Виховна година "Вірні друзі на війні: Пес Патрон - маленький улюбленець українців і справжній Герой. Мінна безпека"

Про матеріал
Тематична виховна година стане у нагоді класним керівникам при повторенні правил безпечної поведінки з вибухонебезпечними та підозрілими предметами.
Перегляд файлу

Тема виховної години. «ВІРНІ ДРУЗІ НА ВІЙНІ: ПЕС ПАТРОН – МАЛЕНЬКИЙ УЛЮБЛЕНЕЦЬ УКРАЇНЦІВ І СПРАВЖНІЙ ГЕРОЙ. МІННА БЕЗПЕКА».

МЕТА: Поповнити та систематизувати знання учнів про правила безпечної поведінки. Повторити

              основні правила поведінки з вибухонебезпечними та підозрілими предметами;

              допомогти учням запам’ятати, що потрібно робити у випадку, коли виявили міни,

              вибухонебезпечні та підозрілі предмети. Познайомити учнів з псом-рятувальником на ім’я

              Патрон, який служить у підрозділі ДСНС Чернігова.

                Розвивати почуття самозахисту.  

                Вчити бережливо ставитися до свого життя, виховувати уважність, спостережливість.

 

Хід бесіди

Класний керівник.

Події , які відбуваються зараз у нашій країні, яскраво демонструють нам необхідність наявності у цивільного населення певних знань про вибухонебезпечні предмети, їх основні види, властивості і потенційну небезпеку. Будь-які надзвичайні ситуації, а в першу чергу військового характеру, призводять до зменшення рівня захищеності цивільного населення і росту рівня загроз їхньому життю і здоров’ю. 

Сьогодні терористичні акти здійснюються з використанням вибухових пристроїв і предметів, часто замаскованих під авторучки, мобільні телефони, гаманці, мінімагнітофони, дитячі іграшки, поміщених у звичайні портфелі, сумки, банки, пакунки і залишених у багатолюдних місцях. Поводження з вибухонебезпечними предметами вимагає граничної уваги і обережності. ВІД ТВОЇХ ПРАВИЛЬНИХ ДІЙ ЗАЛЕЖИТЬ ЖИТТЯ ТА ЗДОРОВ’Я ТВОЄ І ОТОЧУЮЧИХ!

За останніми повідомленнями, терористи часто маскують вибухові пристрої під предмети побуту (іграшки, електропобутові пристрої, речі загального вжитку тощо). Використання таких вибухових пристроїв, в першу чергу спрямовано не проти бійців ЗСУ чи НГУ, а проти місцевого цивільного населення, в тому числі дітей.

Категорично забороняється: – брати вибухонебезпечний предмет у руки, зберігати його, нагрівати та ударяти по ньому; – переносити, перекладати, перекочувати його з місця на місце; – намагатися розібрати; – використовувати для розведення вогню, кидати, класти у вогонь; – заносити в приміщення; – закопувати в землю; – кидати в криницю або річку; – здавати на металобрухт; – використовувати для виготовлення саморобних піротехнічних засобів – петард чи вибухових пакетів.

Необхідно пам’ятати, що необережне поводження із цими предметами (спроби розібрати, механічний вплив, перенесення тощо) може призвести як до значної шкоди здоров’ю, так і до загибелі людини чи групи людей внаслідок не лише ураження уламками корпусу чи готовими вражаючими елементами, а і ударною хвилею від вибуху чи уламками предметів . Основною порадою при виявленні будь-яких боєприпасів, вибухових матеріалів або предметів, схожих на них – огородити місце знахідки та викликати спеціалістів ДСНС чи представників правоохоронних органів. Не проводити з боєприпасами, вибуховими речовинами чи засобами ініціювання жодних дій.

C:\Users\1111\Desktop\пес.jpgА разом з ДСНС на виклик прибуде пес Патрон, яким зараз пишається вся Україна. Він служить у підрозділі Державної служби з надзвичайних ситуацій у Чернігові. З початку великої війни з Росією знайшов близько 90 мін, які залишили російські окупанти. Цей пес-Герой розмінував пів міста Бучі Київської області. Пес-піротехнік – мужня та витривала тварина, який докладає зусиль до перемоги над ворогом, опанувавши військову професію. Це справжній вірний друг на війні! Патрон - талісман чернігівських піротехніків та вірний член команди. Йому 2 роки. Порода – Джек-рассел-тер’єр. Господар Патрона – начальник групи піротехнічних робіт та підводного розмінування, але пес добре дружить і з іншими рятувальниками. Він проходив тренування з кінологами. На роботу з піротехніками Патрон їздив змалечку, ще до повномасштабного російського вторгнення. Бував навіть у відрядженнях за межами Чернігівщини. В колективі Патрона дуже люблять, і при нагоді балують його улюбленим смаколиком – сиром. Для піротехніків Патрон – не лише милий компаньйон, а й корисний помічник у роботі, тому на виїзди його беруть щодня. Піротехніки називають Патрона їхнім талісманом.

 Патрон – зірка рятувальників! Цей сапер – улюбленець і малих, і дорослих!

Пропоную вам переглянути відео про цього чудового службового пса-Героя.

 

(Перегляд відео, фото з песиком-піротехніком Патроном).

 

Класний керівник.

Пам’ятайте! Ваше здоров’я – найголовніший скарб! Бажаю вам ніколи не бувати в небезпечних для вас ситуаціях!

Все буде добре! Слухайтесь батьків! Все буде Україна!

 

 

docx
Додано
17 жовтня 2023
Переглядів
588
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку