"Використання QR-кодів під час вивчення творів зарубіжної літератури"

Про матеріал
Сучасні учні не уявляють життя без гаджетів, їх використанням підлітками здійснюються щодня : спілкування у соціальних мережах, переглядання фільмів, розваги, пошук потрібної інформації, прослуховування музики тощо. Тому залучення технологій з використанням мобільного телефону на уроках додатково заохотить школярів до вивчення навчального матеріалу .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання QR-кодів на уроках зарубіжної літератури

Номер слайду 2

Ми позбавляємо дітей майбутнього, якщо продовжуємо вчити сьогодні так, як вчили цьому вчора. Джон Дьюї

Номер слайду 3

Номер слайду 4

«QR»к’юар-код. QR-код (з англійської Quick Response Code «швидкий відгук») – це графічне зображення, в якому зашифрована певна інформація, посилання на сайт чи окрему його сторінку. QR-коди дозволяють отримати миттєвий доступ до будь-якої інформації з мережі інтернет за допомогою смартфонів та айфонів.

Номер слайду 5

QR-код розроблений і представлений японською компанією «Denso-Wave» у 1994 році

Номер слайду 6

Чому це зручноІз залученням QR-кодів можна зашифровувати та отримувати швидкий доступ фактично до будь-якої інформації у мережі інтернет: відео на You. Tube, певної геолокації на Google картах, e-mail, посилання на сторінку профілю у соціальних мережах, сайту чи блогу, аудіофайл, книгу тощо. Або у такий спосіб може бути закодовано невеличкий текст чи номер телефону, який можна «зчитати» навіть без доступу до мережі інтернет.

Номер слайду 7

Переваги використання QR-кодування:швидко: дозволяє отримати миттєвий доступ до закодованої інформації;зручно: вміщує великі об'єми відомостей у невеликому зображенні (4296 символів, а це більше, ніж 2 аркуші машинописного тексту);просто: розміщувати код можна на будь-якій рівній поверхні (аркуш, стіна, підлога, бетоноване шкільне подвір'я тощо).

Номер слайду 8

Кілька ідей як і для чого використовувати  QR-коди в освіті? Епіграфи до уроків   Віртуальні подорожі Закодовані посилання на сайти, де можна прочитати або скачати книгу, дізнатися відомості про автора і зробити рекламний стенд для учнів. Закодовані посилання на екранізації художніх творів. Закодовані посилання на відеоресурси із вивчення біографії письменників. Закодовані посилання на інтерактивні вправи у Learningapps .7. Закодовані завдання для учнів, розміщені на вашому блозі чи інших джерелах.8. Оригінальний підхід до написання книги QR-кодами замість слів і букв (кожна сторінка - код) 9. Код як додаток до реального об'єкту (портрет письменника чи малюнок в кабінеті ЗЛ, а замість підпису - QR-код )10. Невеличкі малюночки із QR-кодами навчальних питаннь та завдання  можна вклеїти на сторінки підручника і зробити його інтерактивним і цікавішим для учнів.11.  Список додаткових джерел в книзі чи літератури для читання.12. Навчальна гра-квест зі заданиями, схованими в кодах.

Номер слайду 9

Інтерактивні вправи із зарубіжної літератури

Номер слайду 10

Україномовні ресурси для створення QR-кодівhttp://ua.qr-code-generator.com,http://qrcodes.com.ua/, http://www.qr-code.com.ua,https://me-qr.com/qr-code-generator/qr https://www.qrcode-monkey.com ,Служба запису голосуІнструменти для генерації QR-кодів на ПКhttps://www.vocaroo.com

Номер слайду 11

Інструменти для створення та сканування QR-кодів

Номер слайду 12

У тій чи іншій формі учасники освітнього процесу щодня працюють з інформацією, здійснюючи її пошук, обробку, накопичення, передачу. Використання сервісів для створення та розпізнавання QR-кодів може надати Вам допомогу як в освітній, так і в позаурочній діяльності, сприятиме приверненню уваги учасників освітнього процесу, їх зацікавленості, дозволить підвищити мотивацію

Номер слайду 13

QR-код – це:

Номер слайду 14

Головне – не можна боятися, що нічого не вийде. У людини завжди є все, щоб здійснити свою мрію.

pptx
Додано
7 березня 2023
Переглядів
413
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку