Вправи для подолання регресій

Про матеріал
Вправи для подолання регресій потрібні для того. щоб відпрацьовувати навички правильного та швидкого вимовляння найуживаніших слів. Можна застосовувати у 1 та 2 класах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема:  Вправи на подолання регресій 

Номер слайду 2

Мета: відпрацьовувати навички правильного та швидкого вимовляння найуживаніших слів.

Номер слайду 3

В. Сухомлинський писав, що «... читання - це віконце, через яке діти бачать і пізнають світ і самих себе» . Читання - це психофізіологічний процес, що полягає у складній аналітико- синтетичній діяльності. Формування життєвої компетенції неможливе без уміння читати, оскільки без цієї чудової навички не може бути ні успішного навчання дитини в школі, ні самостійного пізнання нею світу, ні самовдосконалення.“

Номер слайду 4

Однією із причини низької швидкості читання є регресія ( постійно повертаються очима до вже прочитаного).

Номер слайду 5

Вправи на подолання регресій• Прочитаний текст закривати лінійкою чи аркушем паперу. Пересуваючи його донизу, прочитуючи кожен рядок.• Читати 1-2 сторінки тексту вголос щодня.

Номер слайду 6

"Скільки речень?"Учитель читає текст. Учні на пальцях показують, скільки речень у цьому тексті. Виграє той, хто менше припуститься помилок."Скільки слів у реченні?"Учитель читає речення. Учасники гри на пальцях або картками з цифрами показують, скільки в ньому слів. Виграє той, хто менше припуститься помилок.

Номер слайду 7

Гра "Мозаїка"У цій грі пропоную учням картки із складами. Пояснюю, що перший склад кожного слова написаний червоним кольором, другий склад - синім, а третій - зеленим. Склади перемішані. З них треба скласти слова (скажімо, руч, ка; О, ля; ма, ши, на; бі, лоч, ка; пар, та; квіт, ка тощо).

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Гра "Впізнай букву наосліп"На столі вирізані з цупкого картону вивчені букви. Одному учневі зав'язують очі і пропонують помацати букви і назвати їх.

Номер слайду 10

Гра «Упізнай букву»

Номер слайду 11

pptx
Додано
1 квітня 2021
Переглядів
527
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку