Віртуальна книжкова виставка "Чорні крила голодомору в Україні"

Про матеріал
Віртуальна книжкова виставка „Чорні крила голодомору в Україні” розповідає саме про трагічні сторінки життя нашої держави.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чорні крила голодомору в УкраїніВІРТУАЛЬНА КНИЖКОВА ВИСТАВКА Підготувалазавідувач бібліотеки Канівської ЗОШ І-ІІІ ст.№4 Міненко Т. П.

Номер слайду 2

І…історія нас горем вчить,Щоб не забулось незабутнє. Бо там, де пам'ять не мовчить,Там щастям повниться майбутнє. Наталія Погребняк. Зворушує мелодія скорботи. В уяві 33-ій постає. Незримий відчуваю дотик. Трагедії, що всі думки снує. Наталія Погребняк

Номер слайду 3

«Жнива скорботи» – переконлива спроба відтворити для широкого загалу якомога повнішу картину трагедії голодомору. Автор книжки – один із найвідоміших західних дослідників радянської історії Роберт Конквест – написав її тоді, коли не тільки в колишньому СРСР, а й багатьма на Заході не визнавався навіть сам факт голодомору.

Номер слайду 4

Найбільш повне документальне джерело, в якому зібрано свідчення очевидців про голодомор в Україні. Великий внесок у цьому належить дослідникам В. Маняку та Л. Коваленко, які записали близько шести тисяч свідчень про голод-геноцид та інші насильства над народом.

Номер слайду 5

Це перше видання, створене на основі аналізу голодоморів як методів управління суспільствами від найдавніших часів. На прикладі трьох голодоморів в Україні у XX столітті (1921-1923, 1932- 1933, 1946-1947 рр.) простежено дії організованої злочинності владних (СРСР) і світових латентних (прихованих) структур.

Номер слайду 6

У монографії Панченка П. П. висвітлено питання найжорстокішого злочину комуністичного режиму CРСР проти українського народу – голодомору на початку 30-х років ХХ ст. на основі вивчення документальних джерел у контексті нових осмислень та новаторських підходів.

Номер слайду 7

«Національна книга пам'яті жертв голодоморів 1932-1933, 1946-1947 років в Україні» видана на виконання Указу Президента України "Про заходи у зв'язку з 75-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні".

Номер слайду 8

Книга є унікальним збірником документів і спогадів очевидців голодомору як однієї з найтрагічніших сторінок в історії Української держави, зокрема Черкащини. 

Номер слайду 9

У книзі на основі архівних документів і спогадів очевидців обгрунтовується закономірність визначення голодомору 1932 —1933 років в Україні геноцидом українства відповідно до Конвенції ООН щодо запобігання злочинів проти людства.

Номер слайду 10

У центрі авторської уваги пошук відповіді на питання, чому терор голодом був спрямований проти України. Брошура описує механізм Голодомору, його зловмисність, кваліфікує його відповідно до Конвенції ООН 1948 р. як геноцид, злочин проти людства.

Номер слайду 11

У книзі розміщені свідчення очевидців про роки Голодомору в Україні 1932-1933 років, які припали на початок спорудження Шевченківського меморіалу на Чернечій горі, і записані провідним науковим співробітником Шевченківського національного заповідника. Зінаїдою Тарахан-Березою.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

pptx
Додано
5 січня 2022
Переглядів
293
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку