21 травня о 18:00Вебінар: Психологічний супровід педагогів, дітей та батьків в умовах віддаленого спілкування та навчання

Відношення і пропорції.Відсоткові розрахунки.

Про матеріал
класична контрольна робота. До кожного завдання виставлена пробаловка. Учні повинні показати знання ,основної властивості пропорції. УМІТИ знаходити невідомий член пропорції розв'язуючи рівняння (різних типів складності). За умовою задачі скласти пропорцію та роз'язати її. на високий рівень учні повинні роз'язати задачу на знаходження ціни після двох переоцінок
Перегляд файлу

Контрольна робота №4

Відношення і пропорції.Відсоткові розрахунки.

В-І                                                   В-ІІ

1.Знайдіть відношення 40до 5;  1б.        1.Знайдіть відношення 30 до 6.

 2.За основною  властивістю пропорції перевірте чи правильна пропорція.

     1,4:5=2,8:100                                 2б.              1,6:5=32:100

3. розв’яжіть рівняння:                             3.Розв’яжіть рівняння:

1)image;                                        1б.              1) image ;

2)2,8:Х=14:20                              1б                2) 2,4:Х=12:20 ; 3) (Х-5): 0,4=21:6;                      2б.               3)(Х-9):0,4=26:8.

4.Розв’яжіть задачі:                         4. Розв’яжіть задачі:

1)Із 32 кг свіжих слив отримають       1)Із 24 кг свіжих грибів отримають 8кг сушених.Скільки сушених слив       3 кг сушених.Скільки свіжих грибів отримають із 80 кг свіжих?       1б          треба взяти,щоб отрим.4кг сушен?

2)З 1,8 га землі,що становить    2б         2)З 2,7 га землі ,що становить 9%

9% площі поля зібрали54ц проса.        площі поля зібрали 81ц проса.

Скільки центнерів проса зібрали з поля, якщо врожайність на всьому             полі     однакова ?

3)Ціну товару ,що коштував 420грн.  3)Ціну товару, що коштував 560грн.

Спочатку збільшили на 20%,потім зменшили на 20% Знайдіть ціну товару після двох переоцінок.   2б.

pdf
Додано
31 грудня 2020
Переглядів
1470
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку