Виховний захід КВК 5 - 9 класи

Про матеріал
ввести учнів у цікавий світ літератури, закріпити здобуті знання, розвивати в учнів пам'ять, логічне мислення; виховувати любов до творів зарубіжної літератури, шанобливе ставлення до книги; почуття командного духу, дружби, толерантності.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(5 – 9 КЛАСИ)

 

 

 

Мета : ввести учнів у цікавий світ літератури, закріпити здобуті знання,   розвивати в учнів пам'ять, логічне мислення; виховувати любов до творів зарубіжної літератури, шанобливе ставлення до книги; почуття командного духу, дружби, толерантності.

 

Ведучий. Дорогі наші гості! Радий вітати Вас у нашому Клубі веселих і кмітливих. Сьогоднішня наша зустріч присвячена пригодницькому романові і називається; «І на морі, і на суші...» До залу запрошуються команди, які виявили бажання помірятися силами, перевірити свою дотепність та ерудицію. На сцену з протилежних боків піднімаються команди - суперниці. Сьогоднішню зустріч судитиме імените журі, у складі якого таємничі містер X, і містер У та - містер Z. Командам-суперницям доведеться поламати голову над загадкою цих імен. А поки що розпочинаємо зустріч. Слово для привітання має команда «ШМП».

 

Капітан команди «Ш М П».

В нас назва проста,

Та злилися у ній                                                                                                                            Шукання, пригоди і моря прибій.                                                                                             Романтика юних зове у світи

треба сміливо на поклик іти

Шторми не страшні нам та шквали,                                                                                               Бої КВКенські нам всім до душі,

На них ми давно вже чекали.

 

      Команда(хором):

 

На вахті морські капітани стоять                                                                                                         І ніщо їх злякати не може.

Хто ладен життя своє другу віддать,

Той завжди в борні переможе.

 

     Лунає пісня команди «ШМП» (на мотив «Пісні розбійників» з мультфільму «Бременські музиканти»).

 

Капітан команди «Векомуш».                                                     

«Векомуш» — ось назва ватаги героїв.

Є гідність, і честь в ній, і світські манери.

Завжди перемогу здобуде в двобої

 «Весела компанія мушкетерів»!

 

Команда (хором):

 

Між нас немає слабкодухів, кволих.                                                                                                В бою ми переможем будь-кого!                                                                                                        Бо мушкетери ще ніде й ніколи                                                                                                  Девізу не зрікалися свого:                                                                                                         «Один за всіх і всі — за одного!» 

   Виконують пісню своєї команди (на мотив пісні з кінофільму «Гардемарини, вперед!»).

 

Ведучий. Команди, як бачите, до зустрічі готові. Але перед тим, як почнеться перше традиційне завдання — розминка, учасники змагання мають урочисто прийняти присягу на вірність КВК. Для цього прошу підняти догори праву руку і повторяти за мною: «Ми, найвеселіші з веселих, найкмітливіші з кмітливих, урочисто присягнемо: бути вірними КВК, чесно і справедливо змагатися зі своїм суперником, бути гідними послідовниками сміливих і благородних героїв. І якщо ми порушимо цю клятву, тоді нехай на нас чекає неминуча поразка і ми, посоромлені в очах друзів, втратимо право називатись членами Клубу веселих і кмітливих». Що ж, тепер наш бій відповідатиме девізу зустрічі. З нього і розпочнемо розминку.

 

Перший етап змагання — естафета.

 

   Мої асистенти винесуть для кожної із команд по шість повітряних кульок. Усередині кожної — шматок паперу з номерами 1, 2, 3, 4, 5, 6. На столикові у протилежному кінці залу лежать аркуші, на одному боці яких написано цифру, а на іншому — слово. Там є і канцелярські скріпки та натягнутий шнур. А тепер — завдання. За моєю командою капітани підбігають до асистентів з кульками, пробивають кульку ось цією маленькою шпагою (шпилькою), підбирають аркуш з цифрою і повертаються до своєї команди. Інший учасник біжить до столика, шукає аркуш з потрібною цифрою і скріпкою прикріпляє його словом до залу. Далі повертається і передає естафету наступному члену команди. Та з команд, яка першою викладе на шнурові девіз нашої зустрічі, переможе.

 Увага, починаємо конкурс.    

 

Другий конкурс розминки називається: «Намалюй і посмійся».

    Він пов'язаний із домашнім завданням. Команди показують одна одній виготовлені вдома малюнки на тему «Наша пригода». Команда-суперниця за 30секунд має придумати до малюнка гумористичну назву. Після її виголошення автори зачитують свій варіант підпису.

 

Третій конкурс розминки

 

    У конкурсі беруть участь не лише команди-учасниці, а й болільники. За умовами конкурсу кожний член команди представляє собою героя пригодницького роману. А всі ми з вами знаємо, що кожен з них мав свою даму — героїню. Отже, тепер до залу ввійдуть чарівні дівчата — героїні тих самих пригодницьких романів. Капітани болільників повинні якомога швидше відгадати, хто є хто, і підвести героїнь до відповідних героїв.

 

Ведучий. До нас у гості ось-ось прибудуть два улюблені літературні герої: барон Мюнхгаузен та капітан Врунгель. Але перед цим запитання для болільників: назвіть авторів і твори, зі сторінок яких прийдуть на наше свято гості.

 Зустрічайте гостей.

 

Входять Врунгель та барон Мюнхгаузен.

 

Врунгель. Ми дуже раді бачити вас, дівчатка і хлоп'ята.                                                                                             Мюнхгаузен. Звичайно, якщо дома ви, а не втекли гуляти.                   

Врунгель. Тож продовжимо змагання.

Мюнхгаузен. Найправдивіші судді до вас в гості прийшли.

Ведучий. Зачекайте. Трішки зачекайте, вельмишановні добродії. Ви збираєтеся оцінювати наш наступний конкурс, а що ж це буде за конкурс, ви знаєте?

Врунгель. Про це ми уже подбали.                                                                              Мюнхгаузен. Так. Ми підготували два завдання для наших команд. Ось перше з них. Кожній команді будуть показані певні речі. Одразу ж потрібно відповісти, кому вони належать.                                                               

Врунгель. Що ж, ви чудово впоралися із завданням барона Мюнхгаузена. А спробуйте-но моє виконати! Я покажу вам один предмет. А ви за три хвилини повинні зачитати найправдивішу, найсмїшнішу, найнеймовірнішу історію, пов'язану з вашою командою і цим предметом. Пам'ятайте, таке завдання перед вами поставив я, капітан Врунгель.

 

   Капітан показує люльку для тютюну, і команди приступають до роботи. За три хвилини, по черзі, вони зачитують щойно придумані історії.

 

Ведучий. Перший етап конкурсу капітанів ми назвали «Логічна розминка». Капітани по черзі задаватимуть один одному підготовлені вдома запитання, намагаючись у відповідях максимально виявити свою дотепність та почуття гумору.

 

   Друге завдання. Назвіть місцевості, країну, адресу, де розвивалися події з найвідоміших пригодницьких творів, а також ці твори та їх авторів.

 

Ведучий. Наші капітани — «лицарі без страху і докору», останнє завдання для них буде не літературним. Мої асистенти кожному з вас піднесуть по невеличкій шпазі. В залі стоять два стільці з прив'язаною до них надувною кулькою. Це і буде ваш вдаваний суперник. Ви захищатимете честь дами серця на дуелі. Але спершу мої асистенти зав'яжуть вам очі. Переможе той, хто швидше завершить бій і проткне свого «ворога». Болільників прошу підтримати капітанів. Увага: Раз, два, три.

Ведучий. Мені уже самому цікаво і хочеться стати членом однієї з команд. Тим більше, що наступне завдання — просто несподіванка. Воно пов'язане з домашнім завданням. Так ось. Перед тим, як почнеться черговий тур нашого конкурсу, я прошу болільників бути активними і допомогти пригадати нам, які географічні назви з'явилися на карті пригодницької літератури світу завдяки фантазії письменників?

Домашнє завдання.

Ведучий. Дуже цікаво. Дуже гарно. Дуже весело. Але наша зустріч наближається до завершення.     

Читайте книги , юні друзі,                                                                                                        учіться мріяти й творить!

І будуть невмирущі музи

про вас з любов'ю говорить.

До зустрічі  в Клубі веселих і кмітливих.

 

docx
Додано
5 березня 2019
Переглядів
863
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку