Війна у спогадах очевидців

Про матеріал
«Війна у спогадах очевидців» створена цілком на основі реальних подій, спогадів учасників війни, тилу, яким довелося пережити воєнне лихоліття. Друга світова стала наймасштабнішою і найкривавішою війною в історії людства, великим переламом ХХ століття.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВІЙНА У СПОГАДАХ ОЧЕВИДЦІВ

Номер слайду 2

Людське життя вимірюється не роками. Про нього говорять вчинки людини. Ось чому ми пишаємося нашими земляками, які Зробили все можливе для нашого щастя.

Номер слайду 3

«Війна у спогадах очевидців» створена цілком на основі реальних подій, спогадів учасників війни, тилу, яким довелося пережити воєнне лихоліття.

Номер слайду 4

. Лист солдата Некрасова І. М. своїм рідним з фронту 1943р

Номер слайду 5

Давно вiдгримiла ІІ Світова війна, загоїла земля глибокi чорнi рани, отриманi від фашистських снарядiв, та жива ще пам' ять про тi страшнi роки. Жива, бо немає в нашiй рiднiй Україні родини, яку б вiйна оминула, не забрала рiдну чи близьку людину. Жива, бо пам'ятаємо ще про жорстокiсть та лють ворогів. Ви скажете: «Навiщо пам'ятати? Краще забути про все, як про страшний сон i жити далi». Та я не погоджуся, адже у тiй пам'ятi живуть наші бабусі та дідусі, що не пошкодили свого життя заради нашого.

Номер слайду 6

Їхні очі бачили сотні битв, а руки робили тисячі пострілів. Вони – це історія Української держави в емоціях. Вони – це ветерани Другої світової війни. Ми цього не бачили, але можемо почути про це зі спогадів тих, хто героїчно боровся за перемогу.

Номер слайду 7

«У повітрі від маси танків, які рухались, вибухів тисяч снарядів і авіаційних бомб сонце майже сховалося, так що ледь-ледь проглядався його диск. Видимість впала майже до нуля від пилюки, дихати було нічим від гарі двигунів сотень танків, які рухались на вузькій ділянці фронту. Запахло горілим людським тілом»

Номер слайду 8

День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ці дні важливо нагадати про непересічну роль українців у перемозі Об’єднаних Націй у Другій світовій війні, висловити повагу всім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ці роки. «Згадаймо всіх поіменно, горем згадаємо своїм…. Це потрібно не мертвим! Це треба живим!»

Номер слайду 9

pptx
Додано
3 квітня 2020
Переглядів
556
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку