійним є перше речення, наступні речення послідовно “чіпляються“ одне за одне.

Номер слайду 4

Ланцюжковий (послідовний) зв’язок Шумить, нуртує й піниться Черемош. Як оскаженілий, як навіжений, він розпорошує свої дрібні бризки. Що розлітаються навколо, сміючись до берегів. Охоронці суходолу суворо тримають бризки в неволі.

Номер слайду 5

Паралельний зв’язок. Кожне речення відносно самостійне. Вони передають незалежні одна від одної події, що відбуваються одночасно або змінюють одна одну, але разом становлять єдину картину

Номер слайду 6

Паралельний зв’язок Гопак виконують у  музичному розмірі 2/4.  Танцюристи мають бути фізично й  професійно підготовлені. Дітей починають навчати танцю з  п’яти років. Основні рухи гопака  — бігунець, доріжка, стрибки, обертання.

Номер слайду 7

Засоби міжфразного зв’язку. Займенники. Синоніми. Повтори слів. Прислівники. Вставні словаЄдність видових і часових форм дієслів. Сполучники. Спільнокореневі слова

Номер слайду 8

ТЕКСТ-ДОСЛІДЖЕННЯ Нарешті прийшла весна. Вона застала нас зненацька, коли пройшли дощі. Після рясних опадів усе одразу вкрилося молодою травою. Вона зазеленіла навіть там, де було голе каміння. По садах зацвіли черешні та чудні зелені квітки на дебелих соковитих стеблинах. Від тих квіток розходилися чудові пахощі, що єднали в собі і пахощі молодої рослинності, і яблуневого цвіту, і черешні, і конвалії. Останні чарували казковим ароматом.

Номер слайду 9

pptx
Додано
12 грудня 2023
Переглядів
149
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку