"Вирощування крислалів солей"

Про матеріал
Матеріал містить інформацію про створення крислалів різних солей, поглиблює знання учнів . Його можна використовувати для практичної роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вирощування кристалів солей

Номер слайду 2

Вирощування кристалів. Вирощування кристалів в домашніх умовах можна віднести до виготовлення виробів з природного матеріалу, тому що необхідна для цього сіль – природний натуральний матеріал. Знаючи певні правила можна зробити оригінальні намиста або ялинкові іграшки з квасцов, нашатирю, мідного купоросу, бури, селітри, сульфату магнію, кухонної соліта інше.

Номер слайду 3

Як виростити кристал?Можна виростити кристали різної форми і величини, все залежить від того, скільки часу ви на це затратите. Для цього спочатку потрібно приготувати насичений розчин будь перерахованої вище солі. Візьміть відповідний посуд, налийте в неї воду і поставте на вогонь. Коли вода стане дуже гарячою, але ще не буде кипіти, зменшіть вогонь і починайте засипати в неї сіль, постійно помішуючи, до тих пір, поки сіль не перестане розчинятися. Насичений розчин для вирощування кристалів готовий.

Номер слайду 4

Перед тим, як зробити розчин відберінь найбільший кристалик солі, який вам подобається,і прив’яжіть його на ниточку. Інший кінець закріпіть на олівці або будь-якому іншому стрижні. Нитку вище кристалика можна змастити вазеліном. Далі помістіть кристалик у розчин так, щоб він не торкався дна посудини і був повністю занурений у розчин.

Номер слайду 5

Залишилося тільки чекати, коли кристалик почне збільшуватися.  Майте на увазі, що різні солі дають кристали різної форми, а їх величина буде залежати від того, як швидко остигав розчин: чим повільніше це відбувається, тим більше виходять кристали. Тому, якщо ви хочете зробити ялинкові прикраси, то укутайте ємність з розчином чимось теплим і поставте ближче до батареї. Слідкуйте за зростанням кристалів і рівнем розчину: кристал весь час повинен бути повністю в нього занурений. На дні посудини можуть утворюватися інші кристали, які заважатимуть рости головному кристалові, тож іноді переливайте розчин у іншу склянку і очищайте першу посудину.

Номер слайду 6

Коли кристали стануть потрібного вам розміру і форми, їх потрібно дістати з розчину, висушити і покрити безбарвним лаком. Без такої обробки вже через кілька днів вони можуть зруйнуватися. За допомогою цього нехитрого способу можна робити дуже гарні речі. Наприклад, якщо замість кристалика ви опустите в розчин зроблену з тонкого дроту сніжинку або будь-яку іншу фігурку, то через кілька днів отримаєте прикрасу, яку можна використовувати для декору будинку.

Номер слайду 7

Кристали готові!

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

pptx
Додано
25 січня 2022
Переглядів
617
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку