Визначні місця Берліна

Про матеріал
Матеріал для ознайомлення з визначними місцями столиці Німеччини- Берлін. Для завантаження натисніть кнопку "Завантажити". Бажаю успіхів!!!!!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Визначні місця Берліна. Підготувала Учениця 7 А класу Гудир Єлізавєта

Номер слайду 2

Берлін — столиця Федеративної Республіки Німеччини, окрема федеральна земля та найбільше місто Німеччини. Розташований на сході країни. Берлін - це одне з найбільш унікальних міст Європи в плані архітектурних пам'яток і загальної кількості пам'яток. При цьому тут досить багато магазинів, що дозволяє закупитися сувенірами на будь-який смак. Щороку сюди приїжджає величезна кількість туристів, щоб відвідати цікаві місця і дізнатися історію німецького народу.

Номер слайду 3

Берлін посідає чільне місце у сфері мистецтва, культури та науки у Німеччині. Сьогодні Берлін є величезним мегаполісом, що славиться своїм різноманіттям, толерантністю і відкритістю. Тут проживають люди різних національностей, культур, віросповідань. Щодня Берлін відвідують тисячі туристів. Місто славиться своєю історією і незліченною кількістю пам'яток архітектури, музеїв та інших цікавих місць, які розповідають про культуру, традиції, етапи розвитку німецької столиці.

Номер слайду 4

Визначні місця Берліна: Бранденбурзькі ворота. Це одне з місць, яке варто відвідати в Берліні в першу чергу. Початкова назва цієї пам'ятки - Ворота світу. Розташовані вони в районі Мітте, в самому центрі Берліна. Бранденбурзькі ворота були зведені під керівництвом Карла Готтард Лангганса в 1791 році та стали однією з перших робіт, зроблених в стилі берлінського класицизму. Під час Другої Світової війни ворота були практично повністю знищені бомбардуваннями, відновити їх вдалося лише до 1956 року, однак остаточно процес завершився лише через два роки.

Номер слайду 5

Меморіал жертвам Голокосту. Розташований біля Бранденбурзьких воріт, цей розгалужений, схожий на лабіринт комплекс з 2711 бетонних колон є примарним нагадуванням про жорстокість й жертв Другої світової війни та головним меморіалом Німеччини в пам’ять про шість мільйонів євреїв, які стали жертвами Голокосту. Він займає цілий міський квартал площею 205 000 квадратних футів і був спроєктований американським архітектором Пітером Айзенману.

Номер слайду 6

Меморіальний комплекс "Берлінська стіна"Історична пам'ятка Берліна знаходиться на Бернауерштрассі та охоплює оглядову площадку, каплицю, музей з бібліотекою та архівом, а також прикордонну смугу. Саме тут збереглася частина Берлінської стіни, що дозволить дізнатися, якими були прикордонні споруди часів 80-х. Для місцевих жителів цей пам'ятник має величезне значення в плані пам'яті про події, що сталися в минулому. Територія меморіалу складає 1,4 кілометра, причому уздовж прикордонної лінії збереглися деякі будівлі, інформаційні стенди, оглядова вежа і різні історичні артефакти.

Номер слайду 7

Берлінська телевежа. Вежа була споруджена в 1965-1969 рр. Висота Берлінської телевежі, розташованої в центрі столиці Німеччини - 368 метрів. Вона вважається четвертою за висотою серед усіх телевеж Європи. Вище тільки Останкінська телевежа в Москві (540 м), та телевежі в Києві та Ризі. Зараз це одна з найзнаменитіших пам'яток Берліна. Усередині вежі, розташованої на висоті 203,8 метра над землею, знаходиться оглядовий майданчик, який відвідують близько мільйона туристів протягом року, перед якими відкривається чудова панорама

Номер слайду 8

Рейхстаг Рейхстаг є культовою будовою, а також однією з головних визначних пам'яток Берліна. Місце, де відбувалися і продовжують відбуватися важливі події німецької історії. Рейхстаг кілька разів перебудовувався. Перший раз це сталося в 1933 році. Сильна пожежа розв'язала руки нацистам, дозволивши звинуватити комуністів у підпалі. Під час війни будівля була переобладнана в бомбосховище. Зараз Рейхстаг служить для зборів бундестагу і є одним з найбільш відвідуваних парламентів у всьому світі.

Номер слайду 9

Музей Берггрюн. Музей Берггрюн збирає приватні колекції одного з найбільших європейських колекціонерів творів мистецтва - Хайнца Берггрюн. Можна помилуватися творами живопису і скульптурного мистецтва, створеними іменитими художниками, представниками класичного модернізму. У ресурсах цієї солідної колекції можна виявити мистецькі здобутки Пабло Пікассо, Брака, Альберто Джакометті, Поля Клее, Лоренса і Анрі Матісса. Музей розташований в так званому «західному будинку Штюлера», навпроти палацу Шарлоттенбург

Номер слайду 10

Музей Берггрюн

Номер слайду 11

Музейний острів. Берлінський Смітсоніан на Шпрее, Museumsinsel («Музейний острів») – це включена в список ЮНЕСКО колекція з п’яти музеїв світового класу і обов’язковий пункт відвідин для кожного, хто приїжджає в Берлін

Номер слайду 12

Музейний острів. Тут відвідувачі можуть зустрітися віч-на-віч з Нефертіті, піднятися на стародавній вівтар, присвячений Зевсу, помилуватися пейзажами Моне, Сезанна і Дега, а потім перейти по мосту назад на материкову частину Берліна.

Номер слайду 13

Музейний острів

Номер слайду 14

Палац Шарлоттенбург. Побудований у 1699 році як літня резиденція Софі Шарлотти, дружини короля Фрідріха I, цей масивний палац в стилі бароко є найбільшим в Берліні

Номер слайду 15

Сильно пошкоджений під час Другої світової війни, відреставрований та відновлений протягом кількох десятиліть, палац є домом для ряду безцінних колекцій, включаючи королівський фарфор та срібло, королівські коштовності та важливі французькі картини XVIII століття.

Номер слайду 16

Більшість кімнати були повністю реконструйовані, прикрашені орнаментованою штукатуркою, позолотою та фресками, виконаними за оригінальним дизайном.

Номер слайду 17

. Родзинкою музею є сади, створені у французькому та англійському стилях, з упорядкованими живими огорожами, фонтанами, ставками та гравійними доріжками, які засаджені деревами.

pptx
Додано
31 жовтня 2022
Переглядів
932
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку