ВИКОРИСТАННЯ ЗДОРОВ’Я ЗБЕРІГАЮчИХ ТЕХНОЛОГІЙ НА ЗАНЯТТЯХ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ ТА В ПОЗААУДИТОРНИЙ ЧАС

Про матеріал
Застосування елементів інноваційних та здоров’язберігаючих технологій на заняттях фізичної культури дозволяє підвищувати зацікавленість студентів, мотивацію до навчальної діяльності, сприяє засвоєнню теоретичного матеріалу, спонукає до самостійної діяльності в позаурочний час, виховує активну життєву позицію, почуття колективізму, взаємодопомоги, відповідальності, естетичні смаки, привчає до ведення здорового способу життя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

викладач фізичного виховання КВНЗ “Уманський гуманітарно-педагогічний коледж ім. Т. Г. Шевченка”

Номер слайду 2

Освіта - вища Київський державний інститут фізичної культури - 1978рік Спеціальність – фізична культура і спорт Класифікація викладач фізичного виховання, інструктор з лікувальної фізичної культури Педагогічний стаж роботи – 42років, стаж роботи в коледжі – 34роки.

Номер слайду 3

дипломи

Номер слайду 4

2 по 14жовтня 2017 року підвищувала кваліфікацію за категорією вчителі фізичної культури, при КВНЗ “ Черкаському обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради ”. Тема: Формування мотивації у студентів до самовдосконалення у спортивних іграх.

Номер слайду 5

Відмінник освіти

Номер слайду 6

Пріорітетним напрямом в роботі є – формування навичок здорового способу життя студентів. Мета педагогічної діяльності: активізувати рухову активність студентів; сприяти фізичному розвитку; вчити свідомо слідкувати за своїм здоров’ям; формувати здорову особистість; розкриття творчої особистості кожного студента.

Номер слайду 7

“ Той хто перемагає інших, сильний, а той, хто перемагає себе, могутній ” Лао - Цзи Відповідати сучасності. Бути прикладом для студентів. Займатись самоосвітою. Ділитись з викладачами та студентами досвідом. Формувати здорову особистість.

Номер слайду 8

Проблема: Підвищення якості знань студентів на основі використання сучасної методики диференційованого підходу до можливостей кожного студента. Мета: Створення і вдосконалення системи фізичної підготовки студентів через впровадження здоров’язберігаючих технологій під час занять фізичної культури та в процесі організації різних форм поза аудиторної роботи.

Номер слайду 9

кваліфікації

Номер слайду 10

На освітньому порталі «На Урок» додала 23 методичних матеріали та 50 – на « Всеосвіта » отримала свідоцтва: Подяка і 3 Грамоти за активну участь у роботі спрямованій на підвищення якості освіти; Почесна грамота за науково – просвітницьку та освітню діяльність в рамках проекту “ Всеосвіта ”.

Номер слайду 11

Всі заняття спрямовані на визнання індивідуальності студента й на співпрацю, що відповідає вимогам особистісно орієнтованого навчання і виховання. На заняттях використовую інтерактивні технології навчання: роботу в парах, робота в малих групах, колове тренування, групові вправи.

Номер слайду 12

пальчикова гімнастика зорова гімнастика Елементи хатха – йоги Стретчинг Аеробіка Вправи з предметами

Номер слайду 13

Обговорення методичних рекомендацій “Гімнастика з методикою навчання”, на засіданні методичного об’єднання керівників фізичного виховання Південного регіону. Приймала участь у конференціях, педагогічних читаннях.

Номер слайду 14

Підготувала презентації які використовую на заняттях Види гімнастики Плавання Легка атлетика - королева спорту Лижний спорт Масаж та ЛФК для дітей Використання здоров’я зберігаючих технологій на заняттях фізичної культури та в позааудиторний час Формування професійної компетентності майбутнього вчителя фізичної культури Порушення постави Урок фізичної культури Легка атлетика

Номер слайду 15

Заняття з баскетболу та волейболу

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Молодіжні ігри серед ВНЗ I – II рівнів акредитації та ліцеїв. Обласна спартакіада серед ВНЗ I – II рівнів. Міські чемпіонати з видів спорту. Змагання серед студентів у коледжі. Матчеві зустрічі. Свята та розваги.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Методичні рекомендації: “Гімнастика з методикою навчання”, “Лижна підготовка у загальноосвітній школі”. “Фізкультурно-оздоровча та спортивна робота школи та коледжу”

Номер слайду 21

Таким чином, застосування елементів інноваційних та здоров’я зберігаючих технологій на заняттях фізичної культури дозволяє підвищувати зацікавленість студентів, мотивацію до навчальної діяльності, сприяє засвоєнню теоретичного матеріалу, спонукає до самостійної діяльності в позаурочний час, виховує активну життєву позицію, почуття колективізму, взаємодопомоги, відповідальності, естетичні смаки, привчає до ведення здорового способу життя. Спорт як шлях до здоров’я В коледжі створені всі умови для занять улюбленим видом спорту. Секції: волейболу, баскетболу, футболу, легкої атлетики, настільного тенісу, ритмічної гімнастики.

ppt
Додав(-ла)
Черненко Любов
Додано
14 травня 2021
Переглядів
366
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку