Визначні місця Харкова

Про матеріал
Ця презентація допоможе вчителю познайомити учнів з визначними місцями нашого міста Харкова
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Визначні місця Харкова

Номер слайду 2

Дзерка́льний стру́мінь  — альтанка і фонтан у місті Харків, один із сучасних символів міста. Розташована на вулиці Сумській у сквері Перемоги, навпроти будівлі  Харківського театру опери та балету.

Номер слайду 3

Градусник – це найбільший міський термометр, розташований у самому центрі Харкова, біля станції метро «Історичний музей»

Номер слайду 4

Сквер "Стрілка" знаходиться в районі злиття річок Харків і Лопань, звідки, за легендою, і починалось місто Харків. Одне з найпопулярніших місць відпочинку серед харків'ян. Численні дерева створюють приємну тінь і відгороджують від шуму великого міста. На території скверу «Стрілка» знаходяться дві човникові станції.

Номер слайду 5

Музей природи при Харківському національному університеті імені Василя Карізіна входить до переліку найстаріших музеїв Європи, адже почав свою роботу ще у далекому 1807 році. Музей природи має чотири відділи наукових виставок, які розміщено у 23 залах: безхребетних тварин; хребетних тварин; еволюції органічного світу та охорони природи; геологічний відділ.

Номер слайду 6

«Металі́ст» — спортивний комплекс, розташований у Харкові, багатофункціональний комунальний стадіон, який використовують для проведення футбольних матчів і легкоатлетичних змагань

Номер слайду 7

Центральний парк імені Максима Горького. Городяни прозвали його "місцевим Діснейлендом", так як тут можна знайти безліч розваг і атракціонів для дітей і дорослих.

Номер слайду 8

Сад імені Тараса Шевченка — ботанічна пам'ятка природи у центрі міста Харкова, один з найстаріших у місті. Сад прикрашають близько 100 видів декоративних листяних і хвойних дерев, чагарників різних садових форм, яскраво оформлені численними видами квіткових рослин , в центральній частині парку розташовані фонтани.

Номер слайду 9

Однією з головних визначних пам'яток Харкова та його символом є Благовіщенський собор. Протягом багатьох років він вражає жителів і гостей міста своєю пишністю, могутністю і красою. Золоті куполи, що створюють неповторне відчуття величі, здіймаються на висоту 80 метрів.

Номер слайду 10

Харківський зоопарк. Один з двадцяти найстаріших в світі. А завдяки масштабній реконструкції – перший в країні зоопарк європейського класу і один з кращих в Європі.

Номер слайду 11

Дельфінарій «Немо»

Номер слайду 12

Центральна площа Харкова, де знаходяться усі найважливіші адміністративні установи міста, - це площа Свободи, яка вражає своїми гігантськими розмірами. Вона одна з найбільших не лише в Європі, але й усьому світі. Помандрувати її територією та відвідати визначні місця Харкова прагнуть туристи з усієї України.

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, Презентації
НУШ
Додано
12 квітня 2023
Переглядів
1493
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку