Виховна година на тему: "25 березня День служби безпеки України"

Про матеріал
Ознайомлення учнів з професійними святами. Професійні свята відзначаються для того, щоб підкреслити надзвичайну роль кожної професії. Професія військового-безкорислива професія. Цим відважним людям завжди були притаманні такі риси, як дисциплінованість, відданість, вірність своєму обовязку і присязі а також патріотизм тобто любов до батьківщини. вшанувати пам’ять загиблих захисників України, прищеплювати любов до Батьківщини, виховати патріотичну свідомість, розвивати бажання стати гідними громадянами України.
Перегляд файлу

image

image

image

Служба безпеки України – державний правоохоронний орган спеціального призначення, який є гарантом державної безпеки України.

image

image

image


image

image


Захищаємо Україну разом!

                      З першої хвилини широкомасштабного вторгнення РФ в

Україну, що сталося вночі 24 лютого 2022 року, співробітники Служби безпеки разом з усім народом стали на захист Батьківщини.

Зі зброєю в руках вони виконують бойові завдання в координації з іншими воєнізованими підрозділами безпосередньо у зонах бойових дій.

                      imageВиявляють та притягують до відповідальності агентів ворожих спецслужб, котрих загарбники намагаються залучити як до відкритої, так і до підпільної війни проти України.

                      Затримують колаборантів, «коректувальників», знешкоджують диверсійно-розвідувальні групи. 

До виявлення ворожих агентів, ДРГ та фіксації переміщень ворожої техніки можуть залучатися і українці. Для цього було розроблено офіційний чат-бот у Telegram t.me/stop_russian_war_bot.

imageВже за кілька днів за координатами з чат-боту було розбито чимало російської техніки та завдано серйозних втрат ворогу. Також СБУ впевнено тримає кібероборону – оперативно запобігає загрозам в національному інформаційному та кіберпросторі. Власне, вторгненню РФ передували дві масштабні кібератаки на вебресурси державної влади України (у січні та лютому).

Така багатовекторна протидія ворогу наразі забезпечує стабільну роботу інформаційних систем органів державної влади, об’єктів критичної інфраструктури та життєзабезпечення.

Окремим напрямом роботи СБУ стало документування доказів воєнних злочинів РФ на території України для пред’явлення у Міжнародному кримінальному суді в Гаазі.

Окрім того, СБУ співпрацює з фондом «Повернись живим» і волонтерськими організаціями, а для допомоги українцям створено Об'єднаний центр з пошуку та звільнення полонених.

imageТа головне, що у весь цей період Служба безпеки України не лише захищає країну та її громадян, а й оперативно інформує про свою діяльність. Вони задіяли всі доступні соціальні мережі, щоб бути ближчими до кожного українця і допомагати одне одному у ці скрутні часи.

imageНа рахунку СБУ – сотні бойових і спеціальних операцій у найгарячіших точках України. Після початку повномасштабного вторгнення співробітники Служби викрили більш як 600 російських агентів, які мали дестабілізувати ситуацію зсередини. "Фактично можна констатувати: СБУ переграла російські ФСБ та ГРУ, які робили ставку на своїх агентів всередині України".

imageКлючовими досягненнями СБУ за 2022 рік можна вважати унікальні спецоперації: затримання Медведчука та його обмін на 200 українських військовополонених, виявлення у церковному середовищі УПЦ Московського патріархату агентів кремля, документування і притягнення до відповідальності воєнних злочинців з рф та білорусі, санкції проти російського бізнесу та пошук російських активів в Україні для конфіскації на користь держави.

Представники СБУ разом з іншими захисниками захищають державу на полі бою, перебуваючи у найгарячіших точках війни – від Зміїного до Бахмута.

«Якщо говорити про конкретні операції, проведені СБУ, – то їхні деталі залишаться невідомими, як мінімум, до Перемоги.  Співробітники Служби безпеки виконують найскладніші операції у найгарячіших точках фронту. Та ж сама спецоперація зі звільнення острова Зміїний, документальний фільм про яку вийшов – також була проведена за участі СБУ» (перегляд  фільму).

З першого дня війни СБУ викриває та затримує ворожі ДРГ, російських агентів і шпигунів, відбиває кібератаки рф, захищає критичну інфраструктуру, розслідує воєнні злочини окупантів тощо.

imageСпецпризначенці СБУ виконують складні спецоперації на передовій – співробітники Служби одними з перших заходять на звільнені території, де проводяить стабілізаційні заходи та викривають тих, хто допомагав ворогу.

imageГордість СБУ – це й бійці центру спецоперацій «А» СБУ ("Альфа"), військова контррозвідка та оперативні співробітники СБУ. Вони, зокрема, брали участь у звільненні Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Херсонської та Миколаївської областей. «З першого дня повномасштабної війни  співробітники виявляли й ліквідовували ворожі ДРГ. Перекривали логістичні шляхи загарбникам. Нищили штаби та склади противника. Допомагали цивільному населенню»

imageПро вагомий внесок СБУ в боротьбу за нашу Перемогу свідчить велика кількість державних нагород: за час війни ними відзначені понад 540 співробітників СБУ, із них 6 отримали звання Героїв України, (4 з них – посмертно). За словами речника Служби, імена більшості з цих Героїв залишаться невідомими для суспільства. Адже дані оперативників і

контррозвідників СБУ засекречені, щоб не нашкодити їхній роботі.

imageСаме завдяки матеріалам, які зібрали слідчі СБУ, Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента рф володимира путіна. «Слідчі спецслужби працюють щоденно, аби не тільки виконавці, але й головний «організатор» злочинів отримали покарання. Вони роблять все, щоб показати світу не емоції, а чітку доказову базу, яка, зрештою, приведе путіна до заслуженого фіналу на лаві підсудних. путін однозначно заслуговує на міжнародний трибунал», – коментував це рішення голова СБУ Василь Малюк.

У Службі наголошують: воєнні злочини не мають терміну давності. «Тому рано чи пізно кожен воєнний злочинець

буде покараний. Вони працюють над цим»

image


image

pdf
Додав(-ла)
Завада Зоя
Додано
18 березня
Переглядів
167
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку