Вирощування кристалів солей

Про матеріал
Презентація, що містить інструкцію для виконання домашнього експерименту "Вирощування кристалів солей" (з кухонної солі та мідного купоросу)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Кристал — тверде тіло з упорядкованою внутрішньою будовою, що має вигляд багатогранника з природними плоскими гранями. Вирощування кристалів - дуже цікавий процес, що потребує терпіння, охайності, наполегливості

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Вирощування кристалів кухонної солі 1. В ємність наливаємо 0,5 л води гарячої води (приблизно 60-70 °) 2. Додаємо солі і перемішуємо, поки сіль не припинить розчинення і не почне осідати на дні. Переливаємо (або профільтруємо) розчин в чисту ємність аналогічного обсягу, прибравши надлишки солі на дні. 3. Візьмемо великий кристалик кухонної солі, прив’яжемо на нитку і підвісимо, щоб він не торкався стінок ємності. Вже через пару днів ви можете помітити значне збільшення кристалика, він буде рости кожен день.

Номер слайду 6

Виготовлення кристалів мідного купоросу: 1.Візміть 0,3л дистильованої води і нагрійте її до 60-70°С 2.Насипте 200г мідного купоросу. Профільтруйте отриманий розчин 3. У насичений розчин помістіть маленький кристалик 4. Якщо хочете кристал більшого розміру, насичений розчин потрібно готувати щотижня і додавати або повністю змінювати наявний розчин

Номер слайду 7

Кристали покривайте безколірним лаком. Вирощені кристали можна використати як прикраси, для виготовлення іграшок та картин для оздоблення житла.

ppt
Додано
1 жовтня 2019
Переглядів
23614
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку