Вивчення вмісту домашньої аптечки

Про матеріал
Мета: проаналізувати основні складові домашньої аптечки та вимоги до їхнього зберігання; розвивати здоров’язбережувальну компетентність; виховувати обережність та обачливість.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вивчення вмісту домашньої аптечки. Відпрацювання навичок

Номер слайду 2

У кожному будинку є, так звана, «аптечка», в якій зберігаються лікарські препарати. Якісь медикаменти використовуються регулярно, інші лежать «на всяк випадок». Аптечка – це та річ, яка обов’язково повинна бути в кожному домі. Всі знають про це, але не всі розуміють, що саме повинно бути в цій аптечці – які купити ліки, як і де їх зберігати. Домашня аптечка.

Номер слайду 3

Домашня аптечка. Не являється рекламою. Для чого потрібні ліки?

Номер слайду 4

Домашня аптечка. Чи можуть ліки й вітаміни бути небезпечними? За яких умов?Отруєння. Алергія

Номер слайду 5

Чи можна дітям брати ліки без дозволу?У яких випадках і які ліки учні 6-го класу можуть застосовувати самостійно?Якщо дитина сама, і в неї щось болить, потрібно зателефонувати батькам, але в жодному разі не приймати ліки з домашньої аптечки на власний розсуд. Уважно дивитися на термін придатності. Не вживати таблетки, що випали з упаковки. Їх потрібно зразу ж викидати. Домашня аптечка.

Номер слайду 6

Домашня аптечка. .

Номер слайду 7

Основні правила зберігання лікарських препаратів в домашніх умовах: Медикаментозні препарати завжди повинні зберігатися в сухому, прохолодному місці, тому слід виділити під їх зберігання окрему скриньку або коробку, які не будуть знаходитися в безпосередній близькості від джерел тепла, та на них не будуть потрапляти прямі сонячні промені. Категорично не можна зберігати медикаменти на кухні, біля продуктів харчування, мікрохвильової печі, духовки, варильної поверхні та інших електричних чи газових приладів. Кожен препарат повинен мати упаковку та інструкцію з чітко вказаною назвою, терміном придатності, дозуванням і умовами зберігання. Ванна кімната - це не місце для зберігання лікарських засобів, вогкість швидко зруйнує упаковку та медикаменти будуть зіпсовані. Зберігати ліки в холодильнику можна тільки в тому випадку, якщо це чітко вказано на упаковці! Ніколи не слід залишати в будинку лікарські препарати, термін придатності яких вже закінчився!Домашня аптечка.

Номер слайду 8

Збираємо домашню аптечку.

Номер слайду 9

Збираємо домашню аптечку. План. Зображення препарату. Назва медичного засобу. Застосування (показання до використання)Умови зберігання. Обмеження у користуванні. Небезпеки при користуванні даним препаратом. Прізвище Ім'я Завдання для спільного редагування Презентаціїв Google Class

Номер слайду 10

Збираємо домашню аптечку. Обмеження у користуванні – немає. Паюк Ольга Перекис водню 3%Антисептичні та дезінфікуючі засоби. Показання. Лікарський засіб застосовують для зупинки капілярної кровотечі при поверхневому ушкодженні тканин, носових кровотечах, для обробки слизової оболонки при стоматитах, пародонтитах, ангінах, гінекологічних захворюваннях, а також при гнійних ранах. Застереження Препарат слід з обережністю застосовувати для обробки глибоких ран та зрошення порожнин, враховуючи можливість емболій. Умови зберігання. Зберігати при температурі не вище 25 °С у захищеному від прямих сонячних променів та недоступному для дітей місці. ЗРАЗОК розташування елементів на власний розсуд

Номер слайду 11

Практичне домашнє завдання. План роботи: Разом із батьками перевірте умови зберігання ліків у вас удома. Перевірте, чи відповідають вони вимогам безпеки. Перевірте термін придатності ліків вашої домашньої аптечки. Позбавтеся всіх ліків, термін дії яких закінчився.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Затинацька Віра
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 березня 2020
Переглядів
6319
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку