Виховний захід "Свято осені"

Про матеріал
Свято осені в закладі освіти — це завжди феєрична, сповнена яскравих барв і дивовижних персонажів казка. Аби у святковій залі панувала особлива атмосфера тепла та затишку, я пропоную чудовий сценарій осіннього свята для здобувачів освіти.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Підготувала:

вчитель початкових класів

Возсіятського ліцею

Діордіца Н.Б.                                                                                                

 

 

 

 

Вихователь:                                                                                                                Добрий день, мої малята,                                                                                      Починаєм наше свято.                                                                                                          А воно в нас – не просте,                                                                                                     Знайте діти, чарівне.                                                                                                    Сьогодні літо проводжаєм,                                                                                             Славну осінь привітаєм.

Дитина:                                                                                                                                                  Як швидко літо промайнуло!                                                                                   Прийшла осінняя пора.                                                                                               Немов на крилах полинуло                                                                                         Кохане літечко з двора!..

Пісенька «Де поділось літечко»                                                                                         Де поділось літечко? - Я в усіх питаю.

Я веселе літечко цілий день шукаю.

Літечко, літечко, ти куди сховалось?     |

Чом зі мною, літечко, ти не попрощалось? | (2)

 

Ми з тобою, літечко, дуже гарні друзі,

Пригадай, як грілися на веселім лузі.

Відгукнися, літечко, де ти заховалось?   |

Чом зі мною, літечко, ти не попрощалось? | (2)

 

Каже мама: Літечко прийде за весною,

Дощиком прощалося літечко з тобою.

Підросту я, літечко, - як мене пізнаєш?  |

Як мене ти, літечко, в лузі відшукаєш?   | (2)

Вихователь:                                                                                                                                   Так, дітки, ми навіть і не помітили, як швидко промайнуло красне літо. Та не потрібно сумувати,тому що на зміну красному літечку прийшла золотокоса чарівниця. А хто ця красуня вам дітки потрібно відгадати.                                                  В жовте лист пофарбувала,                                                                                          Урожай з полів зібрала.                                                                                               Золотила вербам коси                                                                                                    Чарівна цариця - …                                                                                                             

Діти разом:  Осінь!                                                                                                   

Дитина:                                                                                                                                                      Непомітно з’явилася осінь –                                                                                                          День коротшим стає щодоби.                                                                                                    Глянь, берізки – уже златокосі,                                                                                                         І в дубів багряніють чуби.                                                                                           

Дитина:                                                                                                                                                        Лісом осінь походила —
Все навкруг позолотила.
Залишила лиш ялинку
Їжачкові на хатинку.                             

Вихователь:                                                                                                                                     Осінь! Осінь ! В гості тебе просим                                                                                                                 З щедрими хлібами                                                                                                                         З високим снопами                                                                                                                       З листопадом і дощем                                                                                                                  З перелітним журавлем.                                                                                                                                           Діти, а давайте покличемо Осінь у гості.      

 

Діти разом:                                                                                                                                     Осінь! Осінь! Осінь!

Осінь:                                                                                                                                                        Я – Осінь чарівна й ясна,                                                                                                         Золота і вогняна.                                                                                                           Тримаю пензлик у руках,                                                                                                 Малюю я в садах, в гаях.                                                                                               Малюю всюди тут і там,                                                                                                Щоб догодити усім вам. 

Вихователь:                                                                                                                       Добрий день, красуня Осінь! Ми раді що ти завітала  на наше свято. Вмощуйся зручніше. Будемо пісні співати,  тебе красуню звеселяти.

Пісенька «Осінь у лісі»                                                    Осінь, осінь, осінь Знов до нас прийшла,

Осінь, осінь, осінь - Лагідна пора!

В золотім наряді  Парки і сади,

Осінь так чекали З нетерпінням ми!

Парам-пам-пам!  Парам-пам-пам!

 

А у лісі нашому  Просто чудеса,

І стежинка тягнеться  Прямо в небеса!

Я листочки жовтії  У букет зберу,

І своїй матусеньці   Рідній принесу! 

Парам-пам-пам!  Парам-пам-пам!

 

Вихователь:

Осінь завітала до нас не сама, а з братами  місяцями. Ну а хто вони такі, відгадайте   ви самі.                                                                                                                Хто за серпнем приходить,
Літо червоне проводить,
Бабине літо закликає,
В школу діток відправляє?
(Вересень)                                                                                                                                   Кличуть нас ліси, поля, сади,                                                                                                      Дозбирати осені плоди.                                                                                                                                            Із дерев спадає листя жовте.                                                                                                                     То землею ходить місяць ..                                                                                                      (Жовтень)                                                                                                                                                                                                                     Капле з неба, дахів, стріх
Дощ холодний, перший сніг.
Почорнів без листя сад,
Що за місяць?
(Листопад)

Виходять місяці.

Вересень:                                                                                                                                         Вересень в комори ,урожай збирає.

Дині, помідори,яблука зриває.

Діточок частує ,спілими плодами

І усіх дивує ,щедрими дарами.

                                                                                                                                Жовтень:                                                                                                                Листячко пожовкло, і з дерев летить.

Пташечка замовкла,дощик моросить. 

Жовтень хазяйнує, ходить по землі,

Барвами малює ,трави золоті.

                                                                                                                                            Листопад:                                                                                                                           Вітер не вщухає,листям шелестить,   

Сонечко не сяє,перший сніг летить.                                                                               Грона горобини прикрашають сад.

Коротшає днина — місяць листопад.

 

Вихователь:                                                                                                                                            Осінь не лише красива, а й багата та щедра. Саме восени достигають у садах фрукти та овочі на городі.

Урожай хороший в полі,

Виросло всього доволі:

Є і морква, й буряки,

Помідори, огірки.

Гарбузи і бараболя,

І капуста, і квасоля,

І зелений кабачок,

І зубастий часничок.                                                                                                                         В полі всі засумували                                                                                                                   І в садочок завітали.                                                                                                                     Та не миряться вони                                                                                                         Подивіться но самі.

 

Сценка «Сперечались овочі»

 

Морква.                                                                                                                               Кожен знає, що морквиця на городі, мов цариця.
Коси довгі кучеряві, та ще й платтячко яскраве.
Я смачна і вітамінна і не гірша апельсина.
Той хто моркву поважає, до ста років проживає.

Буряк.                                                                                                                       Розхвалилася дивіться, ти не схожа на царицю.
Я від тебе червоніший, красивіший і товстіший.
Український борщ чудовий по усіх краях відомий.
У борщі я головний, борщ без мене не смачний.
                                                                                                                                                               Огірок.                                                                                                                                        А зелені огірки всі вживають залюбки.
Нас шанують не даремно:
Дух наш свіжий і приємний.
На канапці і в салаті ми і в будень і на святі.

Цибуля.                                                                                                                                        На цибулю нарікають, що до сліз я допікаю,
Вибачте, та я не винна, бо я лікарська рослина.
Соком з медом почастую, і здоров’я подарую.

Часник.                                                                                                                                                      Часничок я білозубий
Ви мене не бійтесь, люди.
Хоч гіркий я та корисний,
Всім мене потрібно їсти.
Хто мій зуб з’їдає сміло –
Буде мати зуби білі.

Диня.                                                                                                                                       Кожен знає – жовта диня
На городі господиня.
Я солодка, соковита
Покуштуй – не схочеш пити.
А як їстимеш саму, всі хвороби прожену.

Гарбуз.                                                                                                                                                                    Не сваріться, любі, годі!
Я найстарший на городі.
Я великий і бокастий,
Жовтогрудий і смугастий.
Я чудовий дар осінній
З гарним та смачним насінням.
Хто їсть кашу гарбузову
Буде сильним і здоровим!

Огірок. Який салат без огірка?

Буряк. А що за борщ без буряка?

Морква. Чи то без моркви?

Капуста. Без капусти?

Усі разом.                                                                                                                                                        Без нас в каструлі буде пусто!
Це правда, хлопчики й дівчатка,
Ми є – і всі живуть в достатку!

Дитина:                                                                                                                                                            Водить осінь хороводи
То із листя, то з дощів.                                                                                                                                                                        На прогулянку виходять 
Парасолі і плащі.

 

Пісенька «Виглядаєм сонечко»                                                                                                                         Знову дощик накрапає  У моє вікно

І немає, і немає   Сонечка давно.

Приспів:

Виглядаєм, виглядаєм  Сонечко дарма,

Виглядаєм, виглядаєм,  А його нема.

 

Заховалось в синім небі  Сонечко моє,

Більше дощика не треба,  Сонце, де ти є??!                                                              Приспів.                                                                                                                                 На папері намалюю Сонечко ясне,

Дуже сонечко люблю я, А воно мене!                                                                                                    Приспів.

Дитина:                                                                                                                                                             Після дощику в лісочку                                                                                                      Виросли грибочки.                                                                                                                       І високі, і тонкі,
Шапочки темненькі,
Виростають на пеньках
Купами Опеньки.

Танець грибочків опеньок.

 

Вихователь:                                                                                                                                           Свято наше добігає до кінця, та ви не сумуйте. Через рік знову до нас у гості завітає чарівниця Осінь. А на прощання вона пригостить вас смачними дарунками.

Осінь частує усіх дарунками.

Вихователь:                                                                                                                                        Дякуємо тобі Пані Осінь за смаколики. Прийми нашу подяку та щирі побажання.

Пісенька «Побажання»                                                                                                                                                                   1. Грає в небі вітерець, хмарку доганяє.                                                                                     Як мелодія сердець, пісня ця лунає.                                                                                          Ми співаєм про добро, побажання щирі.                                                                              Щоб усім завжди жилось в злагоді та мирі.

Пр-в:                                                                                                                                                         Ми від душі бажаємо: хай буде добре все.                                                                            Хай сонечко в віконечко всім посмішку несе.                                                                         Хай люди будуть щасливі, цвірінькають пташки,                                                                   І вдома буде затишок на довгії роки!

2.Хай бажання наші всі линуть аж до неба.                                                         Розквітає у красі думка та потреба.                                                                             Сильні справи в добрий час, користь та утіха.                                                               Тож ми кличемо до нас на гостину їхать!

Пр-в:                                                                                                                                                                     Ми від душі бажаємо: хай буде добре все.                                                                         Хай сонечко в віконечко всім посмішку несе.                                                                   Хай люди будуть щасливі, цвірінькають пташки,                                                                І вдома буде затишок на довгії роки!   - (3 р.)

Вихователь:                                                                                                                     Закінчилось свято,                                                                                                                      Та ми не сумуєм.                                                                                                            Усмішки та радість усім подаруєм.                                                                                      Свято до нас ще прийде не раз                                                                                                        Бо ми твердо вірим все буде гаразд.

 

              

 

 

 

 

1

 

docx
Додано
15 лютого
Переглядів
42
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку