Виховний захід "ПРОФІЛАКТИКА НЕГАТИВНИХ ПРОЯВІВ"

Про матеріал
Виховний захід знайомить дітей з поняттям «конфлікт» і «конфліктна ситуація, зі способами попередження конфліктів; сприяє формуванню позитивного ставлення до людей, бажання оволодіти навичками спілкування і соціальної взаємодії; спонукає учнів до співпраці і взаєморозуміння; навчає раціонально і послідовно діяти в конфліктних ситуаціях; позитивно впливає на опонентів; краще контролює власні дії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЗАГОНОВИЙ ЗАХІДВІДЧУВАТИ ТА ВИСЛОВЛЮВАТИ

Номер слайду 2

Знайомство Мене звати…Я конфліктую коли…

Номер слайду 3

Номер слайду 4

ПРАВИЛА ГРУПИ Тут і тепер - предметом розмови можуть бути тільки емоції, думки, почуття, що відбуваються в даний момент. Один в ефірі - поважати думку іншого, говорить тільки один, а я в цей момент слухаю. Принцип Я - всі висловлювання будуються з використанням особових займенників - «мені здається», «я думаю»…

Номер слайду 5

МІКРОФОН

Номер слайду 6

Вправа «Асоціації»конлфікт

Номер слайду 7

СЛОВО-АСОЦІАЦІЯ З ПОНЯТТЯМ «КОНФЛІКТ» К - крик. О - обурення, образа. Н - нікчема, ненависть. Ф - фронт. Л - лайкаІ - ізолятор, істерика. К – криза. Т – тиранія, тривога

Номер слайду 8

СЛОВО-АСОЦІАЦІЯ З ПОЗИТИВНИМ ПОНЯТТЯМ «КОНФЛІКТ» К - калина. О - оптимізм. Н - новина. Ф - фундамент. Л - людинаІ - ідея. К - красномовство. Т - толерантність

Номер слайду 9

Вправа «Яблучко і черв’ячок»

Номер слайду 10

Приклади відповідей: Конкуренція: «Зараз як упаду на тебе і розчавлю!»Уникнення: «Он, подивися, яка там симпатична груша!»Компроміс: «Ну, добре, відкуси половинку, решту залиш моїм улюбленим господарям!»Пристосування: «Така видно вже в мене доля тяжка!» Співпраця: «Подивися, на землі є вже яблука,що впали, ти їх їси, вони теж смачні!

Номер слайду 11

ТЕСТУВАННЯ{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}АВСДЕ123456789101112131415

Номер слайду 12

ТЕСТУВАННЯ допоможе ВАМ правильно поводитися у конфліктних ситуаціях!!!

Номер слайду 13

Правила попередження конфліктів: не приховуйте доброго відношення до друзів , не скупіться на похвалу товаришам;ƒ не розмовляйте відразу з напруженою, збудженою людиною;ƒ постарайтеся подивитися на проблему очима опонента, « встати на його місце»;ƒ вмійте примусити себе мовчати, коли вас зачіпають в дрібній сварці, будьте вище за дріб´язкові суперечки.

Номер слайду 14

Як подолати гнів. Відчувши наближення злості, заплющить очі і полічіть до 10.ƒ Придумайте фрази, які могли б послабити ваш гнів. Наприклад: « Не треба кричати, мене і так всі добре чують »; « Йому теж боляче. Не варто підсилювати чужий біль ».ƒ Будь - який конфлікт не потрібно підтримувати. Головний девіз – не реагувати. Пригадайте мирилки.

Номер слайду 15

Вправа «Острів Надій»Що найбільше сподобалось, запам’яталося? Чи потрібні, на Ваш погляд, подібні заняття?Як Ви збираєтеся використовувати те, чого навчилися сьогодні? 

Номер слайду 16

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!!!

pptx
Додано
6 листопада 2019
Переглядів
958
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку