Виховна година. "10 цікавих фактів про різдво."

Про матеріал
10 цікавих фактів про різдво. Виховна година онлайн зустрічі на різдвяні свята. Дітей потрібно зацікавити, щоб вони відкрились і онлайн вас привітали.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала учитель Дубов‘язівського ліцею. Давиденко О. М. Різдвяний передзвін

Номер слайду 2

Цікаві факти про Різдво

Номер слайду 3

У Біблії немає згадки про точну дату народження Ісуса Христа. У церкві відзначати Різдво почали лише у IV столітті. Тодішній Папа Римський Юлій I датою для його святкування встановив 25 грудня – день язичницького свята Сатурналії.

Номер слайду 4

Під час Першої світової війни напередодні Різдва 1914 року ворожі сторони на Західному фронті припинили стрілянину для того, щоб виконати різдвяні гімни. А вранці 25 грудня німецькі та британські солдати обмінювалися рукостисканнями та подарунками. Під час Першої світової війни солдати німецької та британської армій влаштували Різдвяне перемир'я та зіграли у футбол

Номер слайду 5

Колоністи Північної Америки, бувши пуританами, спочатку не визнавали Різдва. І навіть з 1659 по 1681 його святкування в Бостоні каралося штрафом, а Конгрес США провів своє перше засідання 25 грудня 1789 року.

Номер слайду 6

Традиційні польоти Санта-Клауса по небу на санях, запряжених оленями, вперше описав американський письменник Вашингтон Ірвінг у 1819 році.

Номер слайду 7

У 1939 році для залучення покупців в універмаг Montgomery Ward вигадали різдвяного у 1939 році. А ось інший різдвяний персонаж сніговик Фрості, що палить люльку з кукурудзяного качана, ще в 1890 році став фігурував у рекламі алкоголю.

Номер слайду 8

У 1965 році американські астронавти повідомили Землю про зустріч з НЛО, а через кілька хвилин напруженої тиші в Х'юстоні почули брязкіт різдвяних дзвіночків і звуки губної гармошки у виконанні самих астронавтів.

Номер слайду 9

Традиція різдвяних поцілунків під омелою з'явилася у вікторіанську епоху, але ще древні кельти та германці приписували цій рослині здатність зцілювати рани та підвищувати плодючість.

Номер слайду 10

Перші оздоблені різдвяні ялинки з'явилися в Страсбурзі в XVII столітті. У США мода на них прийшла з Англії. У дохристиянські часи германці прикрашали вічнозелені дерева, щоб скрасити похмурі та сірі дні зимового сонцестояння.

Номер слайду 11

Перший вертеп із живими домашніми тваринами, які були присутні при народженні Ісуса Христа, влаштував святий Франциск Асизський на Різдво 1224 року.

Номер слайду 12

На Різдво португальці влаштовують бенкет для живих та мертвих, фіни вирушають у сауну, австралійці йдуть на пляжі, а в Іспанії проводять наймасштабнішу лотерею у світі.

pptx
Додано
14 січня 2023
Переглядів
351
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку