Виховний захід у форматі телешоу "Хто зверху?" з елементами тренінгу "Будьмо толерантними!" (презентація до заходу)

Про матеріал

Виховний захід у форматі телешоу "Хто зверху?" з елементами тренінгу "Будьмо толерантними!". Чудовий спосіб виховувати учнів цікавим для них способом :)

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Будьмотолерантними!

Номер слайду 2

2 «Усі люди мають недоліки – хто більші, хто менші. Ось чому і дружба, і допомога, і спілкування були б неможливими, якби не існувало між нами взаємної терпимості» Г. Гвіччардіні, італійський історик, філософ-гуманіст

Номер слайду 3

Номер слайду 4

4 В англійців толерантність розуміють як готовність і здатність без протесту сприймати особистість або подію. У французів – повага свободи іншого, його думки, поведінка, політичні та релігійні погляди. У китайців бути толерантним означає уміння дозволяти, допускати, проявляти терпимість до інших. В арабському світі толерантність – прощення, поблажливість, схильність до інших. У перській мові – терпіння, витривалість, готовність до примирення.

Номер слайду 5

5 Заголовок слайда. Термін «толерантність» походить з латинської і означає різновид взаємодії та взаємовідносин між окремими людьми на основі взаємоповаги. Толерантність – терпимість до чужих думок, поведінки, повага до національних і культурних відмінностей, прагнення до взаєморозуміння між народами світу. Толерантність – це визнання і повага до інших людей, вміння жити разом з іншими людьми. Толерантність передбачає, що у мене є свої погляди, у когось іншого вони інші, і хоч я ці погляди не поділяю, але терпимо до них ставлюся.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Чим займаються діти?обмінюються набутим досвідом;готують домашнє завдання;граються.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Чим займається дитина?намагається підобідати;готується до уроку біології;зайшов у гості до сусідів.

Номер слайду 10

Чому така актуальна толерантність у наш час?

Номер слайду 11

Чому в різних країнах визначення толерантності різні?

Номер слайду 12

Що потрібно робити, щоб не було війни?

Номер слайду 13

Які синоніми слова «толерантність» ви знаєте?

Номер слайду 14

Які антоніми слова «толерантність» ви знаєте?

Номер слайду 15

Як протистояти жорстокості та насильству?

Номер слайду 16

16 Гра «Асоціативний ряд»Т -О - Л -Е -Р - А - Н - Т - Н -І -С -Т - Ь

Номер слайду 17

Завдання “На мою думку…”

Номер слайду 18

18 Завдання “На мою думку…”Ситуація 1 Учні шостого класу після уроків вирішили пограти у м'яч на шкільному майданчику, але виявилось, що його вже зайняли учні сьомого класу. Незважаючи на прохання, семикласники не хотіли залишати майданчик. Тоді шестикласники, грубо глузую­чи і жбурляючи каміння, стали їм заважати. Учні сьомого класу покинули гру і вчинили бійку із шестикласниками. Запропонуйте розумне вирішення цього конфлікту.

Номер слайду 19

19 Завдання “На мою думку…”Ситуація 2 Одного разу взимку однокласники грали у сніжки біля шко­ли. Раптом хтось поцілив одному з хлопців сніжком в обличчя. Не з'ясувавши, хто саме зробив йому боляче, хлопчик підійшов до першого-ліпшого однокласника і став вимагати вибачення. Той обурився, і суперечка перейшла в бійку. Запропонуйте розумне вирішення цього конфлікту.

Номер слайду 20

20 Завдання “На мою думку…”Ситуація ЗУчениця відповідає біля дошки. Але варто дівчинці трошки замислитись, як однокласники відразу піднімають руки, щоб від­повісти. Деякі з них висловлюють невдоволення і кепкують, що дівчинка «не знає відповіді на таке просте запитання». Учениця, хвилюючись, починає плутатись і невдовзі зовсім збивається, на її очах виступають сльози. Як у цій ситуації мали б повестися дівчинка, учитель і однокласники?

Номер слайду 21

21 Завдання “На мою думку…”Ситуація 4 Урок фізкультури. Завдання для хлопчиків – підтягування на перекладині. Один з них не може піднятися і на декілька сантиметрів. Лунає сміх з усіх сторін, чути дошкульні слова. Хлопчик червоніє і це ще більше заводить однокласників. Як у цій ситуації мали б повестися хлопчик , учитель і однокласники?

Номер слайду 22

Творче завдання «Квітка»

Номер слайду 23

23 Будьте готові до того, що всі люди різні – не кращі й не гірші, а просто різні;навчіться сприймати людей такими, якими вони є, не намагайтесь змінити в них те, що нам не подобається;цінуйте в кожній людині особистість і поважайте її думки, почуття, переконання, незалежно від того, чи збігаються вони з вашими;зберігайте „ своє обличчя ”, знайдіть себе і за будь-яких обставин залишайтеся самим собою.

Номер слайду 24

pptx
Додано
30 січня 2018
Переглядів
1454
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку