Військово -спортивна программа "Патріот"

Про матеріал
Сценарій військово -спортивної гри для учнів 9-11 класів присвяченого до Дня Збройних Сил України
Перегляд файлу

Сценарій

Військово – спортивної  гри «Патріот» до Дня Збройних С              ил України.

 

 На сучасному етапі актуальними серед учнівської молоді стали  спортивні свята, змагання з військовою – патріотичною спрямованістю. Школярі їх полюбляють і з великим задоволенням приймають  участь  у заходах.

 Ігри  і естафети створюють умови, які потребують  проявлення вольових якостей, знань,  умінь і навичок, які мають велике значення  для підготовки майбутнього воїна, захисника своєї  Батьківщини, розвивають почуття обов’язку,  відповідальності, колективізму, дружби.

Мета:  сприяти патріотичному вихованню учнівської молоді,  пробуджувати національну самосвідомість. Розвивати розумові і фізичні здібності, кмітливість  і спритність,  формування навичок здорового способу життя. Виховувати   почуття дружби, та взаємоповаги, готовності до служби в лавах Збройних  Сил України.


Програма спрямована  на учнів 9-11класів.

 Місце проведення : спортивний зал школи.

Учасники:  юнаки, по 8 чол.  у команді.

Обладнання:     камуфляжна  форма;   тушонка, ложка , кружка ,миска, ніж, фляга,  , дощовик,карта, аптечка;  комплекти  Ззк, протигази;  гімнастичні мати , гімнастична  лава,   гімнастичний «міст», гімнастичний  « кінь»; перекладина;  канат; музичний центр, призи для нагородження.

 

Шановні,  учасники змагань,  вболівальники, вчителі  і запрошені гості         ( учасники  АТО).  Ми раді вітати вас на  нашому спортивному святі. Сьогодні  ми будемо  свідками демонстрації сили, спритності, кмітливості, та стройової виправки, і хай переможе  сильніший !

Для підняття прапора  України запрошуються капітани команд( звучить гімн України).

Головний суддя змагань________________

Члени журі           __________________

                                  ___________________

                                 ____________________

Медичний супровід змагань _____________________

Музичне оформлення  _____________________________

 

Програма змагань.

1. Привітання  команд ( назва, девіз,  привітання супернику, )

2. « Тачки»

 3. «Рота , підйом!»

4. « Йдемо в похід»

5. Конкурс капітанів  « Хімічний захист»

6. « Підтягування на перекладині»

7. « Північ,південь,захід,схід».

8.  Смуга  перешкод.

9. Перетягування  канату.

Капітани запрошуються до жеребкування.

1.Привітання команд.

Команда «Морський загін» - девіз «За  Україну  і за мати будемо ми перемагати!»

Команда «Лідер» - девіз « Якщо бути, то кращим!»

Команда « Дружба» - девіз « Один за всіх і всі за одного!»

2.І так для початку подивимось на що ви здатні, але ж справжній воїн повинен бути сильним і спритним, щоб перемогти ворога:  ми  об’являємо  конкурс  « Тачки».

Учасники стартують попарно, один з них в упорі на руках, другий тримає партнера за ноги. Виконують переміщення вперед. Після контрольної стійки міняються містами і повертаються назад, передають естафету наступним. Перемагає команда , яка швидше закінчила.

3.Справжній солдат повинен в будь - який час дня і ночі бути готовим захищати свою країну . Ми об’являємо конкурс  « Рота ,підйом!»

Приймає участь один учасник від команди. По команді «Рота,підйом!», учасник  команди встає з гімнастичного мату  і підбігає до столу де лежить камуфляжна  форма і одягає її,  оцінюється охайність. Перемагає  учасник , який швидше за всіх прийде на фініш.

4. На війні, як на війні « патрони, ложка ,кружка , тушонка - в ціні». У кожного бійця є свій  рюкзак куди він складає все необхідне. Тому наступний конкурс називається  «Йдемо в похід».  

По команді судді  учасник з рюкзаком біжить до місця де лежать  речі необхідні  для походу, і кладе  одну річ в рюкзак, і так вся команда. Перемагає  команда , яка покаже менше часу

5. Конкурс капітанів.   По команді «Гази!»  капітани команд підбігають до місця де  лежать комплекти  Ззк  і протигаз  - одягають їх . Перемагає  учасник, який правильно одягнув і показав  менше часу.

6. В наступному  конкурсі  команди  продемонструють свої  силові якості -  підтягування на перекладині . Перемагає команда , яка  виконає підтягування  більшу кількість разів.

7.  Уміння орієнтуватись , це перша  умова безпечного перебування в природних умовах . Уміння швидко і точно орієнтуватися на місцевості сприяє успішному виконанню бойових задач на незнайомій місцевості, в лісі і в умовах обмеженої видимості.  Отже наступний конкурс  називається « Північ,південь, захід , схід.»

Команди шикуються у шеренги і розмикаються на один  крок , по компасу  треба показати учасникам  сторони світу: північ ,південь, захід,  схід.  Потім  голосно  говориться  , якась із сторін горизонту. Юнаки швидко і  чітко виконують оберт і стають лицем  до названої сторони світу. За неправильне виконання  - штрафний бал. Перемагає команда  в якої менше штрафних балів.

8. Наступне випробування  « Смуга перешкод»: 

1 – два перекиди вперед на гімнастичних матах;

2 – біг по гімнастичній лаві;

3 – опорний стрибок через гімнастичного «коня»;

4- добігти до контрольної стійки і повернутись назад передати естафету наступному.

Перемагає команда ,  яка  показала менше часу.

І ми  завершуємо  наше  свято  змаганнями, які стали  традиційними – «перетягування  канату», щоб команди ще раз помірялись силами.

І так журі  підвели   підсумки , і почесне  право  опускання державного прапору надається  команді – переможниці (звучить гімн України).

В завершенні  вечора  хотілось би побажати всім  присутнім у цьому  залі :

Незламної волі в подоланні труднощів,

Надійного родинного тепла, богатирського

Здоров’я на звершення ваших мрій !

- Отож разом всіх вітаємо

Удачі, щастя, перемог  бажаємо.

Нехай же радість з вами поруч

іде завжди праворуч і ліворуч.

 

Зичимо миру і достатку!

 

 

 

 

 

Література:  М.П. Козленко «Фізичну культуру в побут школярів» , Київ «Радянська школа» 1979р.

 

 

 

 

 

 

 

Додатки

 

   C:\Users\Таня\Downloads\obcshevojskovoj_komplekt_ozk.jpg                 C:\Users\Таня\Downloads\332929175_w640_h640_img_3230.jpg

Загальновійськовий захисний комплект(Ззк)            Камуфляжна форма

 

C:\Users\Таня\Downloads\2.jpg

 Техніка виконання  підтягування на перекладині.

docx
Додав(-ла)
Загорій Тетяна
Пов’язані теми
Фізична культура, Сценарії
Додано
4 червня 2019
Переглядів
908
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку