Виступ на педагогічній раді. Нові підходи до навчання в НУШ.

Про матеріал
Матеріал допоможе вчителю розкрити зміни у навчанні в НУШ. У розробці є вправи, які можна використовувати під час ранкових зустрічей у 1 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виступ на тему: «Нові підходи до навчання у новій українській школі.».

Номер слайду 2

Головне завдання школи – щоб дитина була адаптована до життя. Головна мета реформи нової української школи – це щоб школа допомогла дитині розкрити її кращі якості, виявити свої сильні сторони, розвинути їх, відповідно далі навчити дитину мислити та вчитися.

Номер слайду 3

Зміни в навчальному процесі. Змінюється методика проведення уроку відповідно до Концепції Нової української школи. Раніше першим етапом або структурним елементом уроку був організаційний момент, то за новою методикою проведення навчального дня навчальний процес потрібно розпочинати з ранкової зустрічі.

Номер слайду 4

Ранкові зустрічіРанкові зустрічі у цьому плані суттєво відрізняються. По-перше час для проведення даного елементу навчального дня становить 15-25 хвилин. Це – щоденні обговорення у колі своїх однолітків проблем класу, правил, планів, ігор на уважність та згуртованість.

Номер слайду 5

Кожен тиждень у нас – тематичний. Це теми: Я - школяр . Моя Батьківщина. Ми – підприємливі. Техніка , яка допомагає. Ігри. Театр. Мода. Зима. Таємниці космосу. Зимові свята. Мої друзі. Моє довкілля. Осінь. Пригоди краплинки.

Номер слайду 6

Наприклад: ТИЖДЕНЬ 12. ПРИГОДИ КРАПЛИНКИ День 1. Де є вода в природі? День 2. Якою буває вода в природі? Як вона мандрує? День 3. Навіщо потрібна вода? Що станеться, якщо воназникне?День 4. Як берегти воду?

Номер слайду 7

ТИЖДЕНЬ 13. ЗИМАДень 1. Які сюрпризи нам готує зима?День 2. Що відбувається з рослинами взимку?День 3. Як зимують тварини? / «Чи кожна пташина у вирійна зиму літає..?»День 4. Як цікаво проводити час узимку?

Номер слайду 8

Ранкова зустріч складається з чотирьох компонентів:1. Вітання, що здійснюється у колі. Виконуємо різні вправи. Вправа « Комплімент» . Вправа « Ти подобаєшся мені».

Номер слайду 9

2. Групове заняття Тема «Мода»Ознайомилися з професіями людей, які створюють одяг.

Номер слайду 10

Тема « Театр». Тема дня: «Ми творимо театр.» Ми робили театр-експромт :«Синя волошка» Тиждень «Вода» Вправа «Де живе вода» Тема: « Моє довкілля». Тема дня: «Які таємниці має подвір’я?»

Номер слайду 11

Вправа «Попкорн» для називання улюблених ігор учнів . Тема: Іграшки. Вправа «Кубик запитань». Проводимо досліди. Наприклад: Дослід «Чому апельсин не тоне?»

Номер слайду 12

3. Щоденні новини – це обговорення письмового оголошення з подальшою мотивацією вчителя. 4. Обмін інформацією. Наприкінці зустрічі працюємо в щоденнику вражень . Наприклад :

Номер слайду 13

Учні презентували свої вироби на виставці «Техніка»

Номер слайду 14

Знайомство із килимком миру Що ж робити? Що ж робити,коли хочеться битись, Щипати, кусатись, ревіти, кричати. Хочеться дуже штовхати й стрибати,Скакати, брикатисьІ на підлозі, як дзиґа, кататись?

Номер слайду 15

Такі зустрічі розвивають соціальні навички дітей, вміння вислуховувати інших та не боятися висловити свою думку. Ранкова зустріч сприяє психологічному налаштуванню дитини до навчання, об’єднує дітей, і що дуже важливо створює позитивний настрій учнів.

Номер слайду 16

Крім того, у класі з’явилися ігрові зони. Є куточок вчителя. Видано обладнання. Ігри. Матеріали для уроків. Меблі. Шафи

Номер слайду 17

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
24 квітня 2021
Переглядів
812
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку