Виступ на семінарі "Використання ІКТ на уроках математики"

Про матеріал

Застосування комп'ютерної техніки робить традиційні уроки математики яскравими, насиченими. На цих уроках кожен учень працює активно, в учнів розвивається допитливість, пізнавальний інтерес. Комп'ютер дозволяє підсилити мотивацію навчання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання ІКТ на уроках математики

Номер слайду 2

Застосування комп'ютерної техніки робить традиційні уроки математики яскравими, насиченими. На цих уроках кожен учень працює активно, в учнів розвивається допитливість, пізнавальний інтерес. Комп'ютер дозволяє підсилити мотивацію навчання.

Номер слайду 3

Засоби використання комп'ютерних технологій на уроках математики Навчальні програми Комп'ютерне тестування Цифрові освітні ресурси

Номер слайду 4

Навчальні програми Навчальні програми - це новий дидактичний засіб, призначений для часткової або повної автоматизації навчання за допомогою комп'ютерної техніки. На своїх уроках використовую такі навчальні програми: «Математика, 5-6 класи» «Бібліотека електронних наочностей «Геометрія, 7-9 класи» Agrapher Mathkit

Номер слайду 5

Комп’ютерне тестування Тести з математики, виготовлені в відповідних тестових програмах, автоматизують трудомісткий процес тестування, моніторингових відстежень процесу засвоєння учнями певних тем, спонукають учня до активізації пізнавальної діяльності з метою отримання кращих результатів навчання.

Номер слайду 6

У своїй роботі застосовую: тестову оболонку TestW; програми Word, Excel, де за допомогою макросів створюю тренажери для перевірки знань учнів; програму PowerPoint, де за допомогою тригерів складаю тести.

Номер слайду 7

Цифрові освітні ресурси Цифрові освітні ресурси – це інформаційні ресурси освітнього характеру, які розміщенні у веб-просторі локальної чи глобальної мережі у вигляді різних форматів (текстового, графічного, архівного, аудіо та відео форматів і т.д.)

Номер слайду 8

Одним з ресурсів, який я використовую у своїй роботі є LearningApps, на якому можна створювати інтерактивні вправи або використовувати вже існуючі. LearningApps.org

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Наступний ЦОР - це http://formula.co.ua/. На цьому ресурсі можна навчитися вирішувати математичні завдання, освоїти різні методи рішень, закріпити пройдений матеріал. Головною, відмінною від решти математичних ресурсів, рисою даного ресурсу є онлайн сервіси для вирішення завдань (наприклад, розв’язання квадратного рівняння, знаходження гіпотенузи і катетів прямокутного трикутника і т.п.). Вони дозволяють без зайвих зусиль, просто ввівши відомі параметри, одним натиском кнопки обчислити шукане значення.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Таким чином, використання ІКТ на уроках дозволяють учневі працювати у своєму власному режимі, не створюючи дискомфорту. Використання даних технологій в освітньому процесі робить навчання більш змістовним і видовищним, сприяє розвитку самостійності й творчих здібностей учнів, істотно підвищує рівень індивідуалізації навчання.

ppt
Додано
25 березня 2018
Переглядів
1564
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку