Вивчаємо історичний роман Вальтера Скотта "Айвенго": клоуз-тест

Про матеріал
Однією із форм перевірки знання учнями тексту художнього твору є клоуз-тест -- тип тестового завдання відкритої форми, який передбачає відновлення в тексті (окремих реченнях) пропущених слів чи словосполучень. Розробила таке завдання по роману Вальтера Скотта "Айвенго".
Перегляд файлу

 

      Вивчаємо історичний роман Вальтера Скотта

                        «Айвенго»: клоуз-тест

 

 

 

1. Тут у прадавні часи жив легендарний Вонтлійський ..… ; тут відбулося багато найзапекліших боїв під час міжусобної війни ….. і ….. троянд; і тут-таки в давнину збиралися ватаги відважних ….. , чиї подвиги так оспівані в народних піснях.

 

2. Кавалькада їхала на великий ….. ….. , що за кілька днів мав відбутися в місті ….. , а переночувати подорожні збиралися у замку  ….. …..

 

3. Пріор ….. розповів, що Седрік пишався своїм ….. і сподівався на відновлення могутності …..  Свої надії пов’язував із майбутнім шлюбом ….. з родовитим англійцем …..  Навіть власного сина Сакс  вигнав із дому за те, що той насмілився покохати …..

 

4. Тисячі глядачів привітали вигуками одностайну ухвалу принца ….. й розпорядників присудити приз ….. ….. …..

 

 

 

5. Почувши ім’я ….. , прихильника короля ….. , принц ….. стривожився. Він уже знав, що …..  звільнився з полону і будь-якої миті може повернутися на батьківщину, але не збирався віддавати престол законному володарю Англії.

 

6. Оці ….. золотих разом із ….. ти виграв чесно, вони твої.  І ми додамо до них іще ….. , якщо ти станеш до нас на ….. , охоронцем нашої особи, і весь час будеш при нас.

 

7. На вузькій стежині процесію атакували перевдягнені в розбійників де ….. та де ….. зі своїми слугами: ще на бенкеті де  ….. задумав викрасти ….. й примусом із нею одружитися.

 

8. Нарешті розпочався наступ на замок. Розбійницьке військо очолили ….. …… , …..  та  ….. ….. Звуки бою долинули до кімнати, у якій лежав поранений ….. , поруч із ним була …..

 

9. Уранці лісові розбійники та звільнені бранці зібралися біля ….. ….. , щоб відсвяткувати перемогу. Седрік подарував свободу слугам ….. та ….. , а Чорний Лицар відпустив на волю де  …..

 

10. Дізнавшись, що Чорний Лицар − це ….. ….. ….. , Седрік розгубився, але, отямившись, визнав владу короля і помирився із …..

 

11. – Я, добрий лицар шляхетного роду, приїхав, щоб мечем і списом виправдати дівчину ….. , дочку ….. з  ….. , довести, що вирок, оголошений їй, ….. і не має під собою жодних підстав, а також оголосити сера …..  де ….. зрадником, убивцею і брехуном і, щоб підтвердити це, ладен стятися з ним на цій арені й перемогти з ….. поміччю, заступництвом Богородиці та святого Георгія.

 

12. Після вінчання Айвенго й Ровени ….. разом із ….. покинула Англію.

 

           

 

 

 

doc
До підручника
Зарубіжна література 7 клас (Волощук Є.В.)
Додано
9 січня 2023
Переглядів
167
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку