Виступ на педагогічній раді "Робота класного керівника з формування учнівського колективу"

Про матеріал
Сучасний класний керівник основну увагу в своїй діяльності має приділяти особистості учня, допомагати і підтримувати учня у його самовихованні, поєднувати всі свої навички та вміння для сприяння саморозвитку кожного учня.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виступ на педагогічній раді практичного психолога Хабрат К.В. Робота класного керівника з формування учнівського колективу

Номер слайду 2

Сучасний класний керівник основну увагу в своїй діяльності має приділяти особистості учня, допомагати і підтримувати учня у його самовихованні, поєднувати всі свої навички та вміння для сприяння саморозвитку кожного учня.

Номер слайду 3

Що означає «хороший вчитель»? любить дітей; знаходить радість у спілкуванні з ними; вірить в те, що кожна дитина може стати хорошою людиною; уміє дружити з дітьми; приймає близько до серця дитячі радощі і жаль; ніколи не забуває, що і сам був дитиною.

Номер слайду 4

Рекомендації класному керівнику по роботі з формування учнівського колективу: Класний керівник повинен викликати любов і повагу дітей до себе. А це можливо, коли він сам любить, поважає та піклується про кожну дитину, й у стосунках з нею чесний і відвертий. У вчителя не має бути „любимчиків”, тоді дитина прислухатиметься до порад такого вчителя, виконуватиме його прохання, довірятиме йому.

Номер слайду 5

Вчителю слід завжди бути доброзичливим. Немає в дітях нічого такого, що вимагало б жорстокості. Зло перемагають добром, любов’ю. Вчитель повинен бажати дітям лише добра, виховувати в них добро своїми власними вчинками, і вони відповідатимуть тим самим. Уміння володіти собою, тримати себе в руках - одне з найбільш необхідних умінь, від якого залежать і успіх діяльності педагога, як класного керівника.

Номер слайду 6

Класний керівник має створити доброзичливий учнівський колектив, в якому кожна дитина пам’ятає, що поруч з нею людина, з інтересами якої треба рахуватися. Завдання вчителя - відмітити в кожному учневі все найкраще, розвивати його, заохочуючи самостійну роботу і творчість. Класний керівник повинен володіти мистецтвом  індивідуальних бесід з дитиною, вміти вислухати її, підтримати.

Номер слайду 7

Вчителю слід дорожити довірою дитини, підтримувати її, захищати, поважати її почуття. Тоді між учителем і дітьми складатимуться доброзичливі, щирі стосунки. Педагог повинен берегти найвище благо: людську гордість, недоторканість особистості, гідність дитини.

Номер слайду 8

Для ефективної роботи класного керівника з учнями дуже важливим є згуртованість класного колективу. 1. Створити в класі єдину систему традицій і цінностей. Особливу роботу слід вести з «відторгнутими» дітьми. Робота в групах. Розподіл між учнями доручень. Постійно організовувати свята, позакласні заходи, походи, поїздки. Все це сприяє спілкуванню в неформальній обстановці й згуртовує дитячий колектив.

Номер слайду 9

Соціально-психологічна служба школи

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

П'ЯТЬ ДІЄСЛІВ вчителя    Любити! Розуміти! Приймати! Співчувати! Допомагати!

ppt
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
21 січня 2019
Переглядів
1274
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку