Виховна година на тему: "Дружба – найцінніший скарб"

Про матеріал
Мета: розширити і поглибити поняття «дружба»; виховувати в учнів звичку уважно ставитися до товаришів; сприяти створенню дружнього дитячого колективу, виховувати чемне ставлення учнів одне до одного.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дружба – найцінніший скарб. Мета: розширити і поглибити поняття «дружба»; виховувати в учнів звичку уважно ставитися до товаришів; сприяти створенню дружнього дитячого колективу, виховувати чемне ставлення учнів одне до одного.style.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 2

Епіграфом нашої виховної години буде народна мудрість:«Дерево міцне корінням, а людина-друзями.» ( народна мудрість)

Номер слайду 3

Загадка. Вона всім нам дорога,Вона жити помага. Коли вона у тебе є,Життя радісним стає. Разом можна все зробити,Тож без неї не прожити.

Номер слайду 4

Інтерактивна вправа «Мікрофон»- Що таке «дружба»? Як ви розумієте це слово?У кого з вас є справжній друг?

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Гра «Мій друг (подружка)»

Номер слайду 7

Гра-розминка «Це мій кращий друг і я!»«Це все я, це все я, це  мій кращий друг і я»

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Інтерактивна вправа «Мозкова атака»

Номер слайду 10

Технологія «Незакінчені речення»Технологія «Незакінчені речення»

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Гра   «Референдум дружби»Конституції Дружби Один за всіх,і всі за одного. Обманюй друга, коли тобі це вигідно. Розділи з другом і радість, і смуток. Підтримай друга у біді. Свого друга ображай, обзивай , зрідка кусай. Бережи друга , не ображай, не обзивай його. Поступайтеся один одному. Будь з другом чесним та відвертим.

Номер слайду 17

Місто - Поетичне

Номер слайду 18

Другокласниця Людмила вранці мамі заявила: — Все! До школи я — не йду! Я не стерплю цю біду. Щастя скінчено моє: Адже в Рити джинси є! І тепер зі мною Рита відмовляється дружити… Здивувалась мама дуже:— Ви ж були найкращі друзі!? — Так. Але сказала Рита поки буду я ходити не у джинсах, а в спідниці — їй не хочеться й дивиться, бо вона вважає: жінці для краси потрібні джинси... Мамо! Дружбу виручай. Джинси і мені придбай! Мама спершу подивилась на похнюплену Людмилу, Потім мовила:— Діла-а... Ви — спра-а-вжні подруги! — й пішла... А ви що скажете мені: це — справжні подруги, чи ні?Справжні подруги 

Номер слайду 19

Тест «Чи легко з тобою дружити?»1. Чи поважаєш Ти дружбу? Так (1) Ні (0) 2. Чи любиш Ти куштувати нові страви, грати в нові ігри і заводити нових друзів? Так (0) Ні (1) 3. Старий одяг Тобі подобається більше, ніж новий? Так (1) Ні (0) 4. Чи можеш Ти прикинутися задоволеним життям, якщо насправді це не так? Так (0) Ні (1) 5. Чи часто змінюєш плани на майбутнє, як от, на рахунок професії, якою хотів би займатися в житті? Так (1) Ні (0) 6. Чи втрачаєш Ти впевненість у собі, якщо потрібно вирішити складне завдання? Так (0) Ні (1) 7. Ти щось колекціонуєш (наприклад, ляльки, марки, ігри або щось іще)? Так (1) Ні (0) 8. Чи часто Ти останньої миті змінюєш свої плани? Так (0) Ні (1)

Номер слайду 20

Більше 5 балів. Ти — щира, врівноважена людина. Легко знаходиш спільну мову з друзями та новими знайомими. Скаржитися на Тебе друзям немає підстав, адже Ти маєш легкий і хороший характер. Від 3 до 5 балів. Твій характер не назвеш легким. Твій гарний настрій легко може перетворитися на поганий — а це не може не відбитися на дружніх стосунках. Але, пам’ятай, виявивши трошки більше наполегливості, Ти неодмінно зможеш знайти справжніх друзів та досягти успіху в житті. Менше 3 балів. Чому Ти не віриш у власні сили? Дружба завжди поруч! Потрібно лише трошки більше довіряти людям і пошукати друзів серед тих, хто Тебе оточує. У Тебе все вийде!

Номер слайду 21

Робота у групах(Об’єднуємо  прислів’я  на хмаринках)

Номер слайду 22

Робота у групах(Об’єднуємо  прислів’я  на хмаринках)·      Немає друга-шукай, а знайдеш – тримай.       Старий друг краще нових двох.   ·        Дружба та братство – дорожче багатства.·        Друзі пізнаються в біді.·        Дружний табун і вовків не боїться.·        Дружба – найбільший скарб.·        При горі та в лиху годину пізнаєш вірну людину.·        Не той друг, хто лащиться, а той, що печалиться.·        Життя без друзів неповноцінне.·        Без друзів погано жити, а іноді — неможливо.

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Дерево дружби(Які якості ви цінуєте в друзях?)

Номер слайду 25

Другвірнийдобрийсправедливийрішучийчуйнийрозу-мнийдушевнийуважнийдовірливийнадійнийсміливийчесний

Номер слайду 26

Дружба — це стосунки між людьми на основі взаємної довіри, взаєморозуміння, спільних інтересів, прив'язаності

Номер слайду 27

Друг- це той, хто… -допоможе у важкі хвилини;- виручить, коли ти потрапиш у біду;розуміє тебе краще всіх;поділиться останнім шматком хліба;- нічого не пошкодує для тебе.

Номер слайду 28

Приятель – людина, з якою у вас добрі стосунки та близькі відносини. Товариш – помічник, людина, близька за поглядами, діяльністю, умовами життя. Друг – людина, близька по духу, за поглядами, на яку можна в усьому покластися. Словникова робота

Номер слайду 29

«Дерево міцне корінням, а людина-друзями.» ( народна мудрість)

Номер слайду 30

Номер слайду 31

pptx
Додано
14 лютого 2020
Переглядів
1809
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку