Використання інноваційних технологій виготовлення виробів

Про матеріал
Інформація про сучасні технології виготовлення виробів для інтер’єру. а саме:декупаж, канзаші, пейп-арт, ізонитка, вишивка стрічками. айріс фолдінг, ганутель, кінусайга, скрапбукінг.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання інноваційних технологій виготовлення виробів. Підготувала вчитель трудового навчання Мостиського ЗЗСО № 1 І-ІІІ ст. Олійник О. М.

Номер слайду 2

Сутність інновації Іннова́ція (англ. innovation — нововведення) — ідея, новітній продукт в галузі техніки, технології, організації праці, управління, а також у інших сферах наукової та соціальної діяльності, засноване на використанні досягнень науки і передового досвіду, є кінцевим результатом інноваційної діяльності. Інновація - це використання нових ідей, товарів, послуг, матеріалів, технологій промисловості негайно після відкриття або винаходу з метою поліпшення продукції, способів її виробництва і розподілу. Виходячи з аналізу трактувань, що наведені вище, в сучасному розумінні поняття інновація охоплює не лише нові товари, але й інші досягнення. Тому, інновація - це також зміна в процесах. Новинки, що спричинені інноваціями, можуть мати місце і в сфері послуг, і в системах управління та маркетингу.

Номер слайду 3

Сучасні технології виготовлення виробів для інтер’єрудекупаж;канзаші;пейп-арт; ізонитка;вишивка стрічками;айріс фолдінг;ганутель;кінусайга;скрапбукінг.

Номер слайду 4

Декупаж Декупаж  (від фр. decouper вирізати з паперу) — декоративна техніка по тканині, склу, дереву (та інших поверхнях), що полягає у вирізуванні візерунків із різних матеріалів та наклеюванні їх на поверхню, що декорується. Декупаж, як техніка декорування, мав справу з пласкими поверхнями і пласким декором. Ускладнення технології та віднайдення нових матеріалів декорування позначилося на цій техніці додачею об'ємного декору чи комбінацією плоского та об'ємного декорування.

Номер слайду 5

КанзашіКанзаші (або в більш правильній транскрипції "кандзасі") (яп.)) - слово, яке в сучасному світі має два значення. На своїй батьківщині воно означає "жіноча прикраса для волосся, яку носять із кімоно". В Європі - "техніку рукоділля, засновану на складанні особливим чином шматочків тканини"

Номер слайду 6

Пейп-арт. Пейп-арт – це техніка декорування різноманітних предметів з допомогою паперових серветок. В результаті отримуємо поверхню, яка імітує різьбу або карбування.

Номер слайду 7

Ізонитка Нитяна́ гра́фіка (варіанти назви: ізонитка, зображення ниткою, нитяний дизайн; англ. String Art) — сучасне мистецтво графіки, створення зображення з натягнутих ниток на картоні чи іншому твердому матеріалі — основі, яка відіграє роль тла. Предметом рисування можуть бути абстрактні візерунки, портрети, пейзажі тощо.

Номер слайду 8

Вишивка стрічками

Номер слайду 9

Айріс фолдінг Айріс фолдінг (“веселкове складання”) - техніка складання смужок кольорового паперу під кутом у вигляді спіралі. Проріз силуету малюнка заповнюється смужками паперу. Дуже гарні роботи в цій техніці можна виконати не тільки паперовими смужками, а й із шкіри, тканини, текстильних стрічок. Ними часто прикрашають свої витвори сучасні дизайнери.

Номер слайду 10

Ганутель. Мистецтво створення квітів із тоненького спірального дроту і шовкових ниток, а також бісеру, намистинок

Номер слайду 11

Кінусайга. Японське мистецтво створення художніх виробів (на зразок мозаїки) із різнокольорових клаптиків тканини без шиття шляхом вдавлювання їх країв в пінопласт

Номер слайду 12

Скрапбукінг. Скрапбукінг — це своєрідний спосіб збереження і передачі окремих історій за допомогою особливих візуальних і тактильних прийомів замість звичайного оповідання, що передається «з вуст в уста». Скрапбукінг перекладається з англійської буквально як «книга з вирізок». Скрапбукінг — це красиво оформлена пам'ять, історія в картинках. Може бути у вигляді книги, альбому, але останнім часом все частіше як панно, що прикрашає інтер'єр. Пам'ятні дати, зафіксовані у фотографіях, доповнюються символами: вирізками із ЗМІ, квитками, всім тим, що пов'язано з певною подією. Приклади скрапбукінгу в інтер'єрі:

pptx
Додано
17 січня 2022
Переглядів
1091
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку