Виготовлення декоративного тину з лози

Про матеріал
Майстер-клас: «Виготовлення декоративного ТИНу з лози» Якщо вам потрібно обгородити клумбу невисоким плетеним парканом, або поставити подібну конструкцію вздовж доріжок – доцільно зробити переносну огорожу. Спочатку зробіть станину, яка складається з трьох частин. Перша – дерев’яний брус, друга – дві рухомі дерев’яні підставки, які прикріплені до бруса саморізами або цвяхами. Щоб зафіксувати кілочки, просвердліть в брусі отвори, діаметр яких дорівнює діаметру шурупів (ними ви будете закріплювати стійки (стовпи). В основу (дерев’яний брус) вставляємо стійки та закріплюємо їх. Готову основу із закріпленими стійками ( кілками) на стіл і починаємо плести. Виконуючи роботу дотримуйтесь чотирьох правил. ПЕРШЕ ПРАВИЛО Починайте плести тин з більш товстих прутів – вони будуть служити довше, ніж більш тонкі (не так скоро згниють). А ще, товста лоза тисне на стовпи сильніше, ніж тонка. Якщо ви почнете плести паркан з тонких гілок, а закінчите товстими – швидше за все верхня частина піде хвилями. На замітку. Це властивість матеріалу можна використовувати, якщо в процесі плетіння ви помітили, що стовп відхилився від бажаного рівня. Просто вплетіть пару товстих гілок. ДРУГЕ ПРАВИЛО Кожен новий ряд щільно прижимається до нижнього. Потім це буде складно зробити. Зусилля, з яким гілки притискаються до стовпів, зростає з кожним поруч. Якщо ви допустили знизу щілину, а помітили це через 5-6 рядів, то, швидше за все, вам доведеться розбирати весь тин. ТРЕТЄ ПРАВИЛО Чергуйте розташування комля (найтовща частина прута). Припустимо, ви почали ряд і комель знаходиться праворуч від вас. У наступному ряду комель повинен бути зліва. Лоза має конусоподібну форму, якщо не дотримуватися цього правила – у вас дуже скоро почнеться перекіс по горизонталі. ЧЕТВЕРТЕ ПРАВИЛО З кожним поруч міняйте напрям «вісімки». Припустимо, у вас нижня лоза спочатку обгинала стовбур зліва, верхня – справа. Це перший ряд. У другому ряду нижній прут повинен огинати стовп праворуч, верхній – зліва. Навіщо це потрібно? Гілки, через природні вигинів роблять сильний тиск на стійку. Чергування розташування вісімки дозволяє врівноважити вплив стійки. піДСТРИГАЕМо ТИН Після того, як плетіння огорожі на дачі закінчилося обріжте зайві гілки. Я рекомендую скористатися садовим секатором або ножівкою. Відступите від крайніх стовпів 5-10 см і видаліть зайві гілки по одній вертикальній лінії. Якщо ви все зробили правильно – прутики будуть притиснуті до стовпів або трохи розійдуться в сторони. Це нормально. Після завершення роботи отримаємо ось такий декоративний тин.
Перегляд файлу

Майстер-клас:                                                                                                                 «Виготовлення декоративного ТИНу з лози»

F:\16.11\IMG_20191114_125801.jpg

Якщо вам потрібно обгородити клумбу невисоким плетеним парканом, або поставити подібну конструкцію вздовж доріжок – доцільно зробити переносну огорожу.

Спочатку зробіть станину, яка складається з трьох частин. Перша –  дерев’яний брус, друга – дві  рухомі дерев’яні підставки, які прикріплені до бруса саморізами  або цвяхами.  Щоб зафіксувати кілочки,  просвердліть в брусі отвори, діаметр яких дорівнює діаметру шурупів (ними ви будете закріплювати стійки (стовпи). В основу (дерев’яний брус) вставляємо стійки

та закріплюємо їх. 

 

F:\16.11\20191114_095546.jpg

 

 

 

 

 

 

Готову основу із закріпленими стійками ( кілками)  на стіл і починаємо плести.

F:\16.11\20191114_095640.jpg

Виконуючи роботу дотримуйтесь чотирьох правил.

 

ПЕРШЕ ПРАВИЛО

Починайте плести тин з більш товстих прутів – вони будуть служити довше, ніж більш тонкі (не так скоро згниють). А ще, товста лоза тисне на стовпи сильніше, ніж тонка.

Якщо ви почнете плести паркан з тонких гілок, а закінчите товстими – швидше за все верхня частина піде хвилями.

На замітку. Це властивість матеріалу можна використовувати, якщо в процесі плетіння ви помітили, що стовп відхилився від бажаного рівня. Просто вплетіть пару товстих гілок.

F:\16.11\20191114_100231.jpg

ДРУГЕ ПРАВИЛО

Кожен новий ряд щільно прижимається до нижнього. Потім це буде складно зробити. Зусилля, з яким гілки притискаються до стовпів, зростає з кожним поруч. Якщо ви допустили знизу щілину, а помітили це через 5-6 рядів, то, швидше за все, вам доведеться розбирати весь тин.

F:\16.11\20191114_100237.jpgТРЕТЄ ПРАВИЛО

 

Чергуйте розташування комля (найтовща частина прута). Припустимо, ви почали ряд і комель знаходиться праворуч від вас. У наступному ряду комель повинен бути зліва. Лоза має конусоподібну форму, якщо не дотримуватися цього правила – у вас дуже скоро почнеться перекіс по горизонталі.

C:\Users\Admin\Pictures\2019-11-27\245.jpg

 

 

ЧЕТВЕРТЕ ПРАВИЛО

C:\Users\Admin\Pictures\2019-11-27\243.jpgЗ кожним поруч міняйте напрям «вісімки». Припустимо, у вас нижня лоза спочатку обгинала стовбур зліва, верхня – справа. Це перший ряд. У другому ряду нижній прут повинен огинати стовп праворуч, верхній – зліва. Навіщо це потрібно? Гілки, через природні вигинів роблять сильний тиск на стійку. Чергування розташування вісімки дозволяє врівноважити вплив стійки.

 

 

 

 

 

 

 

піДСТРИГАЕМо ТИН

Після того, як плетіння огорожі на дачі закінчилося обріжте зайві гілки.  Я рекомендую скористатися садовим секатором або ножівкою.

Відступите від крайніх стовпів 5-10 см і видаліть зайві гілки по одній вертикальній лінії. Якщо ви все зробили правильно – прутики будуть притиснуті до стовпів або трохи розійдуться в сторони. Це нормально.

C:\Users\Admin\Pictures\2019-11-27\246.jpg

Після завершення роботи отримаємо  ось такий  декоративний тин.

  C:\Users\Admin\Pictures\2019-11-27\352.jpg

F:\16.11\IMG_20191114_121619.jpg

 

 

 

docx
Додано
25 жовтня 2023
Переглядів
131
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку