ВІЙСЬКОВО – ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ В ПТНЗ

Про матеріал
Інтеграція України у світове та європейське співтовариство визначає модернізацію патріотичного виховання учнів. На сьогодні набуває актуальності переосмислення виховання в учнів почуття патріотизму, відданості справи зміцнення державності, громадянського самовизначення, національної самосвідомості.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВІЙСЬКОВО – ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ В ПТНЗ В УМОВАХ ЗАДЕКЛАРОВАНОГО ПЕРЕХОДУ ЗБРОЙНИХ СИЛ НА ПРОФЕСІЙНУ КОМПЛЕКТАЦІЮ. Підготувала заступник директора з навчально – виховної роботи ДНЗ “Олевський професійний ліцей” Фоміна Оксана Борисівна

Номер слайду 2

Це так, як дихати – любити Батьківщину. В. Сосюра

Номер слайду 3

У Національній стратегії розвитку освіти в Україні на період до 2021 року, Законах України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», ”Про професійно – технічну освіту”, «Концепцію громадянського виховання особистості в умовах розвитку української державності», «Програмі українського патріотичного виховання дітей та учнівської молоді» та в інших нормативних документах визначено основні вимоги щодо патріотичного виховання.

Номер слайду 4

переконання — формування впевненості в суспільній корисній діяльності з підготовки до захисту Вітчизни; особистий приклад викладача (керівника), який має бути взірцем для учня; стимулювання різноманітних форм навчання молоді; самопідготовка та самоконтроль у навчанні. Методи військово-патріотичного виховання:

Номер слайду 5

формування почуття патріотизму, любові до свого народу, його історії, культурних та історичних цінностей;виховання громадянських почуттів і свідомості, поваги до Конституції та інших законів України, соціальної активності і відповідальності за доручені державні та громадські справи;формування здібностей до аналізу зовнішнього та внутріполітичного становища, вміння на цій основі самостійно адекватно оцінювати події, що відбуваються у державі і світі, свою роль та місце в цих подіях;створення нормативно - правової бази та комплексу заходів щодо виховання патріотичних почуттів і свідомості громадян України;формування прагнення до оволодіння військовими знаннями, відповідного рівня фізичної підготовки та витривалості;підвищення престижу військової служби, військова професійна орієнтація молоді, формування і розвиток мотивації, спрямованої на підготовку до захисту Української держави і служби у Збройних силах України та інших військових формуваннях, здійснення конкурсного відбору кандидатів для вступу у вищі військові навчальні заклади і проходження військової служби за контрактом;створення системи військово - патріотичного виховання. Завдання військово -патріотичного виховання учнів :

Номер слайду 6

успадкування духовних надбань українського народу; вивчення вікових традицій та героїчних сторінок історії українського народу та його Збройних сил; виховання моральної відповідальності за все, що робиться на рідній землі, палке прагнення боротися за розквіт, велич і могутність Батьківщини, готовності її захищати;утвердження принципів загальнолюдської моралі: правди, справедливості, милосердя, патріотизму та інших доброчинностей. Мета національно - патріотичного виховання:

Номер слайду 7

Морально – психологічне забезпечення національно – патріотичного виховання – це формування позитивних установок: Високе самопочуття громадянина України Стійкий соціальний оптимізм Впевненість у єдності з Вітчизною

Номер слайду 8

Складові патріотичного виховання. Любов

Номер слайду 9

Зміст і спрямованість військово – патріотичного вихованняа) інформаційного, просвітницького характеру ;б) дійового, практичного спрямування;в) комплексні, з усвідомленням їх суспільної і особистісної значущості.

Номер слайду 10

Форми військово – патріотичного виховання лекції; бесіди, розповіді; екскурсій до військових частин; зустрічі із ветеранами війни, праці та військової служби; походи місцями бойової слави; пошукова робота; залучення молоді до участі в упорядкуванні пам'ятників, братських могил, інших поховань захисників Вітчизни; участь у роботі гуртків військово - патріотичного спрямування.

Номер слайду 11

Під час занять із допризовної підготовки (Захист Вітчизни) учні знайомляться із специфікою військової праці

Номер слайду 12

Готуються до виконання обов'язків солдата, дізнаються про особливості служби в Збройних Силах України, виховують в собі якості, необхідні майбутньому воїнові.

Номер слайду 13

Уроки історії України озброюють учнів знаннями законів суспільного розвитку, допомагають засвоїти основні відомості про війну та армію.

Номер слайду 14

Українська історія – це боротьба за волю і незалежність нашої держави. Битва під Крутами – один із великих прикладів героїзму і відданості своїй Батьківщині. Просвітницька година до Дня пам’яті героїв Крут “Понад все вони любили свій коханий край”

Номер слайду 15

Вивчайте, любіть свою мову, як світлу Вітчизну любіть!

Номер слайду 16

На уроках математики, фізики, хімії, біології, основах здоров’я учні одержують основи знань, без яких неможливо оволодіти засобами захисту від зброї масового ураження.

Номер слайду 17

Відчути себе невід’ємними часточками великої історії своєї держави діти можуть тільки тоді, коли вони глибоко й детально вивчають історію рідного краю – Олевщини. Саме це спонукає їх рівнятися на знаменитих земляків, які є взірцем для молодого покоління, що незабаром будуватиме нову Україну. Виховний захід “Мій край – моя історія жива”

Номер слайду 18

Велику роль у фізичній підготовці юнаків до військової служби мають уроки фізкультури.

Номер слайду 19

Виховна година «Голодомор – печальна сторінка в історії України»У національній пам'яті українського народу навіки закарбовано сторінку болю, ім'я якому Голодомор. Масштаб пам'яті про нього є для нас, українських громадян, мірилом національної гідності і людської чесності.

Номер слайду 20

Вічна слава солдату-герою і солдатові без нагород, хто загинув хоробро в бою, захищаючи рідний народ. Виховна година до Дня Перемоги “Ніхто не забутий, ніщо не забуто”.

Номер слайду 21

Проведення виховних заходів із залученням представників військомату.

Номер слайду 22

Кривавими сльозами плаче неня Україна,Де тихі зорі, ясні води й мова солов’їна,Де дух козацький вільний у небо рветься,Мільйон сердець гарячих щирих б’ється.  Ми вільні духом і серцем незалежніЧужинський чобіт топче край співучий,Зломить він прагне дух могучий. Та «Зась! - йому сказали українці,-Тут край свободи, а ви в ньому – чужинці».

Номер слайду 23

Чужа вам думка вільна й незалежна,Та вабить зір ваш земля наша безмежна. Спиніться, нелюди, бо лихо з вами буде,Наруги над Вкраїною народ наш не забуде. Ми вільні духом і серцем незалежні,Цьому нас вчать степи наші безмежні. Ніколи наш народ не стане на коліна,Бо ми могутня нація, єдина!Вікторія Костюченко

Номер слайду 24

Національний патріотизм передбачає насамперед історичну пам’ять. Пам’ятаймо , хто ми, чиїх батьків і будьмо великими Українцями!

pptx
Додано
22 листопада 2019
Переглядів
804
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку