Виховна година до міжнародного дня толерантності: «Жити в мирі з собою та іншими»

Про матеріал
Виховна година до міжнародного дня толерантності: «Жити в мирі з собою та іншими»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховна година до міжнародного дня толерантності «Жити в мирі з собою та іншими»

Номер слайду 2

Вправа «Бартер»Я на свої долоні кладу свою любов до вас, розуміння, терпіння. Ви ж на свої долоні покладіть знання, уважність, повагу.

Номер слайду 3

Наше завдання сьогодні є навчитися розрізняти толерантні та не толерантні вчинки, виявляти толерантне ставлення один до одного, а також визначати рівень власної толерантності кожного за допомогою тесту.

Номер слайду 4

Дослід. Складіть аркуш навпіл. Відірвіть верхній правий кут. Знову складіть навпіл. Відірвіть правий верхній кут. Знову складіть. Знову відірвіть верхній правий кут. Складіть аркуш надвоє. Якщо можна, відірвіть правий кут. Розгорніть аркуш і покажіть іншим.

Номер слайду 5

- Чи можна сказати, що хтось виконав роботу неправильно? Чому аркуші відірвані по різному?- Чи можемо ми сказати, що всі ви хто відірвав аркуші інакше, є гіршими за вас?- Чого навчає ця вправа?- А як же нам, таким різним, жити, навчатися й працювати разом, та й не сперечатись одне з одним?Поміркуй:

Номер слайду 6

Толерантність - це повага, прийняття і правильне розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, форм самовираження і способів прояву людської індивідуальності.

Номер слайду 7

Вправа «Асоціативний ряд»Т - терплячий, товариський, тактовний. О - обережний, об’єктивний, оригінальний, особливий. Л - лояльний, лагідний, легкий у спілкуванніЕ - енергійний, елегантний, ефективний. Р - розумний, рівний. А - авторитетний. Н - надійний, найдорожчий. Т - терплячий. Н - необхідний людям, ніжний, незалежнийІ - інтелігентний, ідеальний, ідейний. С - співпереживаю чий, співчуваючий, сприймаючий, страждаючий. Т - турботливий. Ь -

Номер слайду 8

«Толерантна людина» Я пропоную вам дати характеристику людині, яка на вашу думку має якості толерантної особистості.https://padlet.com/taraninna2018/rwq4qmmx5qlfyrjc

Номер слайду 9

Вправа «Мішечок порад»Не вважайте себе безумовно правим у всьому. Пам’ятайте: навіть генії, траплялося, допускали помилки. Будьте готові до того, що всі люди різні – не кращі й не гірші, а просто різні. Навчіться сприймати людей такими, якими вони є, не намагайтесь змінити в них те, що нам не подобається. Цінуйте в кожній людині особистість і поважайте її думки, почуття, переконання, незалежно від того, чи збігаються вони з вашими. Зберігайте „ своє обличчя ”, знайдіть себе і за будь-яких обставин залишайтеся самим собою. Бути завжди уважним. Бути терпимим в спорі і аргументувати свою думку. Бути гуманним і милосердним. Не ображати співбесідника. В ході дискусії, суперечки, намагайтеся вчасно зупинитися. Будьте терпимі, поблажливі до недоліків своїх рідних, близьких, проявляйте делікатність. Бути готовим до того ,що всі люди різні- не кращі й гірші, а просто різні. Навчитися сприймати людей такими , якими вони є, не намагаючись змінити в них те, що нам не подобається. Цінувати в кожній людині особистість і поважати її думки, почуття, переконання незалежно від того, чи збігаються вони з нашими. Ставтесь один до одного терпимо, щоб будувати мирне майбутнєНе ображати співбесідника.

Номер слайду 10

Рефлексія "Клас толерантності"

pptx
Додано
14 грудня 2022
Переглядів
1821
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку