Використання мемів на уроках української мови у старших класах

Про матеріал
Використання мемів набуває популярності у сучасному освітньому просторі. Вони є одним із способів формування ключових компетентностей.
Перегляд файлу

Як би не намагались вчителі бути серйозними під час уроків, але всі (як діти, так і дорослі) люблять дотепний гумор. Погодьтесь, і вечорами не всі читають виключно «розумні» книги, а дійсно творчі вчителі черпають ідеї для впровадження на уроках із найрізноманітніших джерел!                           

Сучасна школа ставить перед вчителями нову мету – зацікавити учнів за допомогою ефективних методів  та форм роботи. Саме тому педагоги завжди заходяться у постійному пошуці нових ідей та прийомів, які можуть стати ефективним і креативним доповненням до уроку кожного сучасного педагога! Сьогодні ми поговоримо про сучасний тренд із поп-культури. Він широко використовується для комунікації у соцмережах, але може стати і відмінним інструментом для побудови яскравого уроку – мем.                           

Мем, або інтернет-мем, – це будь-яка дотепна коротка інформація (фраза, зображення, звукоряд, відео) іронічного характеру, яка відтворює певне ставлення до якихось подій чи обставин, та поширюється в інтернеті. Найпопулярнішими є інтернет-меми у форматі зображення із влучним жартівливим текстовим поясненням.

Пропонуємо вашій увазі створені учнями меми, які вони створили для закріплення вивчених правил з правопису, знань з розділу «Синтаксис».

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Сєлєзньов Георгій Олександрович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
5 жовтня 2022
Переглядів
673
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку