Виховна година "Моя дружна родина"

Про матеріал
Родинне сято зблизить, підсилить почуття духовної єдності поколінь,бажання берегти родину,як часточку великої родини українського народу.Формувати у учнів уявлення про сімю,як спільноту рідних людей.При публікації використані вірші та музику з інтернет ресурсу.
Перегляд файлу

Сценарій родинного свята

Тема: «Дружня родина – щаслива дитина. Щаслива дитина – могутня країна»

Мета:

  • продемонструвати об’єднання родин, показавши, що лише робота разом – матиме результат;
  • навчити не соромитися своїх емоцій, працювати в тандемі разом з батьками;
  • розвивати навики монологічного та діалогічного мовлення, формулювати чітко власну думку;
  • створювати дружню та доброзичливу атмосферу, працюючи разом;
  • розвивати в учнів вміння вести себе в колективі, з друзями та дорослими;
  • виховувати любов до ближнього, поважати інших та вміння проявляти свою доброзичливість.

Обладнання: розтяжка та декор на дошку, презентація, картки з питаннями та віршем, плакати на конкурс «Хто я?», відео, аудіо, пазл, подяка за участь.

План заходу:

  1. Вступна частина.
  2. «Батьки знають все» або рубрика «Природознавство»
  3. «Разом ми – це швидкість та вправність» (Пазл)
  4. «Розуміємо один одного без слів» (По губам)
  5. «Разом через будь-які перешкоди» (Танець «Лімбо»)
  6. «Хто я?»
  7. «Я люблю Україну»
  8. «Зіркова родина» (Пісенний батл)
  9. «Чомучки»
  10.  «Сучасні тренди»
  11.  Україномовний флешмоб «Соцмережі UA»
  12.  Заключне слово

 

Головна мета родинного свята – показати батькам та дітям, що проводити свята разом – це дуже круто. Батьки можуть розділяти захоплення сучасних дітей та з легкістю підтримають популярні тенденції, тренди та гідно вийдуть з будь-якої ситуації.

Для того, щоб захід відбувся цікаво, потрібно задіяти максимальну кількість родин. Для цього пропоную в різних конкурсах викликати різних учасників, таким чином цікаво та весело буде усім присутнім. У кінці заходу усім родинам потрібно вручити подяки за участь та влаштувати солодкий стіл (за бажанням).

В заході використані відео для танцювальних та вокальних конкурсів, тому наявність мультимедіа – обов’язкове. У презентації є слайд на кожен конкурс та повністю завдання на 2 конкурси.

Конкурсів 10, на кожному етапі приймає участь 3-5 родини. Під родиною маю на увазі членів родини, лише мама або тато, або усі разом. Ви можете заздалегідь собі розподілити родини по конкурсам або перед кожним етапом запитувати бажаючих. Порада, щоб задіяні були усі, викликайте учасників на кожний конкурс самостійно.

 

Хід заходу:

  1. Вступна частина

Рада вітати у родинному колі,

Де всі разом зібралися у нашій школі,

Ми свято родинне починаємо,

Та разом Україну прославляємо.

 

Дружня родина – щаслива дитина,

Щаслива дитина – могутня країна!

Справжні українці вміють відпочивати,

Та у конкурсах з родиною перемагати.

 

Нехай наше свято пройде весело та цікаво,

Нумо в конкурсах брати участь завзято,

Не соромитися, активно в процес включатися,

Бо ми зібралися, щоб разом розважатися.

 

Рада вітати шановних батьків та учнів на нашому родинному святі «Дружня родина – щаслива дитина. Щаслива дитина – могутня країна!» У кожній родині є свої правила та традиції. Наша класна родина - не виняток. Ми наполегливо навчаємося, з цікавістю дізнаємося щось нове, дружньо та весело проводимо час поза уроками та залюбки влаштовуємо цікаві свята. Сьогодні у нас незвичне свято, бо батьки запрошені не в якості глядачів, а повноцінними учасниками. Усі випробування потрібно проходити у дружньому тандемі в колі власної родини. У нас випадає унікальна можливість побачити, що творчі та активні не лише наші діти, але також і їх батьки.

Умови нашого заходу – прості. Під час 10 конкурсів ми розкриємо кожну родину, дамо можливість проявити себе у самих неочікуваних ситуаціях. Ми будемо разом співати та танцювати, ставати учасниками сучасних трендів та україномовного флешмобу, відповідати на каверзні питання, та перевтілюватися на кумирів наших дітей. А головне, ми зможемо активно прославляти нашу неньку Україну, бо лише могутня держава має щасливих дітей та дружні родини.

  1. «Батьки знають все» або рубрика «Я досліджую світ». Команда батьків і команда дітей

Одним з найулюбленіших навчальних предметів для учнів початкової школи –  «Я досліджую світ». Цей предмет настільки різносторонній, що кожен урок розкриває перед дитиною чергову «таємницю» або раніше невідомий факт. Я переконана, що домашні завдання з «ЯДС» ви частенько виконуєте усією родиною. Саме тому, перше випробування буде зовсім простим для вас. Для цього конкурсу потрібно 5 команд. Кожна команда – це родина на чолі з дитиною. Відповідь на питання потрібно давати, порадившись з усіма членами команди. (У презентації на слайдах 15 питань з варіантами відповідей та поясненнями. Слайди анімовані, якщо увімкнете демонстрацію, увімкнеться й анімація. Можна обрати 5 команд та по три питання, або навпаки, 3 команди по 5 питань. Питання задаємо по черзі, не підряд. Спочатку кожна команда відповіла по одному питанню, потім починаєте друге коло і т. д.)

  1. «Разом ми – це швидкість та вправність» (Пазл)

З раннього дитинства більшість дітей полюбляють збирати пазли. Коли дитинка ще маленька, пазли великого розміру та дуже прості в складанні. З віком змінюються вподобання дітей тому й зображення інші, а деталі дрібніші. Дуже часто діти потребують батьківської допомоги. Наступний конкурс саме такий, бо тільки разом ви зможете продемонструвати свою швидкість та вправність. Бере участь 5 родин. (На гугл диску є файл «Пазл», його потрібно роздрукувати в форматі А4, вирізати та для зручності розкласти по файлам. Один файл - для однієї команди. Кількість команд можна змінювати. Продумайте місце, де родини будуть збирати пазли. Перемагають найшвидші родини).

  1. «Розуміємо один одного без слів» (По губам). Шукають батьків, обмацуючи руку.

Діти настільки добре знають своїх батьків, що розуміють все навіть без слів, бо вміють читати по губам. Саме це й буде умовою наступного конкурсу. Для цього конкурсу потрібно 3 родини. Дитина вгадує, а один з батьків, не вимовляючи ні звука, лише губами повинен промовити слова так, щоб дитина вгадала. Ви отримуєте картку з п’ятьма словами. (Головне в конкурсі, донести до батьків, що вони не повинні вимовляти жодного звуку, лише рухати губами. Дитина повинна стояти на три кроки від батька або матері. Картки друкуєте окремо, на диску є файл.)

  1.     Калина, дитина, гроші, церква, будинок
  2.     Родина, дерево, Україна, патріот, килим
  3.     Верба, малюнок, країна, колесо, кохання
  1. «Разом через будь-які перешкоди» (Танець «Лімбо»)

Пропоную трошки розім’ятися. У наступному конкурсі будуть приймати участь усі родини. Взимку вийшов дуже популярний серіал серед дітей «Уенсдей». Популярнішим за сам серіал стала музика та невеличкий танець головної героїні. Саме під цю композицію Леді Гаги й пройде наступний конкурс. Кожна родина має бути дружньою у всьому, це також стосується й танців. Танець «Лімбо» зможе станцювати кожен, навіть той, хто не має успіху на танцполі. Завдання для кожною родини пройти під стрічкою передом так, щоб не торкнутися жодною частиною тіла. Не забуваємо, що це танець, тому рухаємося в такт музиці. З кожною новою спробою стрічка буде опускатися все нижче. (Для цього конкурсу можна використати стрічку атласну або ж дощик новорічний. Двоє тримають стрічку, а родина у повному складі під нею проходить, прогинаючись у спині, грудьми догори. Цей конкурс дуже веселий, сподобається і батькам, і дітям. Аудіо додається.)

  1. «Хто я?»

Бути з дитиною на одній хвилі – це завдання номер один для сучасних батьків. Наступне випробування яскравий приклад, чи добре ви розумієтесь на вподобаннях своїх дітей. Конкурс називається «Хто я?». Від кожної родини оберіть одного дорослого учасника. Ваше завдання в отвір на плакаті вставити своє обличчя. Протягом хвилини ви повинні задавати членам своєї родини такі питання, щоб можна дати відповідь «так» або «ні». Наприклад, я хлопець? Я дівчина? Я реальна людина? Я герой мультфільму? Той, хто встигне вгадати, хто він, перемагає. (У вас на диску є папка «Хто я?». Є PDF файли, які потрібно роздрукувати та склеїти за зразком, що додається. Там, де обличчя, за допомогою канцелярського ножа, робите отвір, щоб можна було протиснути голову. Щоб було зрозуміло усім, хто наш герой, кожен плакат має надпис.)

 

  1. «Я люблю Україну»

Наші неперевершені батьки можуть абсолютно все: гарну поробку до уроку підготувати, математичну задачу із зірочкою розв’язати та навіть вірш на будь-яку тему скласти. От якраз останнє ми з вами й перевіримо. У цьому конкурсі потрібні 5 родин для участі. Завдання – закінчити вірш, який починається так.

Я люблю Україну,

Свою мальовничу Батьківщину…

(Друкуєте файл «Вірш для друку», розрізаєте та даєте батькам, які придумують цікаве закінчення. Потім по черзі зачитують свої варіанти.)

  1. «Зіркова родина» (Пісенний батл)

Наступний конкурс у нас буде вокальним. З початку війни кожен українець напам’ять знає пісню «Червона калина», яка підтримує моральний та бойовий дух не лише на лінії фронту, але й в тилу. Тому саме її було обрано для наступного випробування наших родин. Відомі рядки пісні звучать чотири рази, тому для кожного куплета потрібна родина для виконання. За оплесками визначимо кращу зіркову родину. (Обираєте 4 родини учасників. Кожен повинен знати за ким він. На відео з караоке буде звучати і музика, і текст. Якщо бажаючих більше, можна співати декілька разів.)

  1. «Чомучки»

В кожній родині настає такий період, коли діти багато задають питань. Деякі зовсім прості та веселі, але ж бувають дуже каверзні. Сучасні батьки завжди можуть вийти з складної ситуації, та дати креативну відповідь на будь-яке дитяче питання. Кожна родина витягує своє цікаве питання та дає на нього креативну відповідь. (Питань 16, їх можна друкувати будь-якого розміром за бажанням, або ж скористатися файлом «Питання для друку». Скільки питань для кожної родини, обираєте самостійно. Питання можна скрутиту у трубочку та перев’язати стрічкою, або просто розкласти у формі віяла.)

  1. «Сучасні тренди»

Складно уявити життя сучасної дитини без Tik Tokу та Інстаграму. Наші діти дуже швидко вчать різні танці та синхронно повторюють за оригіналом. А чи такі ж і їх батьки? Пропоную перевірити. На екрані ви будете бачити рухи, які потрібно максимально точно повторити під музику. Танцює кожна родина. (Пісня та танець обраний «Макарена», який майже всі батьки знають. Бажано задіяти абсолютно усіх. Якщо складно розміститися, можна зробити декілька етапів.)

  1. Україномовний флешмоб « Соцмережі UA»

Українською говорити зараз модно, престижно та просто необхідно в умовах війни. Різноманітні флешмоби – це звична річ в нашому сьогоденні. Тому пропоную не порушувати традицій, а прийняти участь в Україномовному флешмобі «Соцмережі UA». Більшість з вас намагається спілкуватися українською мовою не лише в школі або на роботі, але й в побуті, але в соціальних мережах ми ще досі використовуємо російськомовні слова та поняття. Завдання флешмобу наступне, потрібно перекласти українською мовою звичні слова, які використовуємо в соціальних мережах. На екрані ви побачите слово російською, назвіть правильний україномовний переклад. (На слайдах за кліком мишки будуть з’являтися відповіді)

  1.  Заключне слово

Наше свято вже добігає кінця, а я з упевненістю можу стверджувати, що дружня родина – це щаслива дитина, а щаслива дитина – це могутня країна. Кожна родина себе дуже вдало проявила, показавши злагоджену роботу, повне взаєморозуміння та відмінний результат. Від щирого серця висловлюю вам свою подяку за незабутні емоції, гарний настрій, креативний підхід та активну участь у нашому Родинному святі. (Вручення подяк усім родинам)

Вже зовсім скоро настане наша Перемога та ми зможемо зібратися знову разом, щоб відсвяткувати її разом. Слава Україні!

 

docx
Додано
25 травня
Переглядів
93
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку