Історія легкої атлетики

Про матеріал
Легка атлетика - Олімпійський вид спорту, що об'єднує наступні дисципліни: бігові види, спортивна ходьба, стрибки і метання, пробіги і кроси. 
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історія розвитку легкої атлетики

Номер слайду 2

Легка атлетика - Олімпійський вид спорту, що об'єднує наступні дисципліни: бігові види, спортивна ходьба, стрибки і метання, пробіги і кроси. 

Номер слайду 3

 За багато століть до нашої ери деякі народи Азії і Африки влаштовували легкоатлетичні змагання. Але справжній розквіт цього виду спорту настав в Стародавній Греції. 

Номер слайду 4

У середньовіччі великих змагань з легкої атлетики не проводилося, хоча є відомості, що в святкові дні люди розважалися, змагаючись в метанні каменів, стрибках в довжину і у висоту, в бігу на швидкість. 

Номер слайду 5

Легка атлетика як вид спорту почала складатися лише наприкінці першої половини XIX ст.

Номер слайду 6

У 1865 був заснований Лондонський атлетичний клуб, що популяризував легку атлетику, організовував змагання та наглядав за дотриманням аматорського статусу спортсменів. 

Номер слайду 7

Широкий розвиток сучасної легкої атлетики пов'язане з відродженням Олімпійських ігор (1896), в яких, віддаючи данину давньогрецьким олімпіадам, їй відвели найбільше місце.

Номер слайду 8

17 липня 1912 в Стокгольмі була створена Міжнародна аматорська легкоатлетична федерація або ІААФ як керівний легкоатлетичний орган в цілому світі.

Номер слайду 9

pptx
Додав(-ла)
Царенко Максим
Пов’язані теми
Фізична культура, Інші матеріали
Інкл
Додано
14 травня 2021
Переглядів
667
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку