Волонтери - люди доброї волі.

Про матеріал
У даній розробці описаний позакласний захід для здобувачів освіти 15 - 17 років з теми "Волонтерство".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Волонтери – люди доброї воліМилосердя, доброта... Ще з давніх часів благодійність була традицією нашого народу. Цілком природним і закономірним вважалось допомогти знедоленому, нещасному, поділитися шматком хліба, дати притулок бездомному, захистити старість і немічність, порятувати хворого чи каліку, заступитися за беззахисного і скривдженого.

Номер слайду 2

Сьогодні є люди поруч із нами, які іноді здаються справжніми атлантами, на чиїх плечах тримається наш світ. Тих, хто робить надзвичайне для бійців, поранених, сиріт, біженців, з ранку до вечора шукаючи можливості для допомоги: збирає гроші на ліки, надає притулок тим, хто залишив рідні домівки, годує, напуває, зігріває… Це волонтери. Мирні воїни світла. Волонтерами спочатку називали людей, що добровільно та виключно із свого бажання поступали на воєнну службу в деяких європейських країнах (наприклад, Франції, Іспанії). Зараз від цього громіздкого визначення «волонтерства» залишилося лише слово «добровільно». Правда, додалося ще й «безоплатно».

Номер слайду 3

Роком виникнення волонтерського руху вважається 1859. Саме тоді французький письменник-журналіст Анрі Дюнан, вражений картинами битви при Сольферино, запропонував ідею створення Червоного Хреста – організації, яка працювала б на волонтерських засадах і надавала першу медичну допомогу пораненим бійцям. Принципами, сформульованими Дюнаном, керуються сьогодні волонтерські організації у всьому світі. Деякі дослідники виділяють XX століття як головну віху у розвитку волонтерського руху. У Європі після закінчення першої світової війни з’явилися люди, готові надавати допомогу постраждалим у війні. Саме у цей час були створені перші волонтерські організації. Практично кожен із нас хоча б раз у житті по своїй волі брав на себе виконання трудових обов’язків, не вимагаючи грошової компенсації.

Номер слайду 4

Мати Тереза – одна з найвідоміших, найталановитіших і найулюбленіших особистостей минулого століття. Справжнє ім’я - Агнес Гонкса Бояскіу

Номер слайду 5

Волонтерство під час війни

Номер слайду 6

Від 24 лютого 2022 року волонтерська спільнота країни почала активнозростати. Проте волонтерство — це набагато більше. Я пропоную сьогодні поговорити саме про це.Існує загальне визначення, що волонтерство — добровільна, неприбуткова, суспільно корисна діяльність, спрямована на вирішення або пом’якшення соціальної проблеми. Важливо пам'ятати, що волонтери не завжди можуть розв'язати проблему, адже вона часто комплексна та масштабна, проте вони прагнуть пом’якшити проблему для конкретної цільової групи або на конкретній території. Ми багато говоримо про волонтерів, але хто ж ці супергерої та героїні?

Номер слайду 7

Волонтер/-ка — це людина, яка жертвує вільний час, уміння та талант на користь інших, на користь спільноти, до якої належить, чи всього людства. Вона працює добровільно й безоплатно, творчо й ефективно реагуючи на суспільні потреби та сприяючи загальному добробутові. Добровільність Безоплатність Суспільна користь

Номер слайду 8

Волонтерство також базується на принципах: рівності законності відкритості гуманності

Номер слайду 9

Що не є волонтерською діяльністю? Соціальна активність. Благодійністьактивізм. Упевнена, що ви 100% чули, коли говорять: «Я збираюкошти на дрон — я волонтер/-ка».

Номер слайду 10

Види та напрямки волонтерства. Організація акцій для збору донатів у профільніфонди, плетіння маскувальних сіток, закупівля амуніції тощо Донорство кровіпсихологічна допомога Окрім людей, волонтери допомагають також тваринам.

Номер слайду 11

Волонтером може стати будь-хто, незалежно від…вікустатінаціональності

Номер слайду 12

Ось і добігла кінця наша з вами зустріч. Я сподіваюсь, що ви у своїх вчинках будете керуватись добром, милосердям, співчуттям. Пам’ятайте, що саме ви – капітан свого корабля життя. І куди ви його спрямуєте – до хорошого, чи поганого – залежить тільки від вас, від вашої особистості.

pptx
Додано
6 червня 2023
Переглядів
293
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку