Використання сервісу Zoom в умовах дистанційного навчання

Про матеріал
З появою дистанційного навчання, найбільш зручним сервісом, як засіб навчання, є програма Zoom. Zoom – це сервіс для проведення онлайн-конференцій, тренінгів та вебінарів. Zoom - це інструмент для відеоконференцій, який надає викладачам та учням спосіб синхронної зустрічі в Інтернеті через персональний ПК / ноутбук чи мобільний телефон із використанням відео та без нього.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання сервісу Zoom в умовах дистанційного навчання. Підготувалавикладач спецдисциплін. Можейко Ніна Павлівна

Номер слайду 2

«Скільки б ти не жив, усе життя слід навчатися». Луций Анней Сенека(римський философ, поет, державний діяч)

Номер слайду 3

ПланІсторія виникнення Zoom. Переваги та недоліки дистанційного навчання в програмі Zoom Запуск програми на виконання. Налаштування програми для проведення відеоконференціїМожливості використання програми

Номер слайду 4

Історія виникнення Zoom. Zoom – це платформа для проведення відеоконференцій, про яку більшість з нас не знало до початку карантину. Станом на кінець березня її капіталізація зросла до 29 мільярдів доларів, тобто, вона коштує дорожче, ніж будь-яка американська авіакомпанія. І все це тому, що вимушене перебування в ізоляції різко підвищило інтерес до платформи.

Номер слайду 5

Штаб-квартира Zoom Video Communications знаходиться у каліфорнійському місті Сан-Хосе (США) і займається віддаленим конференц-зв'язком. Компанія була заснована Еріком Юанем в 2011 році. Сам сервіс був запущений в 2013, відразу після запуску до нього підключився мільйон користувачів. Ерік Юань розповів, що з початку карантину у світі кількість користувачів програми стрімко зросла і на даний момент нею користується  200 мільйонів людей на день. 

Номер слайду 6

Zoom використовують для роботи, навчання, особистих зустрічей. Так, про проведення засідання кабінету міністрів Великої Британії у програмі Zoom   розповів прем'єр-міністр Борис Джонсон. На сайті Міністерства закордонних справ України з'явилася інформація про те, що онлайн-брифінг Дмитра Кулеби також проходив через Zoom.

Номер слайду 7

Приклади використання Zoom при організаціїдистанційної роботи• Конференції, відеоуроки, • планьорки адміністрації,• засідання МО,• класні години,• батьківські збори

Номер слайду 8

Переваги дистанційного навчання в програмі ZOOMСервіс безкоштовний, має зрозумілий інтерфейс. Можна запросити до 100 учасників. Демонстрація екрану (при бажанні з сумісним доступом)Можна запланувати дату проведення конференціїВідбувається запис конференції і зберігається в окремій папціПрограму можна встановити на мобільний телефон або планшет. Заходити можна за посиланням без установки програми. Контроль за чатом - (можна видаляти або додавати учасників, надавати право голосу і доступу до екрану)

Номер слайду 9

Недоліки програми: Тривалість безкоштовної конференції 40 (30) хвилин Деякі безкоштовні версії лише на 1 місяць При збільшенні тривалості конференції або кількості її учасників необхідно заплатити 15$ Програма недостатньо захищена від дій хакерів і безпосередніх учасників конференцій. Перші можуть втрутитися в хід вашої розмови (такий вид атаки вже отримав назву Zoom-bombing) і викласти його відеозапис в загальний доступ. Другі можуть зберегти на свої комп'ютери записи конференцій, не питаючи дозволу у інших учасників, і поширити їх.

Номер слайду 10

Як почати користуватися програмою. Важливе зауваження! Для роботи з відеоконференцією ваш комп’ютер повинен бути обладнаним відеокамерою, мікрофоном та колонками. Ноутбуки, планшети та смарфони вже мають всі перераховані можливості. Особливих вимог для початку роботи в Zoom немає, у пошукову систему вводимо слово ЗУМ

Номер слайду 11

Або переходимо за посиланням zoom.us Якщо вам складно читати англійською мовою, спрокрутіть сторінку донизу та виберіть російську мову. Внизу вікна програми вибираємо мову інтерфейсу

Номер слайду 12

Якщо ви вирішили скачати програму, після установки з’явиться на робочому столі синій значок

Номер слайду 13

Якщо ми хочемо приєднатись до конференції, натискаєм – «войти в конференцию», якщо хочемо створити конференцію – необхідно зареєструватись

Номер слайду 14

Далі сервіс запропонує три варіанти входу в систему: - обліковий запис в Google; - сторінка в Facebook; - електронна пошта.

Номер слайду 15

Робота в режимі конференції Zoom (веб) Якщо все правильно зробили, то ви потрапите на сторінку, де зверху згори побачите своє фото (якщо воно у вас є в обліковому записі пошти).

Номер слайду 16

Робота в режимі конференції Zoom (клієнт)

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Після реєстрації ми заходимо у налаштування, вибирам дату, час проведення конференції, її тривалість і ваш часовий пояс.

Номер слайду 19

У персональному залі можна побачити ID ідентифікатор та пароль вашої конференції, які створюються автоматично.

Номер слайду 20

Початок заняття1. Наведіть курсор на напис: «Организовать конференцію»2. Потім нажміть «С видео»21

Номер слайду 21

У спливаючому вікні натисніть «Відкрити у додатку Zoom Meetings», якщо вікно не з’явилось, натисніть посилання «Нажмите здесь»

Номер слайду 22

Налаштування заняття. У відкритому додатку натисніть «Войти с использованием звука компьютера»

Номер слайду 23

Для перевірки звуку натисніть на «Перевірити динамік і мікрофон» і дотримуйтесь вказівок системи

Номер слайду 24

Налаштування відео. Якщо зображення з вашої камери показується дзеркально і неможливо прочитати те, що ви пишете на дошці, натисніть на стрілочку праворуч від значка відеокамери • У вікні поставте галочку «Включити дзеркальний ефект»

Номер слайду 25

Запрошення учасників 1 Натискаем кнопку «Пригласить»Копіюємо посилання і вставляєм його у текст електронного листа або у viber. Не забудьте повідомити у листі пароль входу у конферецію.2 3

Номер слайду 26

При під'єднанні учнів до відеозустрічі, ви почуєте сигнал та побачите кнопку «Приєднати до зустрічі», (якщо у вас ця функція включена) Натисніть цю кнопку і ваш учень стане повноправним учасником зустрічі. Ви зможете бачити список учасників і великe зображення того, хто зараз говорить. Щоб ви могли бачити та чути учнів, вони повинні включити свою камеру та мікрофон!

Номер слайду 27

Демонстрація презентаціїПри демонстрації презентації згори екрану з'являться кнопки керування зустріччю. Вони можуть ховатися, але при підведенні покажчика миші вгору екрана, вони з'являються знову.

Номер слайду 28

Під час демонстрації екрану є інструмент "Коментувати", тобто можна малювати, виділяти матеріл презентації, затирати і т.д. Це може робити як викладач, так і учень (звичайно, в налаштуваннях можна вимкнути цю функцію в учнів.

Номер слайду 29

На панелі інстументів програми є кнопки запису відеоконференції та додавання реакціїї на урок, можна поставити лайк, помахати рукою, поставити смайлик

Номер слайду 30

Відеозаписи конференцій

Номер слайду 31

Зверніть увагу! Після 30 хвилин зустрічі вам надійде попередження, що час зустрічі спливає. У вас залишиться 10 хвилин, щоб правильно закінчити зустріч. Після закінчення зустрічі можна почати нову на наступні 40 хв.

Номер слайду 32

Щоб зупинити демонстрацію, натисніть червону кнопку «Зупинити демонстрацію». Після закінчення відеозустрічі натисніть кнопку «Закінчити конференцію» та підтвердіть закінчення відеолекції для всіх.

Номер слайду 33

Можливості програми: Можна показувати онлайн або загружені відео-файли; використовувати файли різних форматів; відображати інші програмні засоби; на дошці писати, виправляти, дозволяти учням виконувати певні дії (інтерактивні вправи) Прикріпляти в чаті файли (всім або окремим учасникам). Навіть ті, хто не встиг приєднатися, зможуть потім переглянути Ваш урок. З цією програмою жоден учень не зможе прогуляти!

Номер слайду 34

https://naurok.com.ua/webinar/vikoristannya-servisu-zoom-dlya-provedennya-distanciynih-zanyat/learn

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Використані джерелаhttp://dspu.edu.ua/news/robota-na-platformi-zoom-problemy-ta-yix-vyrishennya/https://www.arthuss.com.ua/books-blog/porady-u-vykorystanni-zoomhttps://zn.ua/ukr/TECHNOLOGIES/u-vsomu-sviti-zrostaye-populyarnist-servisu-zoom-scho-ce-take-i-yaki-poboyuvannya-viklikaye-343444_.htmlhttps://habr.com/ru/post/495258/http://dspu.edu.ua/news/robota-na-platformi-zoom-problemy-ta-yix-vyrishennya/

Номер слайду 38

Дякую за увагу!Бережіть себе та близьких!

pptx
Пов’язані теми
Технології, Майстер-класи
Додано
11 червня 2021
Переглядів
6008
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку