Виготовлення лепбуків на уроках хімії, як засіб підвищення інтересу учнів до предмету

Про матеріал
План семінару "Виготовлення лепбуків на уроках хімії, як засіб підвищення інтересу учнів до предмету" з мультимедійною презентацією
Перегляд файлу

Тема семінару: Виготовлення лепбуків на уроках хімії, як засіб підвищення інтересу учнів до предмету

Мета: ознайомити вчителів хімії із алгоритмом виготовлення лепбуків, організувати практичне заняття з виготовлення лепбуків та показати можливості їхнього використання в навчальному процесі, як засоба для підвищення інтересу учнів до предмету.

Обладнання: мультимедійна презентація, матеріали для виготовлення леп буків(кольоровий папір,ножиці, клей).

Хід семінару

І. Організаційний момент

Привітання учасників семінару.

Вправа «Снігова куля». На столах перед вчителями стоять «снігові кулі», запропонуйте їм взяти її в руки та струснути – нехай сфокусують свою увагу на сніжинках, які кружляють в кулі і подумають про щось гарне – вправа допомагає налаштувати на роботу та відкинути повсякденні негаразди.

ІІ. Теоретичний етап

1. Розповідь про роботу правої і лівої півкулі, історію виникнення лепбуків, їх основні характеристики, алгоритм виготовлення, структурні елементи. (Слайди мультимедійної презентаціії).

2. Визначення завдань, які виконують лепбуки. Можна провести так: на дошку закріпити 3 хмаринки з назвами завдань(розвивальні, навчальні, виховні), а учасникам запропонувати витягти з кошика по одному завданню та приклеїти його до сніжинки, яку вони власноручно виготовляють по ескізу(залучаємо до роботи праву півкулю мозку) і визначивши тип завдання, прикріпити його до дошки.

3.  Вправа на розслаблення: взяти дзвіночки і слухати дзвін лише свого дзвіночка.

4. Вправа на визначення переваг лепбуків

Учасники семінару об'єднуються в 3 групи, кожна група отримує конверт з розрізаними на частини  переваги використання леп буків. Групи складають пазли та наклеюють його на лист паперу і по черзі презентують роботу груп.

ІІІ. Практичний етап

Учасники семінару самостійно або в групі виготовляють лепбуки на задані теми. Теми для виготовлення - це теми навчальних проектів з хімії для учнів 7-10 класів. Інформація для виготовлення лепбуків заздалегідь  підготована (ілюстрації, текстова інформація).

Алгоритм виготовлення лепбука взятий онлайн-курсів для вчителів початкових класів на сайті  www.ed-era.com, звідти ж і роздруковані шаблони.

docx
Пов’язані теми
Хімія, Інші матеріали
Додано
11 лютого 2020
Переглядів
516
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку