виховна година на тему "Сімейне дерево проблем"

Про матеріал
детальна презентація виховного заходу. підходить для учнів 5-7 класів. на допомогу класним керівникам
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховна година на тему родинного виховання: «Сімейне дерево проблем»

Номер слайду 2

Мета : Сприяти зміцненню родинних зв’язків; На емоційно-смисловому рівні допомогти батькам усвідомити роль батьківського впливу на становлення особистості дитини; Виховати в учнів почуття вдячності за батьківську турботу.

Номер слайду 3

Ключові завдання Сприяти критичному осмисленню стереотипних установок в родинному вихованні; Пояснити основні засади та особливості психічного розвитку дитини; Розвивати вміння будувати діалогічну взаємодію при вирішенні різнотипних сімейних проблем; Виховувати педагогічну компетентність в батьків; Виховувати у дітей почуття вдячності та поваги до дітей.

Номер слайду 4

Форма проведення: виховна година з елементами тренінгу Сприяє розвитку комунікативних якостей; Дозволяє максимально розкрити можливості групової взаємодії; Кожен учасник має рівні можливості і може максимально себе проявити; Можливість в доступній формі отримати нові знання та навички; Легка, доступна і вільна форма спілкування.

Номер слайду 5

Зміст заняття Привітання. Оголошення теми заняття. Практичне завдання для учнів для актуалізації обраної теми. Інсценування проблемної ситуації. Вправа для батьків і дітей «Дерево проблем». Гра-розминка «Так чи Ні». Літературна сторінка. Практична вправа «Промінчики». «Батьки - дітям, діти - батькам». Завершальне слово вчителя.

Номер слайду 6

В щасливі і сумні години, Куди б нам не стелився шлях, Не згасне вогнище родинне В людських запалених серцях. Д. Білоус

Номер слайду 7

Практичне завдання для учнів: Зашифровано повчання з Біблії «Кожне дерево з плоду свого пізнається»

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Вправа для батьків і дітей «Дерево проблем» Завдання для батьків: написати на яблуках, чого ви прагнете навчити свою дитину Завдання для дітей: написати на яблучках, чого вас навчили батьки

Номер слайду 10

Розминка «Так чи Ні» ▫ шанувати старших ▫ не прислухатися до порад батьків ▫ виконувати свої обов’язки ▫ допомагати одне одному ▫ сваритися ▫ не слухати нікого ▫ піклуватися один про одного ▫ робити, що заманеться ▫ разом відпочивати ▫ цілий день бавитися і гуляти ▫ вітати всіх зі святами

Номер слайду 11

Літературна сторінка Частина 1. Фольклор 1. Шануй батька й неньку — буде тo6i скрізь гладенько. 2. Добрі діти — батькам вінець, а злі діти — батькам кінець. 3. Яке дерево — такі й квіти, які батьки — такі й їxні діти. 4. Яка хата — такий тин, який батько — такий син. 5. Який кущ — така й калина, яка мати — така й дитина. 6. Мати одною рукою б'є, а другою гладить. 7. Батько краще догляне семеро синів, ніж семеро синів — батька. 8. При сонці тепло, при матері добре. 9. До людей по розум, до матері по серце. 10. У сокола i діти — соколята. Частина 2. Тема родини в літературі

Номер слайду 12

Практична вправа «Промінчики» Мета: пояснити основні принципи здорового родинного спілкування; пояснити, що найголовніше у сімейних стосунках; порівняти точки зору дітей і батьків.

Номер слайду 13

«Батьки – дітям, діти - батькам» «Поради батькам» «Наказ дітям»

Номер слайду 14

Родина – найвища цінність

ppt
Додано
12 вересня 2019
Переглядів
1824
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку