Вправи "Зняття психоемоційного напруження"

Про матеріал

Ці вправи особливо підходять для дітей з ООП в психопрофілактичній роботі для психічної розрядки. А також такі вправи підходять дітям з надмірною втомлюваністю,виснажуваністю,з неврозами й іншими нервово-психічними розладами.

Перегляд файлу

Вправи для зняття психоемоційного напруження

«Захід сонечка»

Наше сонечко заходить за горизонт спочивати.І нам час.Ви можете заплющити оченята,вдихнути глибоко і видухнити ( 2 – 3 рази).Розслабили всі м’язи рук,ноги,тулуб.,м’язи обличчя.На рахунок «три»  ви розплющуєте очі.

 

«Сон на березі біля моря»

Уявіть,що ви на березі моря.А зараз розслабтеся,можете закрити очі.Відпочивайте . Прислухайтеся до шуму хвиль. Як добре,тепло.Сонечко зігріло ваші руки,долоньки,ноги,п’яти,животики,щічки.Затишно ,тепло ,приє-мно.Лагідно хлюпає море,літають чайки.Пісок зовсім гарячий.Як спокійно (2-2,5 хв.).Усі відпочили.Час , нам , дітки повертатися до школи . На рахунок « три» ви розплющуєте очі.

«Підводний світ»

Заплющте очі , уявіть собі підводний світ . Тихо  перекочуються хвилі ( похи-тайте тулубом вперед – назад ) , нечутно м’ко коливаються водорості ( похитайте тулубом праворуч і ліворуч ) , припливають сріблясті рибки (пово-рушіть руками і ногами , як плавниками риб ) . На рахунок «три» ви  розплющуєте очі .

«Ти – лев»

Заплющте очі,уявіть лева – царя звірів :могутнього,сильного,мудрого,спокій-ного , упевненого в собі.Він красивий і гордий,вільний та витривалий.Цього льва звуть як кожного з вас.Кожен з ва с – лев.У нього ваші очі , руки , ноги , тіло. Лев – кожен   з вас ( поза гордої людини ) .Давайте спробуємо ще раз.

docx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Інкл
Додано
2 листопада 2020
Переглядів
692
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку