Виховний захід Методична розробка свята для учнів з професії «Кухар», на тему: «ДЕНЬ КУХАРЯ»

Про матеріал
Методична розробка свята для учнів з професії «Кухар» на тему: «ДЕНЬ КУХАРЯ»
Перегляд файлу

                                                                

 

 

 

 

Методична  розробка  свята  для учнів КЗО «ПГЛ»ДОР»

з професії «Кухар», групи № 14/24, 24/23

 на тему:

«ДЕНЬ КУХАРЯ»

 

 

 

                                                                    Розробили

                                                                                                                        Майстри  в/н

                                                                                                                         Вороніна В.В.

Рогачова А.Л.

 

 

 

 

 

 

 

 

2024

МЕТА: виховувати в учнів повагу до професії кухаря, спонукати розвиток власного творчого потенціалу,  ознайомити учнів з видатними кухарями всього світу.

   Міжнародний день кухаря відзначають у всьому світі 20 жовтня. Професійні кухарі - це справжні творці, які перетворюють кулінарію на мистецтво і творчість. Вони можуть зробити страву одночасно привабливою зовні, ситною та корисною.

   Міжнародний день кухаря - історія свята

   Це свято засноване 2004 року Всесвітньою асоціацією кухарів. Ця престижна кулінарна організація налічує понад 10 млн учасників по всьому світу, а День кухаря вирішили заснувати з метою підвищення кулінарних стандартів і навчання молодих кухарів кухарському мистецтву.

   Українці завжди ставилися до їжі з превеликою пошаною. Кажуть, що звичайний кухонний стіл – це долоня, на якій Бог простягає нам свої дари. Смаколики, які готують за старовинними рецептами, – це вже не просто їжа, це страви-обереги.

   Говорять «Поганий той солдат, який не прагне стати генералом», а ми можемо перефразувати цей вислів так: «Поганий той кухар, який не хоче стати шефом»

   Кухар – це в першу чергу творець. Творець  прекрасного, смачного, привабливого.

   Кухар – це винахідник, який все життя перебуває в пошуку для того, щоб творити.

   Видатні кухарі всього світу

Гордон Рамзі

   Британський титулований шеф, медійна зірка, автор книг та ресторатор. Рамзі відомий своєю запальністю та прямолінійністю, перфекціонізмом та специфічним почуттям гумору. У нього в кишені 16 мішленівських зірок. Гордон знімався у різних кулінарних шоу, найпопулярніші з яких – «пекельна кухня», «кошмари на кухні», «слово на літеру Ф» та «Майстер Шеф». Він дуже активний у соціальних мережах і поливає жорсткою критикою кулінарні потуги аматорів, які завалюють його проханнями оцінити їхні старання . 2016 року Рамзі став головним героєм гри DASH, якого сам і озвучив.

Джеймі Олівер

   Ще одна британська зірка, популяризатор здорового харчування та домашньої кулінарії. Олівер спеціалізується на класичній англійській кухні, пише книги, знімається в телешоу та володіє 28 ресторанами по всьому світу. Джеймі називають “голим кухарем” на честь назви його першого кулінарного шоу. Він активно займається благодійністю: ініціював кампанію щодо покращення харчування британських школярів та відкрив благодійні ресторани, які навчають знедолену молодь ресторанній справі. Джеймі був нагороджений орденом Британської імперії та призом TED.

Хестон Блюменталь

   Хестон Блюменталь став відомим завдяки своїй пристрасті до молекулярної кухні. Хестон - власник і шеф британського ресторану The Fat Duck. Це місце було названо 10 років тому найкращим рестораном в світі і продовжує тримати марку, а 3 мішленівські зірки - найкраще тому доказ. Блюменталя вважають батьком теорії сумісності продуктів та піонером мультисенсорної кулінарії. Своїми ідеями та знахідками він ділиться в куховарських книгах і статтях. Блюменталь винайшов такі страви, як морозиво зі смаком яєчні з беконом, каша з равлика та пластівці з пастернаку.

   А тепер давайте привітаємо один одного з цим чудовим святом! (учні по черзі зачитують привітання).

Катайтеся завжди, як сир у маслі,

Варіться у солодкому житті.

Приправою хай буде тільки щастя

І гострота приємних почуттів.

Достатку вам, добра, здоров’я, миру...

З Днем кухаря вітаю нині щиро!

***

Вітаю з Днем кухаря! Бажаю, щоб завжди життя готувало для тебе приємні сюрпризи, щоб твій професіоналізм ріс так швидко і якісно, як смачний пиріг у духовці, нехай усе буде в шоколаді!

***

Життя хай приготує вам

Лиш найсмачніші страви:

Любов, мандрівки, враження,

І успіхи у справах...

Хай з легкої руки - роки

Щасливо проминають,

І добрих днів ясні зірки

Вам щедро нагадають!

***

Нехай компот не перекипить, каша не пригорить і тісто не втече. Бажаємо, щоб кожна страва з-під Вашого ножа виходила справжнім шедевром. А всі ті, хто її скуштує, мали просто гастрономічний захват. Здоров'я Вам, стабільності та благополуччя, нових творчих рецептів і завжди вдалої випічки. З Міжнародним днем кухаря!

***

З Днем кухаря! Хай завжди буде ситно

У Вашому житті, хай все вдається,

Хай радісно завжди буде на серці,

Років щасливих і людей привітних!

***

Нехай смак і аромати найкарколомніших страв закрутять голову кожному, хто спробував вашу роботу. Нехай найвишуканіші рецепти народжуються у вашій голові, і втілюються в справжній фонтан насолоди смаком. З Днем кухаря!

***

Вітаю з Міжнародним днем кухаря! Бажаю смачно не тільки готувати, а й жити. Нехай щодня дарує натхнення для творчості на кухні. Нехай кожен рецепт буде вдалим, а кожна страва - дивовижною. Бажаю здоров'я, енергії, бадьорості та сил. А ще побажаю частих свят життя, любові, підтримки сім'ї та удачі!

***

З Днем кухаря вітаю Вас,

Всі Ваші страви - просто клас!

Вам смачно дуже все вдається,

Нехай щасливо Вам живеться,

Удачі, щастя, усіх благ,

Кохання, радісних розваг,

Спасибі Вам за смачні страви,

Нехай щастить Вам в усіх справах!

***

Прийміть найсмачніші, найтепліші, найщиріші привітання з Міжнародним днем кухаря. Кухня - це мистецтво, а професійні кухарі - справжні віртуози. Бажаємо шедевральних страв, нових корисних рецептів, високих оцінок за старання і невтомну працю. Готуйте з любов'ю, і успіх чекає на вас неодмінно.

***

Вітаю тебе з Днем кухаря! Бажаю тобі з кожним днем удосконалювати свої вміння і навички, щоб одна страва виходила кращою за попередню! Готуй з душею і насолоджуйся улюбленою роботою! Нехай кожен твій витвір буде гідно оцінений, адже ти шикарний кухар! Так тримати!

   Я думаю , що сьогодні ви багато чого дізналися. Я хочу, щоб ви стали справжніми майстрами своєї справи. А для цього ви повинні розвивати уяву й сміливість. Бо якщо кухар їх позбавлений, він ніколи не відважиться на експеримент, а буде сліпо «готувати по книзі». А ще відчуття гармонії. Добрий кухар безпомилково визначає, які продукти уживуться в одній каструлі, а які – ні. А ще відчуття міри. Він солить і знає : коли буде необхідно пальці самі зупиняться. І, звичайно ж, кухарю необхідно мати розвинений смак плюс тонкий нюх. Без них він як скрипач без скрипки. Тож бажаю вам успіхів у здобутті знань.

 

 

docx
Додано
12 листопада
Переглядів
60
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку