Вікторина "Діалог з героями повісті Анни Гавальди «35 кіло надії»

Про матеріал
Вікторина "Діалог з героями повісті Анни Гавальди «35 кіло надії» допоможе вчителю перевірити знання тексту учнями. Може бути використана для самостійної роботи , роботи у групах. Вікторина містить цікавих 18 запитань по тексту твору.
Перегляд файлу

Діалог з героями

 повісті Анни Гавальди  «35 кіло надії»

 

 

  1. Кому з героїв повісті належать ці слова? «Я ненавиджу школу. Ненавиджу її більш за все на світі. Ні, навіть ще сильніше…»
  2.  Хто з героїв повісті так говорить про себе? «А зараз мені тринадцять років, і я навчаюсь у шостому класі. Так, сам знаю, щось тут не так. Не треба загинати пальці, сам поясню. Два рази я залишався на другий рік і ось тепер – у шостому.»
  3.  Про кого говорить   Грегуар  Дюбоск? «Я тепер думаю, ….. пішла працювати в школу, щоб займатися тим, що їй подобалося у житті: займатися рукоділлям та майструвати всяку всячину. Я її відразу полюбив. Із самого першого дня. Плаття вона сама собі шила, светри сама в'язала, прикраси сама придумувала. Не було дня, щоб ми не приносили що-небудь додому: їжачка із пап'є-маше, кошеня з пляшечкою молока, мишку у горіховій шкаралупі, вертушки, малюнки, аплікації…»
  4. Продовжити  вислів Марі :« Не даремно прожитий той день, коли ти щось зробив ……….

 

  1. «В мене також є для тебе подарунок, Грегуар…»,- сказала Марі.  Що вона подарувала  Грегуару?
  2. У будинку вічні скандали, і мені ніяк не вдається їх уникати. Важко. Батьки мої один одного ледве виносять, так що їм обов'язково що не вечір треба ще й як посваритися»

     Чим займався Грегуар , коли  сварилися батьки?

  1. «Моя схованка і моя печера Алі-баби»  Назвати улюблене, найкраще   місце  Грегуара.
  2. Згадайте, про кого розповідає  Грегуар ? «У школі був відмінником, першим у класі з усіх предметів і, між іншим, признався мені одного разу, що ніколи не сидів за підручниками у вихідні . Він був першим з математики, з французької, з англійської, з історії – з усіх предметів, чесне слово! У сімнадцять років він поступив до Вищої політехнічної школи..»
  3. Що вирішив  змайструвати Грегуар?  «Розібрав ніжки ….. – там був упор, і зробити нижче її не виходило, — вирахував потрібну висоту і установив ….. на чотири дерев'яні ніжки, як звичайний стіл. Потім відкрутив коліщатка від старого столика для нервування – я знайшов його напроти будинку неділю назад – і приладив їх до стільця, на якому давно ніхто не сидів. На це у мене пішло повних два дні. Потім я взявся за …… Розібрав її повністю, добре почистив і знову зібрав по гвинтику. Вона завелася з півоберта. Тато мене не слухав, а я-то знав, що не треба везти її в ремонт, все просто через бруд»
  4. Про який  винахід говорить Грегуар? «Умене уже є один винахід, він міг би забезпечити мене на все життя, і моїх дітей теж, і навіть вас…»
  5. Месьє Мартіно зробив Грегуару  пропозицію. Яку?
  6.     Що було в конверті ? «Я не став відкривати конверт відразу. Відкрив його дома, у себе в кімнаті, на ліжку. Там було …... … Я занімів: ніколи в житті я навіть не бачив стільки….. відразу»
  7. З якого приводу дідусь Леон дав таку пораду Грегуару? Як він називав свого онука ?  « Послухай мене, ……., послухай добре. Адже я знаю більше, ніж ти думаєш. Я знаю, як ти ненавидиш школу, і, що твориться у тебе дома, теж знаю. Тобто не те щоб знаю, але здогадуюсь. Я маю на увазі твоїх батьків… Уявляю, як тобі приходиться… Для тебе ж буде краще на деякий час поїхати, розвіятися, побачити щось нове»
  8. «Тридцять кілометрів на північ від Баланса… Технічний ліцей Граншан… Але нам-то потрібен колеж…» Як батьки дізналися про  цей навчальний заклад?
  9. "Шановний директор школи Граншан!  Грегуар написав  листа директорові  технічного ліцею «Я дуже хотів би вчитися у Вашій школі, але знаю, що це неможливо, тому що в мене дуже погана успішність. Я думаю, що оцінки – не найголовніше в житті. По-моєму, важливо знати, чого ти в житті хочеш.

Мені хочеться вчитися у Вас, тому що в Граншані мені буде краще за все – так я думаю. Я не дуже повний, у мені 35 кіло надії…» ЩО ЩЕ НАДІСЛАВ РАЗОМ З ЛИСТОМ ГРЕГУАР?

  1. «На Аустерліцькому вокзалі мене зустрічала мама. Коли ми сіли в машину, вона сказала:

— У мене для тебе хороші новини – добра і погана. З якої почати?» Про які новини говорила мама?

  1. «Всі знали, що я абсолютна бездара, але хоча б стараюся з цим боротися» З яких предметів  Грегуар  був поза  конкуренції?

« Зате з ………. я був поза конкуренцією. Особливо з ……. Я вмів більше вчителя, чесне слово. Коли у когось на уроці щось не виходило, то в першу чергу зверталися до мене. Спочатку месьє Жугле це не подобалось, а тепер він бере приклад із своїх учнів: увесь час запитує моєї поради»

  1. «Як-небудь натягнув штани, я кубарем скотився з четвертого поверху. Біг і плакав в три річки, як маленький» До кого біг Грегуар?

img0.jpg

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Петрова Татьяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Івашіна Таміла Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Бединська Людмила Степанівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
16 січня 2023
Переглядів
4997
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку