виступ шкільної агітбригади «Імпульс»

Про матеріал
Характерною рисою розвитку земної цивілізації є збільшення небезпеки її загибелі. Сьогодні на нашій планеті посилюється глобальна системна криза, яка проявляється у погіршенні екології, зміні кліматичних умов, збільшенні кількості і масштабів природних і техногенних катастроф, терористичних актів та інших соціальних і політичних небезпек.
Перегляд файлу

Сценарій виступу шкільної агітбригади «Імпульс»

Злата. Доброго дня, шановні гості! Вас вітає шкільна агітбригада «Імпульс»!

Ніка. Ми живемо на прекрасній планеті Земля. Це єдина планета, де є блакитні озера та річки, зелені ліси та гаї, різноманітні звірі й птахи, які роблять чудовою і цікавою кожну мить людського життя.

Спокій…Тиша…

Злата. 2.Здається нам, що буде так завжди:

Зелене листя, і блакитне небо,

І чистота джерельної води,

Всього доволі стільки, скільки треба.

Ангеліна. 3.Здається людям, що ось так весь час                                                                    Земля ділитись щедро буде з ними

Всім тим, що відкладала про запас

Скарбами невичерпними своїми.

Злата. 4.Та час минає, все ясніш стає:

Робити треба висновки належні.

І треба правильні шляхи знайти,

Щоб те, що є у людства, зберегти.

 Відео «Краса України» 0,37 сек.

Лера Л. Характерною рисою розвитку земної цивілізації є збільшення небезпеки її загибелі. Сьогодні на нашій планеті посилюється глобальна системна криза, яка проявляється у погіршенні екології, зміні кліматичних умов, збільшенні кількості і масштабів природних і техногенних катастроф, терористичних актів та інших соціальних і політичних небезпек.

 

Аліна. Тому основна задача нашої країни - збереження головної цінності-її громадян, їхнього здоров’я і життя. Кожен з нас має право на захист свого життя і здоров’я від наслідків аварій, катастроф, пожеж і будь-якого стихійного лиха.                                                                                                                         Карина.  Саме цивільний захист має своєю метою захистити населення від небезпечних наслідків екологічних, техногенних. природних і воєнних катастроф.

Лера О.  Цивільний захист оповіщає населення про загрозу і виникнення різних надзвичайних ситуацій, організує життєзабезпечення людей під час катастроф, проводить рятувальні роботи в районах лиха і осередках ураження, навчає населення вмінням застосовувати засоби індивідуального захисту і правильно діяти в надзвичайних ситуаціях.

Света.  Чим більше ми з вами будемо знати основні принципи самозахисту та усвідомимо відповідальність за дії в період будь-якого лиха, тим ефективнішими будуть результати, отже, меншими будуть людські жертви.

Аліна. Давайте пригадаємо, які ми знаємо надзвичайні ситуації?

Лера О. Землетрус, повінь, пожежа.

Лера Л. Снігові завали та заноси.

Карина. Катастрофи, аварії.

Аліна.  Що чи хто є причиною названих вами ситуацій?

Карина. Стихійні сили природи.

Аня.  Людська необережність.

Аліна. А які ви знаєте служби екстреного виклику, що допомагають подолати надзвичайну ситуацію та врятувати людей? За номерами  яких телефонів дзвонити?

Лера О. Державна служба надзвичайних ситуацій, пожежна частина, телефон -101.

Лера Л. Поліція, телефон -102

Аня.  Швидка медична допомога, телефон -103

Карина. Аварійна газова служба, телефон -104

Аня. Служба екстреного виклику,  телефон - 112

Света. Усі ці служби належать до єдиної системи цивільного захисту та цивільної оборони, мета якої – захищати нас з вами, громадян України, на випадок стихійного лиха, атаки ворога, надзвичайної ситуації техногенного характеру. Державна служба з надзвичайних ситуацій, яке керує цією складною роботою, було утворено після аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

презентація

Оля Ужва. Як побачиш – десь горить,

Мусиш ти в ту саму мить

До пожежників дзвонити,

 Про пожежу сповістити.

Лера  Чікарьова. Вивчіть правила пожежні,

Будьте завжди обережні.

Знає хай дитина кожна:

Жартувать з вогнем не можна.

Бачимо вогонь і дим - набираймо 101!

Танець

Під українську мелодію виходить баба.

Баба Параска:  Добрий день, добрі люди! Іду я оце від Левадихи, дивлюсь – у вас світиться! Зайду, думаю, до вас, про своє горе розкажу, про свою біду капосну! Ой , люди добрі! Що ж мені на світі Божому робити?! Дав же мені Господь сусідку, бабу Палажку. Допекла мене  до живих печінок!

Виходить баба Палажка: Та що ти тут брешеш, від люті геть посиніла, он як слива пересушена! Боже мій! Я ж тебе обминаю, обходжу десятою вулицею, все одно мене зачепиш, бо бігає, як курка з яйцем!!

Баба Параска: А бий тебе лиха година! Язик виріс, як у корови!

Баба Палажка: Та чого ти така сердита?

Баба Параска: Вона ще й питає! Ох, людочки, ви  й уявити собі не можете, що ця клята Палажка мені накоїла! Все розкажу ,як на сповіді! Якось виходжу надвір, запах такий, що очі виїдає! Відразу зрозуміла: теракт, хімічна атака! Відчую я на собі гама-опромінення на старість. Їй Богу!

Палажка: Та таку, як ти, жодна концентрація хлору та аміаку не візьме!

Параска: Але не розгубилася! Ізолюючий протигаз та гумові чоботи натягнула, захисний    костюм типу Л-1 вдягла, вікна зачинила, півсела обдзвонила і чекаю! Дивлюсь, щось рятівники стукають до мене злющі-презлющі! Виявилося, що  це  і не теракт  зовсім і не хімічна атака!

Палажка: Та то я в конюшні прибратися вирішила вперше за всю зиму!

Параска: От такої! Через цю кляту Палажку мені ще й штраф за ложний виклик заплатити довелося, а ще й осоромилася на все село!

Палажка: Та то сама винна! Спочатку подивись та розберися, що до чого, а вже потім панікуй та село підбурюй!

Параска: Та цур тобі і твоєму батькові, діду та прадіду!

Палажка: Та ти , мабуть, здуріла! Знаю я , що ти лаятися ладна! Що таке знову?

Параска: Ой, людоньки! В неділю дивлюся, а з мого курника дим валить! Слідуючи знакам пожежної безпеки, дісталася засобів протипожежного захисту, скориставшись телефоном,  викликала 101 та повідомила сусідам.

Палажка: Ви б чули, як вона репетувала! Одколи живу на світі, ще не чула !

Параска: Бачу:  дід Омелько в спідньому з протигазом біжить, кум Семен з відрами води поспішає, а кума Мотря піском посипає! Слава Богу! Врятували моїх курочок від смерті лютої! Пожежу ліквідували, постраждалих не виявили!

Палажка: І чого переполох було здіймати з-за 2-х курок! Ой , людоньки добрі, ви й уявити не можете, що ця клята прохвостка мені накоїла?  Приходжу я додому, дивлюсь, а мій підсвинок висить на тину прикручений за задні ноги. Я до нього, а він вже холодний! А Параска уже тут, як роззявить рота, як покаже свої зуби погані!

Параска: Та ти мені дякувати повинна!

Палажка: Та чи ти здуріла!?

Параска: Та не стрибай на мене, як собака через тин. Та то ж я джерело опасності ліквідувала!

Палажка: Якої опасності? Якої опасності?

Параска: Та ти що, телевізор не дивишся? Свинячий грип вирує! Епідемія!

Палажка: Та свинка моя тут при чому, побий тебе лиха година!  Грип передається від людини до людини повітряно-крапельним шляхом! Ото при епідемії по селу не бігай, а маску вдягай! Якщо ж лікаря вчасно викликаєш, і суворо дотримуватися будеш його призначень, то одужання гарантоване! (до залу) Не дай Боже такому статися!

Параска: не може такого бути! І хоч ти на мене набріхуєш, що я і сяка, і така, і носата, і губата, і горлата, і задрипанка! Та ходімо , я тобі пам’ятку дам, як себе поводити при надзвичайних ситуаціях!

 Палажка: Ходімо , кумонька, ходімо! (обнялися)

Після сценки.

Аліна. Отак, жартома, граючись, танцюючи, виконуючи різні цікаві проекти на уроках основ здоров’я та  безпеки життєдіяльності, природознавства і екології, ми навчаємося серйозним правилам збереження свого життя та здоров’я в надзвичайних ситуаціях. А поки ми вчимося, нас захищають наші  рятівники.

Карина. Напевно, не існує більш небезпечної, відповідальної та важливішої професії, ніж професія рятувальника. Цю професію обіймають непрості люди, люди з великою силою волі, люди, які здатні пожертвувати своїм життям, заради життя ближніх, люди, які незважаючи ні на що, готові кинутися на допомогу. Це люди з великої букви.

Лера Л. У будь-який час дня і ночі рятувальник повинен відправитися туди, де людині загрожує якась небезпека і, ризикуючи своїм життям, зробити все, щоб визволити людей які потрапили в біду. За ці подвиги рятувальників часто нагороджують медалями та орденами.

Аня. Рятувальника ми сприймаємо як захисника, що завжди приходить на допомогу, рятує, відкинувши думки про власну безпеку.

Лера О. Це професія, яка об’єднує відважних і самовідданих людей, чий високий професіоналізм, постійна готовність до самопожертви забезпечують кожній українській родині надійний захист від природних та техногенних лих.

Віктор Павлик «Захисти життя»

 

Усміхалась і небес ясна блакить,

В молодих очах горіли зорі,

Та прийшла біда, змінивши все за мить,

Мить, яку не повторить.

 

Захисти життя, бо ще не пізно,

В тебе є ще мить одна,

Захисти, бо доля рветься, Як струна.

Ми всі в цьому світі різні,

Життя двічі не дається,

Не дай обірватись пісні,

Хай серце б'ється.

 

Скількі їх було, усі пішли від нас,

Їх вогонь погас в німій безодні.

Зачекай на мить, скажи собі ще раз,

Може це останній шанс.

 

Захисти життя, бо ще не пізно,

В тебе є ще мить одна,

Захисти, бо доля рветься,

Як струна.

 

Ми всі в цьому світі різні,

Життя двічі не дається,

Не дай обірватись пісні,

Хай серце б'ється.

 

Дотиком біди, щастя не порань,

Бо твоє жиння - межа остання,

Порятуй себе і мудріше стань

У вогні сліпих бажань.

 

Захисти життя, бо ще не пізно,

В тебе є ще мить одна,

Захисти, бо доля рветься,

Як струна.

 

Ми всі в цьому світі різні,

Життя двічі не дається,

Не дай обірватись пісні,

Хай серце б'ється.

 

Аліна. Римський імператор Марк Аврелій, котрий жив у ІІ ст..до н.е., прославився не тим, що він був імператором і правив «вічним Римом», скільки своїми роздумами про життя, серед яких є й такий: «Живи так, немовби ти зараз повинен розпрощатися з життям, немовби час, залишений  тобі, є несподіваним дарунком».

  Света. Мати Тереза, лауреат Нобелівської премії, громадянка світу в найвищому розумінні цього слова, залишила тим, хто вступає  на життєвий шлях, духовний заповіт, у якому сказано:

Життя – це можливість.

Скористайся нею.

Лера О. Життя – це краса.

Милуйся нею.

Лера Л. Життя – це мрія.

Здійсни її.

Аня. Життя – це виклик.

Прийми його.

Карина. Життя – це цінність.

Цінуй його.

Аліна. Життя – це любов.

Насолоджуйся нею.

Ангеліна. Життя – це тайна.

Пізнай її.

Злата. Життя –це удача.

Шукай цю мить.

Ніка. Життя таке чудове, Не марнуй його.

Це твоє життя. Борони його.      

Текст песні Українські зірки - Ми всі люди на Землі

1.Людина, як краплина серед моря, 
Води багато, а ти ніби один
Коли нещастя, коли приходить горе
Немає друзів в чорної біди
І так потрібна всім іскрам надії
Тепло і сила дружньої руки
Щоб віру в душу помогли вселити
Щоб смугу темну разом перейти
Приспів:(2 р.)
Ми всі люди на Землі.
Ми тут зовсім не одні.
Давайте допоможемо,
Тому хто в біді

2.Ніколи не відомо, що чекати
Кого запросить доля у твій дім
Тому від того хто вже потерпає
Не відвертай своєї голови
Життя прекрасне і таке коротке
Давайте залишати добрий слід
Робити справи, гідні і достойні
І зміниться на краще цілий світ

Приспів 2р.
3.Прийшла велика вода, колись така прозора
Й життєдайна прийшла біда
Не спи, вставай негайно
Усі разом ми зможемо здолати
Біду велику і навіть не одну
І ось моя рука – берися брате,
Тримайся міцно – я тягну.

Ми всі люди на Землі. (на Землі)
Ми тут зовсім не одні. 
Давайте допоможемо,
Тому, хто в біді (Тому, хто в біді) 
Ми всі люди на Землі.
Ми тут зовсім не одні. (Не одні)
Давайте допоможемо,
Тому, хто в біді (Тому, хто в біді)

Карина.  Життя – це подарунок для людини,

Це шанс безсмертним спробувати стать,

Це найдорожчий скарб, єдиний,

Який не можна обмінять.

Аліна. Бажаємо миру і світлої долі,

Запалу, енергії, сили доволі.
Творчого вогнику, віри й наснаги,
Щедрості серця, людської поваги.
На довгих стежках Вашої ниви
Будьте завжди Ви здорові й щасливі!

Дякуємо всім за увагу!

 

 

 

 

 

 

1

 

docx
Додав(-ла)
Бут Євгенія
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
15 травня 2019
Переглядів
811
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку